ASV neierobežos izlūkdienestu darbību • IR.lv

ASV neierobežos izlūkdienestu darbību

31
Foto: EPA/LETA

Meklējot iespējamos teroristus, Nacionālās drošības pārvalde varēs uzkrāt “metadatus” par telefonsarunām

ASV Pārstāvju palāta trešdien ar nelielu balsu pārsvaru noraidīja mēģinājumu samazināt finansējumu Nacionālās drošības pārvaldes (NSA) programmām, kas uzkrāj datus par miljoniem amerikāņu telefonsarunām, ziņo LETA/AFP.

Grozījumi, kas tika iesniegti pēc bijušā ASV izlūkdienestu darbinieka Eduarda Snoudena izraisītā skandāla, paredz, ka NSA, meklējot iespējamos teroristus, uzkrāj “metadatus” par telefonsarunām un filtrē interneta datu plūsmu. Tie guva 205 kongresmeņu atbalstu, pret balsoja 217.

Pret grozījumiem iebilda Baltais nams un vairāki ietekmīgi Kongresa locekļi, tai skaitā Pārstāvju palātas un Senāta izlūkdienestu komitejas.

Likumdevēji bija pauduši neapmierinātību par izlūkdienestu pieļautajiem amerikāņu privātās dzīves neaizskaramības pārkāpumiem, norādot, ka masveida datu uzkrāšana par pilsoņu telefonsarunām neatbilst nedz ASV konstitūcijai, nedz Kongresa pieņemtajiem likumiem.

Augstākās amatpersonas un izlūkdienestu pārstāvji tomēr uzstāj, ka tas notiekot saskaņā ar slepenās tiesas sankcijām un Kongresa pieņemto pretterorisma likumu, kas pazīstams kā Patriotisma akts. Administrācija uzsver, ka vienīgais izspiegošanas mērķis ir terora aktu novēršana.

Amatpersonas apgalvo, ka neskatoties uz lielo uzkrāto datu apjomu, pārbaudīts tiekot relatīvi neliels skaits telefonsarunu un ka uzkrātos datus aizliegts izmantot citu noziegumu izmeklēšanā, izņemot terorismu.

 

Komentāri (31)

inta_s 25.07.2013. 18.16

Mafija nolaupījusi ASV pilsoņiem to valsti un nu caur visām varas struktūrām pārkāpjot ASV konstitūciju žmiedz tos pretī tirānijai – policejiskam režīmam, kur visi “drošības vārdā” tiek uzskatīti kā terotisti un kā pret tādiem arī izsturās pārkāpjot to tiesības uz brīvību, privātumu, utt.

0
0
Atbildēt

0

Eleonora Maisaka 25.07.2013. 17.51

edak1974
Man Navaļņijs bijis nebijis, jo Krievija ar cilvēcisku seju nekad nebūs. Lai labāk ir Putins, kas smirdošo un noziedzīgo krievu pasaulīti novedīs līdz ellei. Na katrs republikānis ir ideāls un ne katrs demokrāts, cūka, bet tendence ir acīmredzama. Būtu bijis republikānis, Makkeins, iespējams krievu pasaule jau būtu beigusi smirdēt.

0
0
Atbildēt

0

Eleonora Maisaka 25.07.2013. 08.41

Ir būtiski jāsamazina lielgabalgaļas(ja tā var izteikties par intelektuāliem ASV karavīriem) skaits, bet atbrīvojušies līdzekļi jānovirza CIP darbībai, kā tas bija visizcilākā ASV prezidenta, Reigana, laikā. Viņš bez neviena šāviena ielauza Ļaunuma impērijas asaku, tā, ka tā sākusi peldēt sāniski un lai ātrāk to apēstu veselās zivis un ūdenstilpne kļūtu tīrāka. Viens CIP darbinieks, kas atrodas Maskavā, Teherānā, Damaskā vai Karakasā var nodarīt nelabvēļiem daudz lielāku skādi, kā desmit armijas specvienību karavīri.
Uztrauc tikai Putina melnādainā draudziņa atrašanās Baltā namā. Tam derētu tās pašas zāles, ko ASV tauta bija parakstījusi Kenedijiem.

+1
-3
Atbildēt

1

    Iluta Jurēviča > Eleonora Maisaka 25.07.2013. 11.16

    Kas tev teica, ka Obama ir Putina draudziņš? Starp citu, Bušs bija daudz parocīgāks kremlim, sačakarēja attiecības ar NATO partneriem Eiropā, utt. Arī republikāņiem ir trūkumi… Piemēram, spēcīgāk piever acis uz cilvēktiesību pārkapumiem Krievijā. Navaļnijs būtu sēdējis jau cietumā, ja būtu republikānis BN. Obama uzspieda konkrēti uz kremli, ja Putins vien grib šo redzēt Maskavā G-24 samitā, jo nevar liberālis braukt uz Maskavu, kad opozicionārus tā tupina ķurķī. Republikāņi ir karēvīgāki. Obama dara visu to pašu un pat vēl vairāk, bet tikai pieklājīgāk… Krievijas slepeniem dienestiem tas pat ir bīstamāk. Vēl ir jāpaskatās vai CIP budžets ir apcirpts kā Pentagonam.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu