KNAB Ētikas komisija premjeram sūdzas par Streļčenoku un Jurču • IR.lv

KNAB Ētikas komisija premjeram sūdzas par Streļčenoku un Jurču

21
KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks. Foto: Andrejs Baburovs, LETA

Sūdzība iesniegta par iespējamajiem Interešu konflikta novēršanas likuma pārkāpumiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Ētikas komisija vērsusies pie premjera Valda Dombrovska (Vienotība) par KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka un viņa vietnieces Ilzes Jurčas iespējamiem pārkāpumiem, ziņo Latvijas Radio.

KNAB preses pārstāve Inta Šaboha aģentūrai LETA apstiprināja, ka Ētikas komisija ir iesniegusi premjeram ziņas, kas norāda uz iespējamiem pārkāpumiem KNAB amatpersonu rīcībā. Ņemot vērā, ka norādīto ziņu izvērtēšana nav KNAB kompetencē, birojs nav tiesīgs sniegt komentārus par to saturu. Tāpat Šaboha neatklāja, par kurām amatpersonām iesniegums uzrakstīts un kura amatpersona vada Ētikas komisiju.

Latvijas Radio rīcībā esošā informācija liecina, ka komisija premjeram norādījusi tieši uz Streļčenoka un viņa vietnieces Ilzes Jurčas iespējamajiem Interešu konflikta novēršanas likuma pārkāpumiem.

Ētikas komisija vērtējusi kādu anonīmu iesniegumu ar vairākiem dokumentiem, no kuriem izriet, ka Streļčenokam šogad un pērn izmaksāts atvaļinājuma pabalsts – kopumā gandrīz 650 latu. Pērn maksājumu apstiprinājis pats Streļčenoks, bet šogad viņa atvaļinājuma laikā – Jurča kā priekšnieka pienākumu pildītāja.

Komisija norāda – lai gan Streļčenoks lūdzis Dombrovskim atvaļinājuma pabalstus piešķirt, premjera rīkojumos par to nekas neesot minēts. Līdz ar to maksājumi varētu būt notikuši, pārkāpjot pilnvaras. Jurča gan uzsver, ka atvaļinājuma pabalsts pienākas visiem KNAB darbiniekiem atkarībā no stāža, tāpēc neko pārkāpusi viņa neesot.

Premjers pēc koalīcijas padomes sēdes pirmdien sacīja, ka nevar komentēt šo jautājumu, jo vēl nav iepazinies ar šo vēstuli.

Jau ziņots, ka Streļčenoka un vadošu biroja amatpersonu vidū radušās domstarpības. Streļčenoka un Jurčas kritiku par sliktu darbu izpelnījušās KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe, Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece un Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja Ilze Draveniece.

Strīķe, Kurpniece un Draveniece novērtējumā paustos pārmetumus noliedz un vadības rīcībā saskata bosinga un mobinga pazīmes.

 

Komentāri (21)

ligakalnina 30.07.2013. 11.43

Pēc Loskutova “aiziešanas” ticība KNABam turpina mazināties, izskatās, dažiem tur savstarpēji kašķi svarīgāki par darbu.
Principā, Striķe vienmēr figurē, tad vai nu Striķe ir laba un visi pārējie tur ir slikti, vai arī otrādi, acīmredzot, kādam būtu jāaiziet, lai iestāde var normāli strādāt.

+1
0
Atbildēt

1

    gundega_heiberga > ligakalnina 30.07.2013. 15.46

    Dzeri,
    nekļūsti bezatbildīgs. Ja savādāk nevar, piešķirsim Kampanellas izdomātajai Strīķei visu treju šķiru ordeņus un aizlaidīsim pensijā ar dubultu likmi – kā Latvijas freek.
    Skaidrs, ka valsts nevar bez korumpētas birokrātijas, birokrātija nevar ar Strīķi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Ieva 30.07.2013. 10.55

Nu tur miera nebūs. Ir tikai divas izejas- Strīķi par KNAB prieksnieci, vai arī viņai no turienes jāaiziet.
Vēsture atkārtojas, nebija labs Loskutovs, nebija labs Vilnītis , nu nav labs Streļčenoks, un kā saka, “ka tik cilvēks, pantu atradīsim”.
Tā kā gaidiet- Strīķe par sevi vēl liks runāt!
Strelčenoku gan noēst būs grūtāk, “viņa saulei plankumu mazāk…”

+2
-1
Atbildēt

0

kkristaps 30.07.2013. 10.58

Strīķe, Kurpniece un Draveniece novērtējumā paustos pārmetumus noliedz un vadības rīcībā saskata bosinga un mobinga pazīmes.

Manuprāt, Strīķes, Kurpnieces un Dravenieces izrīcībās saskatāmas bābinga, kašķinga un neapmierinātu dabisko vajadzību sublimācijas pazīmes, kas ļoti raksturīgas pusmūža dāmām.

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu