PMLP par Daugavpils deputātu Ivanovu diviem ierēdņiem izteikusi rājienu • IR.lv

PMLP par Daugavpils deputātu Ivanovu diviem ierēdņiem izteikusi rājienu

32
VDK dokumenti. Foto: Reinis Hofmanis, F64

PMLP arī vērsusies prokuratūrā, lai tā konstatē Daugavpils domes deputāta sadarbību ar VDK

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) jau iepriekš vērsusies prokuratūrā ar lūgumu konstatēt faktu par Daugavpils domes deputāta Borisa Ivanova (Latgales partija) sadarbību ar Valsts drošības komiteju (VDK). Tikmēr diviem PMLP ierēdņiem par Ivanova naturalizācijas iesnieguma izskatīšanas gaitā pieļautajiem pārkāpumiem piemērots rājiens.

PMLP preses pārstāve Laura Laiva aģentūru LETA informēja, ka PMLP jau 2012.gada 20.aprīlī saņēma Ivanova naturalizācijas iesniegumu. Pēc visu pārbaužu veikšanas un naturalizācijas procedūras 2012.gada 4.septembrī ar Ministru kabineta lēmumu Ivanovs tika uzņemts Latvijas pilsonībā.

Šogad 25.aprīlī PMLP sāka pārbaudes lietu par Ivanova Latvijas pilsonības iegūšanas likumību, jo saskaņā ar Satversmes aizsardzības biroja Totalitārisma seku dokumentēšanas centra sniegto informāciju konstatēts, ka Ivanovs ir bijušais VDK darbinieks, taču naturalizācijas iesniegumā Ivanovs apliecinājis, ka nav bijis VDK darbinieks.

Pēc šā fakta konstatēšanas PMLP sāka dienesta pārbaudi par Ivanova naturalizācijas iesnieguma izskatīšanas gaitu, kurā tika konstatēts – ir pamats ierosināt disciplinārlietu pret divām PMLP amatpersonām. Minētajām amatpersonām tika piemērots rājiens par amata pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu.

Šogad 7.jūnijā PMLP vērsās Specializētajā vairāku nozaru prokuratūrā ar lūgumu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā konstatēt faktu par Ivanova sadarbību ar VDK. Saskaņā ar Pilsonības likumu personai pilsonība var tikt atņemta tikai ar apgabaltiesas lēmumu. Ja tiesa konstatēs, ka Ivanovs naturalizējoties ir sniedzis par sevi apzināti nepatiesas ziņas un tādējādi ir nepamatoti ieguvis Latvijas pilsonību, tad pilsonība ar tiesas lēmumu tiks atņemta.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga apstiprināja, ka PMLP iesniegumā minētā informācija tiek izvērtēta iepriekš sāktajā pārbaudē, vai konkrētā persona ir bijis padomju drošības dienesta štata darbinieks.

Jau ziņots, ka, pēc Satversmes aizsardzības biroja (SAB) struktūrvienības Totalitārisma seku dokumentēšanas centra (TSDC) rīcībā esošās informācijas, Daugavpils domes deputāts Ivanovs savulaik ir bijis VDK štata darbinieks. To var apstiprināt tikai tiesa. Ivanovs pats netaisās atkāpties no deputāta amata un uzskata, ka tā ir politisko konkurentu cīņa.

 

Komentāri (32)

dro 03.07.2013. 19.02

Par nelikumīgu pilsonības piešķiršanu rājiens, par pasu tirgošanu pārcelšana citā amatā, par Lapsas 2 meilu kompilāciju ar mērķi diskriditēt Kristovski , par naidīgas kaimiņvalsts apgādāšanu ar informāciju nekas, toties par NEO un Jākobsona publikācijām – tiesa…Vēl varētu minēt ņirgāšanos par valsts simboliem, valsts pastāvēšanas likumības apšaubīšanu u.c.. Vai šī ir demokrātiska valsts, vai klanu pārvaldīta teritorija, kur zicpriekšsēdēju lomu pilda valdība?

+5
0
Atbildēt

2

    ﮎandijs Be1t1kﮎ > dro 03.07.2013. 19.58

    Pelēkais Vilks. Tev taisnība, gardākais smiekliņš par tiesiskumu, arī par valdošo galertu:)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > dro 03.07.2013. 19.15

    lno .. Vai šī ir demokrātiska valsts, vai klanu pārvaldīta teritorija, kur zicpriekšsēdēju..
    ============
    Labs jautājums.
    Tiesiska jau nu noteikti nav.

    Mottes smiekliņš.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

ligakalnina 04.07.2013. 06.58

Kārtējā tiesiskā nihilisma, visatļautības un nesodamības demonstrācija, viss tas raksturo šo valsti.

0
0
Atbildēt

0

Inese 03.07.2013. 15.33

Incanti, ko lems Latvijas tiesas ;)

http://www.at.gov.lv/img/news/view/bickovics2.jpg

+2
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu