FOTO: Rīgas dome pārspīlējusi ar informāciju par regates apmeklējumu • IR.lv

FOTO: Rīgas dome pārspīlējusi ar informāciju par regates apmeklējumu

36
Burinieki aizpeld no Rīgas ostas. Foto: Ģirts Ozoliņš, F64

“The Tall Ships Races 2013” Rīgā ieradās vairāk nekā 100 burinieki un jahtas no 17 pasaules valstīm

Rīgas dome esot uz pusi parspīlējusi, sakot, ka ar starptautisko mācību burukuģu un jahtu regati “The Tall Ships Races 2013” saistītos pasākumus Rīgā kopumā apmeklējuši 1,5 miljoni cilvēku.

Patiesībā, pēc Valsts policijas aprēķiniem, regate kopumā piesaistījusi ap 600 000 cilvēku. Divreiz lielākajā statistikā esot iekļauti arī cilvēki, kas apmeklējuši vairākus pasākumus, informē LETA.

Regate sākās 25.jūlijā un tās laikā Rīgā ieradās vairāk nekā 100 burinieki un jahtas no 17 pasaules valstīm. Pasākuma pirmajās dienās interesenti buriniekus varēja apskatīt pie pasažieru ostas termināļa un Andrejostas jahtklubā. Savukārt sestdien kuģu komandas, kopumā ap 3000 regates dalībnieku, devās parādē pa Rīgas ielām.

Svētdienas rītā kuģi ar uzvilktām burām pa Daugavu devās Rīgas jūras līča virzienā, lai tālāk turpinātu ceļu uz regates nākamā sacensību posma starta vietu pie Ventspils.

Iepriekšējo reizi Rīgā šis krāšņais pasākums notika pirms desmit gadiem – 2003.gadā.

Tikmēr interesentiem, kuri vēlējušies klātienē apskatīt buru regates finālu, sastrēgumu dēļ ceļš uz Mangaļsalu svētdienas priekšpusdienā prasījis trīs stundas. Turklāt pārpildītajā 24.maršruta autobusā, kurš bija ceļā uz Mangaļsalu un iestrēdzis milzīgajā sastrēgumā, noģībuši četri cilvēki.

Lielā cilvēku pieplūduma dēļ izveidojušies milzīgi transporta sastrēgumi. Lai gan uz molu norīkoti papildus autobusi, tas situāciju neatviegloja, jo sastrēgumu dēļ transportlīdzekļi uz priekšu netika. Kā novēroja LETA, situācija nokaitinājusi ļoti daudzus iedzīvotājus, kas sastrēgumā vaino Rīgas mēru un viņa nespēju pienācīgi organizēt tik vērienīgu pasākumu.

Regates Rīgas posmu organizē Rīgas dome, Rīgas Brīvostas pārvalde, “Live Rīga” un Latvijas Burāšanas mācību asociācija. Regates pasākumu norisē bija iesaistīta arī virkne atbildīgo dienestu.

 

Komentāri (36)

alexander 29.07.2013. 09.48

Šie absurdie satiksmes satrēgumi apliecina tikai un vienīgi nemākulību padarīt pasākuma apmeklējumu ērtu un pieejamu visiem rīdziniekiem. Un lieliski pierāda, ka 18 m gari trolejbusi satiksmes plūsmas efektivitāti neuzlabos, ja nu vienīgi kādā no trīsstundu sastrēgumiem varēs izmantot daudzos gadžetus, piemēram, 3 stundas kondicionēta gaisa režīmā izmantot bezvadu internetu.

+12
0
Atbildēt

0

gundega_heiberga 29.07.2013. 08.09

Pazīstot Rīgas transporta organizāciju, viesi un vairums mājnieku bija ieradušies ar peldlīdzekļiem.

+3
0
Atbildēt

0

Inese 29.07.2013. 01.12

Kā novēroja LETA, situācija nokaitinājusi ļoti daudzus iedzīvotājus, kas sastrēgumā vaino Rīgas mēru un viņa nespēju pienācīgi organizēt tik vērienīgu pasākumu.
===========================

Ir meli, ir lieli meli un ir LETA ;)

+3
-18
Atbildēt

4

    Inese > Inese 29.07.2013. 09.48

    Kaut reizi esi lasījis LETAs ziņās, ka iedzīvotājus kaut kas būtu nokaitinājis, un viņi tajā vainotu Dombrovski? )) Bet ja par sabžu, tad jā, LETA apzināti melo un sagroza faktus. Tikai viens piemērs, it kā gauži parasta ziņa, kas bija publicēta LETĀ īsi pirms vēlēšanām, un ko pārpublicēja itin visi ziņu portāli, preses izdevumi, kā arī radio un TV:

    http://s1.bild.me/bilder/060112/969596945.jpg

    Tikai fiška tāda, ka visos, arī LETAs piesauktajos avotos bija rakstīts, ka aizturēts Latvijas pilsonis, nevis nepilsonis ;)

    Lenta.ru:
    В понедельник, 27 мая, на границе Украины был задержан гражданин Латвии, перевозивший большую партию наркотиков. Об этом сообщает «Коммерсантъ-Украина».

    kommersant.ua:
    Вчера сотрудники Ягодинской таможни (Волынская область) совместно с пограничниками изъяли крупнейшую за последние годы партию героина. Это произошло во время проверки автомобиля, которым управлял гражданин Латвии, выезжавший за пределы Украины. Как сообщили “Ъ” в пресс-службе Волынского погранотряда, во время беседы с пограничниками гражданин Латвии “заметно волновался”.

    Nolūks, ar kādu LETA izplatīja šādus apzināti sagrozītus faktus, taču ir skaidrs, vai ne? ;)

    Un tas ir tikai viens piemērs. No daudziem.

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    Inese > Inese 29.07.2013. 12.50

    Nesaprotu, kāpēc tu tā aizstāvi melu aģentūru LETA? Ko nozīmē – “pārbaudīja faktus”? LETA skaidri norāda avotu – lenta.ru (kas savukārt atsaucas uz kommersant.ua), nevis Latvijas vai Ukrainas ĀM, vai muitas dienestus.

    Un tev patiešām nav skaidrs, kāpēc pāris dienas pirms pašvaldību vēlēšanām latviešu ziņu aģentūra izplata šādus apzinātus melus? Nu tad mana versija – lai latviešu vēlētājiem vēlreiz uzsvērtu, cik slikti ir SC aizstāvētie nepilsoņi, šādi radot papildu negatīvo fonu potenciālajiem vēlēšanu uzvarētājiem.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Inese 29.07.2013. 09.31

    LETA gluži nemelo, vien atspoguļo ļautiņu viedokli, kas gan arī nav īpaši pareizs, jo neko daudz tur saregulēt pie tik liela ļautiņu daudzuma nevarētu…

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Inese 29.07.2013. 12.41

    “Nolūks, ar kādu LETA izplatīja šādus apzināti sagrozītus faktus, taču ir skaidrs, vai ne? ;)”
    ===
    Nav gan. Turklāt pastāv iespēja, ka šie pārbaudīja faktus. Citu valstu ļautiņiem tā nepilsoņu lieta var nebūt īsti skaidra, jo daudziem ir Latvijas pases…

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu