FOTO: Kremļa kritiķim Navaļnijam tiesa piespriež piecu gadu cietumsodu • IR.lv

FOTO: Kremļa kritiķim Navaļnijam tiesa piespriež piecu gadu cietumsodu

96
Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs tiesā. Foto: AFP/LETA

Rietumi nosoda Navaļnija notiesāšanu; opozicionāra atbalstītāji iziet protesta akcijās

Krievijas tiesa atzinusi opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija vainu naudas līdzekļu piesavināšanā un piespriedusi viņam piecu gadu cietumsodu. Šajā lietā apsūdzētajam uzņēmējam Pjotram Oficerovam piespriests četru gadu cietumsods.

Kirovas tiesas tiesnesis Sergejs Bļinovs, nolasot spriedumu, paziņoja, ka Navaļnijs, darbojoties kā neapmaksāts reģionālās valdības padomnieks, slepeni vienojies par mežrūpniecības uzņēmuma “Kirovļes” līdzekļu piesavināšanos, ziņo LETA/AFP.

Bļinovs uzsvēra, ka Navaļnijs “pastrādājis smagu noziegumu”. Tiesa spriedumu lasīja kopumā 3,5  stundas, ziņo portāls “Newsru.com”. Navaļnija advokāti to uzskata par nelikumīgu un pārsūdzēs.

Tūlīt pēc sprieduma nolasīšanas Navaļnijs tiesas zālē tika saslēgts rokudzelžos un aizvests. 

Pirms saslēgšanas rokudzelžos Navaļnijs no tiesas zāles aizsūtīja savu pēdējo tvitera ierakstu: “Labi. Jūs te negarlaikojieties bez manis. Bet galvenais – neslinkojiet, krupis pats sevi no naftas caurules nenometīs.”

Prokuratūra pieprasīja piespriest viņam sešus gadus ilgu cietumsodu un un miljons rubļu (16 300 latu) lielu sodanaudu.

Navaļnijs tika apsūdzēts par 16 miljonu rubļu (276 800 latu) piesavināšanos no mežrūpniecības uzņēmuma “Kirovļes”, kas notikusi pirms vairākiem gadiem, kad Navaļnijs strādāja par Kirovas apgabala gubernatora Nikolaja Beliha padomnieku.

Navaļnijs, kurš ir viens no asākajiem prezidenta Vladimira Putina kritiķiem un šogad plānoja kandidēt Maskavas mēra vēlēšanās, šo lietu uzskata par politiski motivētu un safabricētu. Iepriekšējā dienā Navaļnijs reģistrēts par kandidātu Maskavas mēra vēlēšanām, bet pēc sprieduma paziņošanas savu kandidatūru ir atsaucis.

Tikmēr Navaļnija atbalstītāji uzskata, ka līdzdalība vēlēšanās esot iespējama vien, protestējot vai boikotējot tās, televīzijai “Dožģ” teica priekšvēlēšanu štāba vadītājs Leonīds Volkovs. “Tā vai citādi vēlēšanu štābs kļūst par boikota štābu,” teica Volkovs.

Ne pats Navaļnijs, ne viņa atbalstītāji, kas bija ieradušies uz sprieduma noklausīšanos, negaidīja, ka tiesa Kremļa opozicionāru attaisnos. 

Kā īsā paziņojumā “Dožģ” tiešraidē pēc sprieduma sacīja Navaļnija sieva Jūlija, “Aleksejs skaidri zināja, ka tas būs reāls cietumsods un ka tas būs ilgs”. Viņa arī aicināja nezaudēt cerību un turpināt režīma atmaskošanu, ko īsteno Navaļnija veidotais “Fonds cīņai pret korupciju”.

Arī pats Navaļnijs pēdējā bloga ierakstā pirms sprieduma aicinājis ikvienu saprast, ka nav citu aktīvistu un cīnītāju, kā vien paši Krievijas pilsoņi.

Pēc sprieduma nolasīšanas pie Kirovas tiesas sapulcējās opozicionāra atbalstītāji ar plakātiem un mēģināja aizšķērsot ceļu konvoja auto, kam notiesātie bija jānogādā uz cietuma izolatoru, vēsta “Gazeta.ru”. Tomēr tas viņiem nav izdevies. Pēc tam atbalstītāji devušies gājienā līdz cietuma izolatoram.

Arī Maskavā Manēžas laukumā stihiski sapulcējušie Navaļnija atbalstītāji, lai paustu savu atbalstu opozīcijas līderim. Tūkstošiem cilvēku izgājuši ielās maskavā un Sanktpēterburgā, ziņo mediji.

Akciju tirgus noreaģējis uz Kirovas tiesas spriedumu Navaļnijam – akcijas ceturtdien sākušas kristies, vēsta “Newsru.com”. “Roseirobankas” galvenais brokeris Oļegs Jeļcovs uzskata, ka Navaļnijam piespriestais reālais cietumsods var radīt jaunus protesta viļņus valstī un Krievijas akciju pārdošanu.

Rietumi nosoda Navaļnija notiesāšanu

Rietumvalstis ceturtdien paudušas nosodījumu Krievijas tiesas spriedumam opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija prāvā, ar kuru prezidenta Vladimira Putina kritiķim piespriesti pieci gadi cietumā.

Arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) pauž nosodījumu par apstākļiem, kādos Krievijā pret opozīcijas pārstāvi Alekseju Navaļniju ir tikušas izvirzītas krimināla rakstura apsūdzības un ticis pieņemts notiesājošs spriedums. Šie apstākļi radot nopietnas aizdomas par Krievijas tiesu institūciju politisko ietekmējamību. Tāpat rodas šaubas, vai šis process ir norisinājies saskaņā ar taisnīgas tiesas prasībām, kas izriet no Krievijai saistošās Eiropas Cilvēktiesību konvencijas. Rinkēvičs aicina starptautiskās organizācijas izvērtēt pēdējā laika notikumus Krievijā, informēja Ārlietu ministrijā.

Eiropas Savienība (ES), nosodot spriedumu, uzsvēra, ka Navaļnijam izvirzītās apsūdzības krāpšanā ir nepamatotas, turklāt opozīcijas līdera apcietināšana raisa “nopietnus jautājumus” par likuma varu Krievijā, ziņo LETA/AFP.

ES augstā ārlietu pārstāve Ketrina Eštone ir “satraukta par Kirovas tiesas šodien pieņemto spriedumu, ar kuru apsūdzētie atzīti par vainīgiem, un cietumsodiem”, kas piespriesti Navaļnijam un līdzapsūdzētajam Pjotram Oficerovam, pavēstīja Eštones preses pārstāvis. “Prāvas gaitā viņiem izvirzītās apsūdzības netika pamatotas,” norādīja amatpersona.

“Šis rezultāts, zinot par procesuālajiem trūkumiem, raisa nopietnus jautājumus par stāvokli, kādā atrodas likuma vara Krievijā,” viņa piebilda. Eštone cer, ka “viņu spriedumi no jauna tiks izsvērti apelācijas procesā”.

Beļģijas bijušais premjerministrs Gijs Verhofstats, kurš Eiropas Parlamentā vada frakciju “Liberāļu un demokrātu alianse par Eiropu”, sacīja, ka ir “šokēts”. “Šis politiskais spriedums neatstāj vietu šaubām, ka blēži un zagļi Maskavā gūst virsroku,” sacīja ekspremjers. Francijas satraukumu par Navaļnija notiesāšanu apliecināja Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Filips Laljo.

ASV par Kirovas tiesas spriedumu ir “stipri vīlušās”, apliecināja Savienoto Valstu vēstnieks Maskavā Maikls Makfols. “Mēs esam stipri vīlušies par Navaļnija notiesāšanu, kā arī šīs tiesas, kā var saprast, politisko motivāciju,” tviterī norādījis vēstnieks.

(papildināta ar Rietumvalstu komentāriem un Edgara Rinkēviča paziņojumu)

Komentāri (96)

ligakalnina 18.07.2013. 09.19

Korekti būtu turpmāk vārdu “tiesa”, ja runa ir par politiskām prāvām, tomēr, likt pēdiņās.
Navaļnijs atklājis korupcijas gadījumus ierēdņu un valsts amatpersonu starpā miljardu vērtībā, pie kam neuzmanīgi izteicies, ka Putinam īstā vieta cietumā, par to arī sēdēs.
Viņš gan zināja, uz ko gāja, vairāk žēl Oficerovu, kas sēdēs tikai par to, ka atteicās liecināt pret Navalniju.
Interesanti, ka no 20 cilvēkiem, ko korespondents apjautāja par Navaļniju Kirovā, par šo procesu zināja tikai viens, un arī tas domāja, ka Navaļnijs ir politiķis, kas nozadzis “mežu”.
Krievijas tautas debilizācioja un degradācija Putina laikā aizgājusi tik tālu, ka vairs nevar runāt par Krievijas tautu vai sabiedrību, var runāt tikai par Krievijas iedzīvotājiem, no kuriem 80% visvairāk uzticas trim lielākiem TV kanāliem, kuri ir taisni Kremļa kanāli, kas tos debilizē, un uzspiež kā normu amoralitāti, melošanu, naidu, neiecietību, aproežotību, utt.
Var tikai izteikt līdzjūtību atlikušajiem 20%, kas nav no šās parodijas uz valsti vēl aizmukuši, bijuši asiņaināki režīmi, bet, pretīgāks un amorālāks par šo vēl nav bijis.

+18
-2
Atbildēt

23

    Inese > ligakalnina 18.07.2013. 11.45

    Džera spriedumi par Krieviju ir tik šabloniski, ka tos pat nav vērts lasīt ;)

    0
    -18
    Atbildēt

    0

    Inese > ligakalnina 18.07.2013. 12.45

    Tātad zagļiem un krāpniekiem, kāds, protams, ir Navaļnijs, nav jēsēž cietumā? )))

    0
    -17
    Atbildēt

    0

    Inese > ligakalnina 18.07.2013. 12.56

    Tikai tāpēc, ka šis kondziņš ir kādu “kritizējis” vai “atmaskojis”, viņš ir nevainīgs? ))))

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > ligakalnina 19.07.2013. 01.05

    andrejsg
    Nu gluži tāc pac plānprātiņš ar izkurtējušām smadzenēm, kā sodomīts un krievmīlis, dzēris. Kur rāvi, senilais infantīl, ka neesmu iepazinies ar visu eho komentētāju viedokļiem. Vai pops, pederasts, intīmā brīdī pačukstēja?
    Ar kādu galvu domā rusists-staļinists vai psihiski slims rusofīls?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > ligakalnina 18.07.2013. 23.44

    Magnijs
    bet par norisēm Krievijā man viņš liekas viens no kompetentākajiem IR komentētājiem,

    Paklausies dzēris informācijas avotu http://www.echo.msk.ru/ par smirdošo baiļu, naida, tumsonības, verdzības un sātana apsēsto ļaunuma impēriju un būsi tik pat “gudrs”. Diemžēl pašcenzūra un viņa “mēreno” un “civilizēto”(same shit) krievu draugu iespējamais nosodījums liedz dzērim iegūt ziņas bez cenzūras un retušas no http://www.kavkazcenter.com/russ/ un http://ipvnews.org/

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > ligakalnina 18.07.2013. 10.40

    dissidente: Tādi murgi var parādīties tikai garīgi slima īpatņa sifilisa sagrautās smadzenēs.
    ————
    Nepārspīlē nu, tas Džeris nav nekāds Ļeņins. Vienkārši viņam uzdots apriet katru, kas nelamā NA vismaz divreiz dienā :)

    +8
    -11
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > ligakalnina 18.07.2013. 10.30

    dzeris49
    Bet lai tiktu piemiets, un caur pašu arī latviešu valsts, pie sava elka tomēr aizrikšoja kremļa slampiņa, zoo-prezis. NA joprojām visvairāk zvēriski ienīst kremļa polittehnologi, kremļa zagļu, žuļiku un pedofīlu parķijas Latvijas nodaļa, SC un tā debilais elektorāts un līdzjūtēji, bet NA nekad nav pieļāvusi pat domu, par sadarbību ar ienaidnieku.
    Tādi murgi var parādīties tikai garīgi slima īpatņa sifilisa sagrautās smadzenēs.

    +8
    -10
    Atbildēt

    0

    aija_vecenane > ligakalnina 18.07.2013. 09.30

    Kāpēc tev tik ļoti patīk lietot vispārākās pakāpes un krist galējībās?

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.07.2013. 16.38

    eiserts – tu pilnīgi pareizi uztvēri tos manus komentārus, manuprāt, nedaudz provokācijas tikai atdzīvina diskusiju, un piedod tai asumu..

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    gundega_heiberga > ligakalnina 18.07.2013. 16.28

    Džeris tikai mazliet “pašpricē” un visi sīkie kranči tūdaļ barā metas riet.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.07.2013. 14.49

    Vispār, nekad neesmu apgalvojis, ka mani spriedumi ir absolūti objektīvi, un arī necenšos tāds būt, izsaku savu viedokli, kas ir subjektīvs.
    Manuprāt, daudz interesantāk lasīt subjektīvu viedokli, nekā kādu absolūti neitrālu “objektīvo”, kaut, vajadzīgi, protams, abi, bet, manuprāt, tas objektīvais nevienu, kam ir savs subjektīvais, nepārliecinās.
    Es jau saprotu, par ko te ir runa – par manu viedokli att. uz NA.
    Tas ir subjektīvs, protams, bet, manuprāt, tie, kas NA uzņem nekritiski, ir ne mazāk subjektīvi.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.07.2013. 10.00

    fretka – nu nepūlies tā, tas, ka NA ideoloģiski ir daudz tuvāka Putina režīmam, nekā Navaļnijam, zinu tāpat.

    +11
    -11
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > ligakalnina 18.07.2013. 09.55

    > Magnijs
    Mazāk pievērsiet uzmanību Džerim, tas ir bezcerīgs gadījums.
    Piemēram, pirms pāris dienām viņš komentos pasludināja latgaliešus par atsevišķu rasi :)

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    oskaar > ligakalnina 19.07.2013. 00.50

    dissidente
    Paklausies dzēris informācijas avotu http://www.echo.msk.ru/ par smirdošo baiļu, naida, tumsonības, verdzības un sātana apsēsto ļaunuma impēriju…
    —————-
    Jā, jā- it sevišķi šādu attieksmi pret Krieviju var just intervijās ar A.Prohanovu un M.Ševčenko. :)
    Var redzēt, ka Jūs šo informācijas avotu nemēdzat izmantot- tikai kāds Jums ir ieborējis- ka tas ir SLIKTS!
    Vai arī gluži labi zināt, ka tas ir intelektuāls, tajā tiek pausti dažādi viedokļi, bet Jums nav dotas dabas dāvanas, lai dažādu viedokļu gūzmā spētu noorientēties, un Jūs neko vērtīgu no visa tajā publicētā nespējat sev pasmelt.
    Vai arī Jums vienkārši ir uzdevums (jeb arī bez kādas samaksas uzskatāt to par savu misiju) katru, kas domā ar savu galvu, maksimāli noniecināt.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    gundega_heiberga > ligakalnina 18.07.2013. 16.51

    Bet paņem enerģiju…

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    oskaar > ligakalnina 19.07.2013. 02.58

    dissidente … ka neesmu iepazinies …
    ————————-
    Tad kā neesi – “iepazinies” vai “iepazinusies”? Dissidente :)
    Izskatās, ka no maniem trim minējumiem precīzākais būs bijis pēdējais variants.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > ligakalnina 18.07.2013. 15.35

    Kā tad ar paša Putina pilīm, kuras sabūvētas ne jau par algu vien.Bet viņam nekas, jo atrodas pie varas un tāpēc arī pie varas turēsies, kā sūds pie ratu riteņa, lai tik viņu arī kādreiz neieliktu cietumā par daudz lielāku valsts apzagšanu.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    aija_vecenane > ligakalnina 18.07.2013. 11.38

    fretka!

    Jā, dzeris sirgst ar lielummāniju un reizēm arī ar objektivitātes trūkumu, bet par norisēm Krievijā man viņš liekas viens no kompetentākajiem IR komentētājiem, tā ka par šo tēmu es labprāt izlasu viņa viedokli. Vienīgais, kas man nepatīk, ir viņa pārspīlējumi, kategoriskums un dramatizējumi, kas ir pārmēru atklāta un uzmācīga cenšanās ietekmēt.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > ligakalnina 18.07.2013. 09.44

    Dzeris. Navaļnijam vajadzēja mukt uz ārzemēm, kur viņš varētu Krievijai dot daudz vairāk nekā aiz restēm. Hadorkovska piemērs vēl nepietiek?! Ja viņš domā, ka viņa arests stiprinās opozīciju, tad atkal ļoti maldās, jo par viņu ātri visi aizmirsīs.
    Kas attiecas uz Krievijas tautu…, paskaties uz mūsu pēdējām pašvaldību vēlēšanām un visu mīlēto Puzes punduri, paralēles neredzi?:)

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 18.07.2013. 13.20

    Linux Mint 15. Džera spriedumi par Krieviju ir tik šabloniski, ka tos pat nav vērts lasīt ;)
    _______________________
    Nav gan. Tāpat kā tavējos murgus. Ne tikai par Krieviju, bet arī par Latviju. Abu apziņa neatgrieziniski traumēta:):):)

    +11
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.07.2013. 09.54

    Magnijs – kas, tieši, ir tās “galējības”?

    Bronks – es arī tā domāju, bet, viņš ir vai nu politiķis ar stratēģisku redzējumu, kurš tēmē vairākus gadus uz priekšu, vai nu, kā daudzi domā, muļķis, kas domā, ka viņa liktenis krievijā kādu intersē un viņa notiesāšana izraisīs kādas sekas, acīmredzot, tā.
    Visgrūtāk pieņemt to, ka viņš ir vienkārši principiāls cilvēks.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.07.2013. 12.51

    Cilvēkiem, kas tic, ka Navaļnijs sēž tāpēc, ka ir zaglis un krāpnieks, nevis tāpēc, ka atmaskojis Kremļa zagļus un krāpniekus, tāpat vairs nekas nepalīdzēs.

    +16
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.07.2013. 12.41

    Ja gribat saprast, kas ir patreizējā Krievija, un kas ir Krievijas iedzīvotāju vairākums, vajag tikai iedomāties, ka Latvijā vairākums spriedīs kā Linux vai Superis, vai tiem vispār neintersēs nekas, izņemot to makaronu porciju no Putina gan no TV ekrāniem, gan kā pateicību par lojalitāti un klusēšanu, un Latvijas politika tiks veidota atbistoši šo indivīdu uzskatiem, un tie, kas mēģinās viņiem ko ieblist, ātri vien var nokļūt cietumā vai jebkur citur, jo Latvijā neeksistē ne tiesu sistēma, ne prokuratūra, ne Saeima, viss atrodas linu’xsu un superu pilnīgākā kontrolē, arī TV kanāli, vairākums preses.
    Tad arī parunāsim, vai mani spriedumi ir pārāk radikāli, dramatizēti, pārspīlēti, utt.

    +18
    -2
    Atbildēt

    0

buchamona 18.07.2013. 13.27

Atliek tikai atkārtoties – visi notikumi, kuri notiek Krievijā, ir jāskatās caur Latvijas prizmu. Mazāk jālamā putinisti Krievijā, vairāk uzmanības jāveltī viņu sabiedrotajiem Latvijā. Ja nevēlamies Latvijā piedzīvot līdzīgus tiesas procesus un citas ” ekstras” Kremļa gaumē, tad katru dienu ir jāatceras par to, ka mūsu valstī LR ienaidniekiem ir dota iespēja savas cilvēktiesības un pilsoņu tiesības vērst pret valsti, kurā tie dzīvo un jārēķinās ar šādu absurdu kā ar realitāti.

+17
-1
Atbildēt

5

    Inese > buchamona 18.07.2013. 13.51

    Gribi prizmu? Saņem: ;)

    Например, великая реформа по «монетизации» интеллектуальной собственности, именуемая «Сколково». Дело, бесспорно, нужное, полезное. Даже Жорес Иванович Алфёров одобряет и участвует. Однако спустя какое-то время выяснилось, что a little of the cash has gone astray, а именно в карманы оппозиционно-революционного депутата Ильи Пономарёва. Илью Владимировича вызвали на допрос в Следственный комитет. А сразу после допроса Илья Владимирович был замечен в Латвии.

    Губернатор Кировской области, сам вывший оппозиционер, демократ до мозга костей, решил реформировать убыточную лесную промышленность своей области. Дело нужное — кто спорит? Пригласили советника губернатора на общественных началах, и он начал реформы. И тут, откуда ни возьмись, всплывает переписка губернатора и советника, где они никак не могут договориться о том, кто кому сколько должен, а в качестве аргументации используют собственную осведомлённость о тёмных делишках друг друга: «с***женный спиртзавод», отмазывание советника от претензий правоохранительных органов по поводу его деятельности в лесной промышленности края… Потом губернатора вызывают на допрос относительно ещё каких-то тёмных делишек советника, а сразу же после допроса губернатор замечен в посольстве Латвии.

    Кстати, даже бывшего министра обороны Сердюкова сразу после начала скандала с «Рособоронсервисом» искали почему-то тоже в Латвии.

    Это «замечен в Латвии» — уже какой-то новый мем, означающий для российского чиновника проблемы и поиск географических альтернатив. http://maxpark.com/community/politic/content/2081451

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Inese > buchamona 18.07.2013. 18.34

    3 miljonu, un vēl zinātnieku? )))

    p.s. Labāk būtu satraucies par šo te:

    Laika posmā no 2000. līdz 2012. gadam iedzīvotāju skaits Latvijā sarucis par 340 tūkstošiem cilvēku

    Centrālā statistikas pārvalde (CSP) ir sagatavojusi iedzīvotāju skaita pārrēķinu laika posmam no 2001. gada 1. janvāra līdz 2010. gada 1.janvārim, kā arī migrācijas statistiku par 2000.–2010.gadu.

    Laika posmā no 2000. gada 1. janvāra līdz 2012. gada 1. janvārim Latvijas iedzīvotāju skaits ir samazinājies par 340 tūkstošiem – par 211,4 tūkstošiem migrācijas rezultātā un 128,6 tūkstošiem negatīvā dabiskā pieauguma dēļ.

    Visstraujākais iedzīvotāju skaita samazinājums bija vērojams 2009. un 2010. gadā, kad iedzīvotāju skaits samazinājās attiecīgi par 1,9% un 2,1% (kopš 2009. gada 12.marta LR valdības vadītājs ir Valdis Dombrovskis). Šajos divos gados migrācijas un negatīvā dabiskā pieauguma rezultātā Latvijā iedzīvotāju skaits samazinājās par 84,4 tūkstošiem. Salīdzinājumam – pēc tautas skaitīšanas datiem trešajā lielākajā Latvijas pilsētā Liepājā bija 76,6 tūkst. iedzīvotāju.

    2011. gada dati liecina, ka iedzīvotāju skaits neturpina samazināties tik strauji kā divos iepriekšējos gados – migrācijas saldo ir par 10 tūkstošiem mazāks nekā 2010.gadā, tomēr iedzīvotāju skaita samazinājums dabiskās kustības un starptautiskās migrācijas rezultātā (32,8 tūkstoši) bija ceturtais augstākais rādītājs pēdējo 11 gadu laikā.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > buchamona 19.07.2013. 01.24

    nulle
    Atzīsties, tu esi tas hakeris, kurš te visiem pederastiem saliek n’tos +, bet latviešiem n’tos -. Nu tik nekaunīgi uzkrītoši nevajag, uzreiz pa desmit ballēm.
    Arī Īrijā bez nīstiem latviešiem, nekādi nesanāk? Dodies pie saprāta brāļiem uz Krieviju, mūsu tur točno nav.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > buchamona 18.07.2013. 23.54

    Laika posmā no 2000. gada 1. janvāra līdz 2012. gada 1. janvārim Latvijas iedzīvotāju skaits ir samazinājies par 340 tūkstošiem
    ____________________________________________
    Paldies Dievam galvenokārt uz jūsu – urlu rēķina :)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > buchamona 18.07.2013. 15.18

    …par ģeorāfisko alternatīvu – 10 gados 3 miljoni jauno krievu zinātnieku devušies emigrācijā uz ASV… un ne jau naudas dēļ, kā skaidro aizbraucēji. Viņi vēlas dzīvot brīvībā… kas patiesībā ir ļoti normāli jebkuram cilvēkam.

    Tā kā nebaksti Latviju, skaties kāpēc krievi mūk prom no Krievijas!

    +10
    0
    Atbildēt

    0

Andis 18.07.2013. 12.33

Nabaga Linux Mint 15, jāaizstāv tik bezcerīgs gadījums. Klau, te no Antonijas ielas teica, ka šodien publiku jāpārliecina, ka Saule ir kantaina. Paprovēsi?

+17
-2
Atbildēt

2

    Inese > Andis 18.07.2013. 12.39

    Tu esi Navaļnija fans? Un sen jau? ;) Vai pēc šī video tu par tādu kļuvi?

    Кожевникова и Навальный о русском национализме

    http://www.youtube.com/watch?v=qusMtzFXTFI

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    Andis > Andis 18.07.2013. 13.33

    Tas, ka man kāds cilvēks nepatīk, nenozīmē, ka viņam nav tiesības, kaut vai uz taisnu tiesu. Ai, nu, ar ko es te vispār diskutēju…

    +13
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu