Venecuēla saņēmusi Snoudena lūgumu piešķirt patvērumu • IR.lv

Venecuēla saņēmusi Snoudena lūgumu piešķirt patvērumu

35
Foto: EPA/LETA

Nav skaidrs, kā Snoudens varētu tikt uz Venecuēlu

Venecuēla ir saņēmusi bijušā ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) darbinieka Edvarda Snoudena lūgumu piešķirt viņam politisko patvērumu, pirmdien pavēstīja Venecuēlas prezidents Nikolass Maudro, piebilstot, ka bēguļojošajam Snoudenam jāizlemj, vai viņš vēlas doties uz Karakasu.

“Mēs esam saņēmuši patvēruma lūguma vēstuli,” teikts Maduro paziņojumā. “Viņam būs jāizlemj, kad lidot, ja viņš galu galā vēlas šeit ierasties.”

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļas nogalē politisko patvērumu Snoudenam, kurš jau vairāk nekā divas nedēļas uzturas Maskavas lidostā, piedāvāja Venecuēla, Nikaragva un Bolīvija, vēsta LETA/AFP.

Pašlaik nav skaidrs, kā Snoudens varētu tikt uz Venecuēlu, jo pēc ASV pases anulēšanas viņš kopš 23.jūnija ir iestrēdzis Maskavas Šeremetjevas lidotas tranzītzonā. Visticamāk, lidmašīnu ar Snoudenu, piespiestu nolaisties kādā no Eiropas valstīm, pār kuru vestu viņa ceļš uz Latīņameriku. 

Savukārt Bolīvija pirmdien no Francijas, Spānijas, Itālijas un Portugāles vēstniekiem pieprasīja paskaidrojumus par prezidenta Evo Moralesa lidmašīnu neielaišanu šo valstu gaisa telpā. Pastāvot aizdomām, ka lidaparātā varētu atrasties Snoudens, Bolīvijas prezidenta lidmašīna pagājušajā nedēļā bija spiesta veikt neplānotu piespiedu nosēšanos Vīnē, jo viņa lidaparātam tika liegta iebraukšana Spānijas, Francijas, Itālijas un Portugāles gaisa telpā.

Ja bijušais ASV specdienestu darbinieks Snoudens, kuru Savienotās Valstis apsūdz slepenas informācijas atklāšanā, izdomās lidot uz vienu no Latīņamerikas valstīm, viņa maršruts ies cauri Kubai. Šīs valsts prezidents Rauls Kastro pirmdien paziņoja, ka viņa valsts atbalsta Latīņamerikas valstu tiesības piedāvāt patvērumu „visiem tiem, kurus vajā viņu ideālu dēļ, kā arī brīvības cīnītājiem”.

 

Komentāri (35)

egils_krastins 09.07.2013. 12.59

http://www.youtube.com/watch?v=zKxQv_SVBSY

Enemy Of The State 1998

Kurš tad monitorēs tos, kuri monitorē un kas notiks, ja monitorēšana nonāks sliktu cilvēku rokās?

0
0
Atbildēt

0

Inese 09.07.2013. 11.58

*

Lūk, ko raksta pats Snoudena k-gs savā Twitter kontā: ;)

Edward Snowden ‏@EJosephSnowden Jul 4

Буш сказал, убей салафитов. Обама говорит, платить их, вооружить их, сук нужен мешок, ткань или пластик.

https://twitter.com/EJosephSnowden/status/352972955938074625

0
-2
Atbildēt

0

Ieva Priedenfelde 09.07.2013. 11.11

Brīvību Snovdenam!

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu