Kāpēc Latvijai būtu jāuztraucas par opozīcijas tiesāšanu Krievijā? • IR.lv

Kāpēc Latvijai būtu jāuztraucas par opozīcijas tiesāšanu Krievijā?

21

1==Kaimiņos autoritārs režīms//2==Putina režīms līdzinās fašismam//3==Pastiprināsies imigrācija no Krievijas//4==Palielināsies krievu biznesa ietekme//5==Augs nerezidentu noguldījumi//6==Augs 5.kolona Latvijā//7==Nav jāuztraucas//8==Man tas ir vienaldzīgi//9==Cits variants//10==//

Komentāri (21)

reksa 22.07.2013. 12.45

Mani allaž izbrīna IR aptaujas.

Gan piedāvātās atbildes, gan iespēja nobalsot vairākkārt padara šīs aptaujas par izsmieklu. Kāds mērķis? Daži cilvēki uzskata IR žurnālu par nopietnu izdevumu. Vai aptaujas rīkotāji cer viņos radīt iespaidu, ka šo aptauju rezultāti arī ir nopietni?..

Brīžiem liekas, ka šīs aptaujas rīko kāds palīgskolas skolēns.

Izlasot jautājumu “Kāpēc Latvijai būtu jāuztraucas par opozicijas tiesāšanu Krievijā?”, varētu iedomāties, ka IR grib noskaidrot lasītāju viedokli tieši šajā jautājumā.
Bet piedāvātās atbildes liek par to šaubīties.

Loģiski būtu piedāvāt dažas saprātīgas atbildes un noskaidrot lasītāju priōritātes šo jautājumu izvēlē.
Tomēr dažas muļķīgas atbildes padara pašu aptauju par izsmieklu. (Vai mērķis ir nopietnu jautājumu izsmiet?..)
Un viena atbilde ir pretrunā pašai jautājuma būtībai – “Nav jāuztraucas”, kas aptaujas jautājumu vispār ir aprakusi, jo par to ir saņemts ap 70% “balsojumu”.

Ja mērķis būtu noskaidrot – ir vai nav jāuztraucas, tad būtu jāuzdod attiecīgs jautājums un jāpiedāvā divas atbildes.

Skaidrs, ka cilvēkiem, kuŗiem nav svarīgs šis jautājums, nav svarīga arī šī aptauja. Līdz ar to viņi vienkārši tajā nepiedalās. (Kā jūs vērtējat dziedātājas Mumbu-Jumbu jaunās kurpes? Viņai tās piestāv. Es arī tādas gribu. Labāk staigāt basām kājām. – IR lasītāju vairākums taču nepadalītos šādā aptaujā, vai ne?)
Bet nu, iespēja balsot vairākkārt ļauj kādai absurdai atbildei savākt milzīgu balsu skaitu, mēģinot radīt kādu noteiktu iespaidu.

Ja nobalsot no viena datora varētu tikai vienreiz, tad būtu vismaz kāds labums – Krievijas vēstniecībai un Saskaņas centram nāktos mobilizēt lielāku cilvēku skaitu iespaida radīšanai, bet SABam būtu iespēja noskaidrot attiecīgās IP adreses.

+1
0
Atbildēt

0

kristrun 21.07.2013. 21.55

Likums par tiesu varu, nenodalot pozīciju no opozīcijas, aizliedz mums uztraukties par tiesāšanu pašu valstī, kur nu vēl pie kaimiņiem. Liekas, Rinkevičam atkal gadījās nesaturēšana.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu