Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā


Valsts kase glābusi finanšu grūtībās nonākušo uzņēmumu Liepājas metalurgs
– no budžeta Itālijas bankai UniCredit S.p.A. samaksāti 47,4 miljoni latu. Tikmēr nav beigušās uzņēmuma akcionāru cīņas – Liepājas metalurgs, šonedēļ ieguvis jaunu padomi bez lielākajiem akcionāriem Sergeja Zaharjina un Iļjas Segala, tūlīt to atkal zaudēja – akcionāru sapulcē klātneesošais Kirovs Lipmans paziņoja, ka atstāj uzņēmuma padomi. Līdz jaunai akcionāru sapulcei padomi vadīs Guntis Vilnītis. Liepājas tiesa vēl uz mēnesi – līdz 26.augustam – pagarinājusi uzņēmuma tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņu.

Pirmoreiz pēc Rīgas pils jumta nodegšanas, Saeimas deputātu aicinātas, kopā sanāca visas iesaistītās puses, lai noskaidrotu, kāpēc pilij mēnesi pēc ugunsnelaimes joprojām nav kārtīga pagaidu jumta un lietus ūdeņi bojā ēkas uguns neskartās daļas. Būvnieku pilnsabiedrība SBRE solīja pagaidu jumtu Svētku zālei uzlikt piecu dienu laikā, bet Konventa daļai – līdz rudenim, tiklīdz to atļaus Valsts nekustamie īpašumi.

Latvijā vizītē pirmo reizi ieradās Izraēlas prezidents Šimons Peress. Viņš atzinīgi izteicās par Latvijas cīņu ar antisemītisma izpausmēm, apmeklēja Rumbulas piemiņas vietu holokausta upuriem, kā arī kopā ar prezidentu Andri Bērziņu atklāja memoriālo muzeju Ķīpsalā ebreju glābējam Žanim Lipkem. Izraēlas prezidents pateicās Latvijas pusei par atbalstu Eiropas Savienības lēmumam, kas Hezbollah definē kā teroristu organizāciju. Pēc prezidenta kancelejas norādītā, Peress Latvijā neieradās ebreju īpašumu atgūšanas jautājuma dēļ.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu