FOTO: Rīgā viesojas pasaules lielākie burinieki • IR.lv

FOTO: Rīgā viesojas pasaules lielākie burinieki

37
Foto: Olafs Ošs, F64
Mārtiņš Pričins

Līdz nedēļas beigām Rīgā varēs uzkāpt uz regates „The Tall Ship Races” kuģiem

Pēc desmit gadu pārtraukuma Rīgā no ceturtdienas līdz pat 28. jūlijam viesojas regates „The Tall Ship Races” dalībnieki – burukuģi un jahtas.

Rīgā ir ieradušies teju 100 burukuģi, un kopumā tie ir gandrīz 3000 burātāju, kuri darbojas uz kuģu un jahtu klāja. No burātājiem apmēram 1200 ir kadetu programmas dalībnieki – jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem.

Sacensības notiek kopš 1956. gada, un šogad tajās piedalās arī titulētākais burinieks savā klasē, latviešu jahta “Spaniel”. Regates organizatori piedāvā plašu bezmaksas pasākumu programmu, kas norisināsies gan krastā, gan Daugavā un pilsētas kanālā. Pasākumu vietās tiks ierobežota satiksme.

No ceturtdienas līdz sestdienai iedzīvotāji bez maksas varēs uzkāpt uz lielāko burukuģu klāja. Burinieki būs pieejami no plkst. 10 līdz 20. Tāpat šajā laikā varēs apskatīt Latvijas Jūras spēku patruļkuģi katamarānu „Skrunda”, kas kopā ar otru katamarānu „Viesīte” būs regates sacensību otrā posma starta līnijas kuģi.

Buriniekus solījis apmeklēt arī Valsts prezidents Andris Bērziņš, kas ir regates patrons. Sīkāk par kuģu izvietojumu un pasākumiem uz skatuves skatīt šeit

Piektdien, 26. jūlijā, Kronvalda parka teritorijā notiks Rīgas brīvostas pasākums, kurā regates dalībnieki piedalīsies sporta un izklaides sacensībās. To kulminācija būs „Kanāla regate” Bastejkalnā, kur regates dalībnieki sacentīsies ar ūdens velosipēdiem.

27. jūlijā plkst. 12.30 regates dalībnieki dosies svinīgā gājienā Rīgas ielās. Gājiena maršruts būs no Eksporta ielas pie 11. novembra krastmalas līdz Kongresu namam, kur notiks komandu apbalvošanas ceremonija par sasniegumiem sporta spēlēs un regatē. Vakarā notiks svētku uguņošana.

Svētdienas rītā burinieki un jahtas dosies buru parādē. Plkst. 11.30 sāksies attauvošanās un burinieki aptuveni divas stundas pa Daugavu no Vecrīgas puses dosies uz ieteku jūrā. Organizatori iesaka parādi vērot Voleru ielā pie Voleru stāvlaukuma vai stāvlaukumā Matrožu ielā 15, kur varēs arī novietot automobili. Uz Mangaļsalu organizatori iesaka doties ar sabiedrisko transportu (24. autobuss), jo ar auto tajā apkārtnē būs ierobežota piekļuve.

Pasākumu laikā no 24. līdz 28. jūlijam tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Eksporta ielas posmā no Muitas ielas līdz Elizabetes ielai. Tāpat satiksme 28. jūlijā būs slēgta Traleru ielā pie 24.autobusa galapunkta. Sīkāk ar satiksmes izmaiņām var iepazīties šeit.

Burinieki jau ir piestājuši Rīgā un tos labi var redzēt no Vanšu tilta. Kur atrodas katrs burinieks, varat uzzināt šajā kartē.

Par interesantākajiem buriniekiem lasiet arī žurnālā “Ir” šeit.

 

Komentāri (37)

gundega_heiberga 29.07.2013. 21.46

Arī šogad piedalās …

0
0
Atbildēt

0

gundega_heiberga 25.07.2013. 17.57

…šogad…piedalās arī…”Spaniel”…
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vai vārdiņam-ARĪ nav jābūt pirms ŠOGAD, nevis pirms “Spaniel”

0
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 25.07.2013. 17.13

Kruuzenšterns kaadreiz bija pierakstiits Latvijas ostaa , Liepaajas juurskolas kursanti izmantoja praktisko iemaņu apguušanai , tad arii no Krievijas juurskolaam te brauca kursanti , tikliidz izstaajaamies no peeseresa , taa krievi šo burenieku iebrauca no reisa pa taisno Ļeņingradaa, bija veel Burenieks Sedov, to ar krievi savaaca , šos bureniekus krievi kaa kara laupiijumu no uzvareetaa lielvaacijas atslepeeja uz Liepaaju , Liepaajaa divus gadus peec kara laadeeja kuģus ar laupiijumu no Vācijas , mazliet veesturiskas informaacijas ir šeit…http://www.andrejsala.lv/139/1689/

0
0
Atbildēt

3

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu