Aptauja: Latviju krievi uzskata par trešo naidīgāko valsti • IR.lv

Aptauja: Latviju krievi uzskata par trešo naidīgāko valsti

44
Krievijas un Latvijas karogi. Foto: Lauris Nagliņš, LETA

Tomēr nedaudz sarucis to iedzīvotāju skaits, kas Baltijas valstis uzskata par naidīgām

Krievijas iedzīvotāji uzskata, ka pasaules valstu vidū visnaidīgākais noskaņojums pret Krieviju valda ASV, Gruzijā un Latvijā, kā arī abās pārējās Baltijas valstīs, liecina Levadas centra maijā veiktās aptaujas rezultāti.

38% Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka visnaidīgākais noskaņojums pret viņu valsti ir ASV, bet 33% – ka Gruzijā. Latviju par Krievijai visnelabvēlīgāk noskaņoto valsti atzinis 21% Krievijas iedzīvotāju, Lietuvu – 17%, bet Igauniju – 16%, vēsta LETA/Interfax.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, Gruzija un ASV Krievijai visnedraudzīgāko valstu topa galvgalī apmainījušās vietām. Pērn līderpozīcijās ar 41% bija Gruzija, ASV ar 35% atstājot otrajā vietā.

Iedzīvotāju skaits, kas Baltijas valstis uzskata par naidīgi noskaņotām, salīdzinot ar pērnajiem datiem, ir sarucis. Latviju par naidīgi noskaņotu šogad uzskata par pieciem procentpunktiem mazāk nekā pērn, Lietuvu – par astoņiem un Igauniju – par septiņiem procentpunktiem mazāk nekā pērn.

Respondenti, atbildot uz jautājumu, kuras valstis viņi uzskata par Krievijas tuvākajiem draugiem un sabiedrotajiem, pirmajā vietā ierindojuši Baltkrieviju (46%), bet otrajā – Kazahstānu (31%). Tām seko Ķīna, Ukraina un Vācija.

Uz tiešu sociologu jautājumu, “kā jūs kopumā izturaties pret ASV”, vairāk nekā puse respondentu atbildējuši pozitīvi, bet vairāk nekā trešā daļa – negatīvi, liecina 45 Krievijas reģionu 130 apdzīvotās vietās veiktās aptaujas rezultāti.

Attieksme pret Eiropas Savienību Krievijas iedzīvotāju vidū ir vēl labvēlīgāka – 61% pret to izturas pozitīvi, bet 23% – negatīvi.

Tomēr vislabvēlīgākā attieksme Krievijas iedzīvotājiem ir pret Baltkrieviju – šī valsts saņēmusi 85% pozitīvu vērtējumu un 7% negatīvu. Ukrainu pozitīvi vērtē 72% aptaujāto, bet 18% negatīvi.

Izsakoties par nākotnes attiecībām ar Ukrainu, 58% Krievijas respondentu norādījuši, ka abām valstīm ir jābūt “neatkarīgām, bet draudzīgām – ar atvērtām robežām, bez vīzām un muitas.”

19% respondentu norādījuši, ka Maskavas un Kijevas attiecībām ir jābūt tādām pašām kā ar citām valstīm “ar slēgtām robežām, ar vīzām un muitu”. Vēl 15% piekrituši apgalvojumam, ka Krievijai un Ukrainai vajadzētu apvienoties vienā valstī.

Teju trīs ceturtdaļas Krievijas iedzīvotāju (71% šogad, 76% pērn) izteikušies par labu attiecību nostiprināšanai ar rietumvalstīm. Savukārt 16% aicinājuši distancēties no rietumvalstīm.

No 64% pērn uz 52% šogad sarucis to Krievijas iedzīvotāju skaits, kas iestājas par Maskavas attiecību uzlabošanu ar musulmaņu pasauli. Savukārt no 21% uz 30% ir pieaudzis šādas politikas pretinieku skaits.

 

Komentāri (44)

austrisv 18.06.2013. 15.58

Suns zina ko ēdis tāpēc tā arī uzskata. Kremļa propaganda jau dara savu, jo ārējais ienaidnieks noteikti jāatrod. Tas jau Krievijai raksturīgi, lai novērstu tautas domas no labklājības jautājuma, jo jābruņojas, kā nekā mazās kaimiņzemes var uzbrukt. Apmēram tā kā 1940. gada jūnijā!

+23
-3
Atbildēt

3

    inesite15 > austrisv 18.06.2013. 16.12

    ŠITO RAKST ņizavistmij ni pie ko žurnalistik kop “Apollo” ir, kā var saprast, ni priekš to, “lai novērstu tautas domas no labklājība sjautājuma” ražojuš – noteikt, ka nē, vnk milzīg ļot no svar – tgd, kad ekonomik uz viss kas iet uz augš, ir uzvērst vēl vairāk uz to labklājīb jautājien,
    un tāpec ”
    – priekš jumsim, kam tur … mīļ baur..va kā tur bij sacīc … taut, konkrec rakst ar komentarij nr.1. :

    “Latviju krievi uzskata …..Bet Suns zina ko ēdis tāpēc tā arī uzskata … ”
    …………………………………..
    Pirmkārt, jau visnotaļ stulbs formulējums tai virsrakstā – krietni lētas politiskas propagandas piemērs, un, otrkārt – ja par komentu .. : “krievi uzskata” – “Bet Suns zina ko ēdis” un “tāpēc tā arī uzskata” –
    – ne tāpēc, ka vistupāko ļaužu vāķītajpartiju muldamlīnijas ( KĀ VISUR, ja kas ), ir ZINĀT, KAK BI, KO KURŠ UZSKATA :))) … es, ķipa, kā paēd, ko tād,tā uzreiz uzskat to, ko pēc konkret ēšan pienākas uzskatīt …
    – vai tas tikai par krievisk’s izcelsms Sun, un uz kād – no kād cit sug – govs, sesk vai šļieks, vai kondorvārns uz to neattiecās ?

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    Dina > austrisv 18.06.2013. 18.46

    Kurmītis >> Bet
    Krievijas propaganda ir štrunts salīdzinājumā ar to, kā smadzenes ļautiņiem skalo mūsu „sabiedriskie mediji” ! Neatceros NEVIENAS vēlēšanas pēdējo 20 gados, kad cilvēki netiku biedēti ar krievu tankiem.

    Kas attiecas uz labklājību – šobrīd GDP uz vienu cilvēku Krievijā ir AUGSTĀKS par mūsējo … laikam pirmo reizi pēdējo 800 gadu laikā …

    Kas attiecas uz „mazās kaimiņzemes var uzbrukt” ?? – tas pat nav smieklīgi. Slima suņuka murgi. Krieviņi bruņojas pret Ameriku, Islama valstīm un Ķīnu.

    Un par LA kaujas spējām vislabāk pateica Igaunijas !! Aizardzības ministrs, pasakot, ka Latvijas armija – tā ir tukša vieta. Kādam Pleskavas desanta divīzijas puspulkvedim pat nav kaujas trauksme jāizsludina, pietiek dzimšanas dienu sev sarīkot, kad mūsu valdības mājā vietējie prusaki ar piesmakušām bikšelēm skries čemodānus kravāt. Palasi labāk avīzes, ar kādiem resursiem Latvija piedalās visādās „misijās” – tur 10 cilvēkus aizsūta, tur 5, uz Āfriku pēdējais bija vispār anekdote – VESELUS DIVUS !!? LA lielākajā „varoņstāstā” sev bonusus un piemaksas pie algas pelna drusciņ virs 100 cilvēkiem. Vot no šitā te krieviņiem būs „uzbrukumu” gaidīt ? Vienīgais, kam mūsu armija spēj uzbrukt, ir kāda šnabja bode, kuru uzreiz pārejot pāri robežai var fiksi izlaupīt un tad ātri, ātri atpakaļ mukt – ka neatņem …
    … baidoties viņi … da viņi smejas vēderus turēdami un vienīgās briesmas viņiem no mūsu armijas ir, ka no lieliem smiekliem zarnas var mezglā sasieties vai dūrējs sānos iemesties …

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > austrisv 18.06.2013. 20.58

    es piemēram uzskatu Kurmīti par provokātoru un pretīgu padomju atraugu..saistītu ar KGB

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

ligakalnina 18.06.2013. 16.15

Ar tiem Krievijas iedzīvotājiem vispār ir intersanti.
Tikai 20% uzskata, ka dzīvo labāk, nekā PSRS laikos.
Ap 70% uzskata Staļinu par pozitīvu valsts vadītāju, par otro pozitīvo uzskata Brežņevu, pr visnegatīvāko – Gorbačovu, acīmredzot, tāpēc, ka iedeva tiem brīvību.
67% uzskata, ka daudz svarīgāk dod naudu armijai, FSB, policijai, nekā medicīnai.
Krievijā katru gadu šķiras 54% ģimeņu, katru gadu ģimenēs tiek nogalināti ap 10000 sieviešu un ap 1700 bērnu, cik bērnu tiek nogalināti vai pazūd vispār, tāda statistika vispār nav, Astahovs pats to atzina. Un tomēr vairākums Krievijas iedzīvotāju atbalsta adopcijas aizliegumu uz ASV, kaut, tas maksās dzīvību simtiem krievu bērnunamu bērniem – invalīdiem, vienam, kuru bija paredzēts adoptēt un tur uztaisīt sirds opoerāciju, jau maksāja, nesen nomira ar sirds nepietiekamību, jo adekvāta palīdzība netika sniegta, pie kam neviens pat neatklāj, kur viņš tika apbēdīts.
Tāda “savdabīga” valsts, kas satāv no sadistu mazākuma un mazohistu vairākuma.

+21
-5
Atbildēt

10

    inesite15 > ligakalnina 18.06.2013. 17.41

    > dzeris49 16-15
    ……………………………..
    1. krievijas statistika nemelo mazāk pār jebkuru citu.
    2. Krievijā – cik tur 147 – vai kā tur kad bija – mio iedzīvotāju – 70 Latvijas, rupji piemetot – a par SASTĀVU un NELEGALAJIEM IMIGRANTIEM RUNĀT I NENĀKAS – ķīniešu vien oioioi !
    “67% uzskata, ka daudz svarīgāk dod naudu armijai … nekā medicīnai.”
    – O !
    A pie mums varbūt 76% uzskata otrādi …nu, un – UN KAS NO TĀM UZSKATĪŠANĀM ?
    ………………………….
    Tāda “savdabīga” valsts, kas satāv no sadistu mazākuma un mazohistu vairākuma. ”
    -Nu nu … sadists no vairākuma :))) – ?

    – Kura labākos palaida uz Baltiju savā laikā, un kuri no šejienes ne jau uz Krieviju atpakaļ vairākums aibrauca,
    un UZREIZ SĀKA IZCILI DZĪVOT, ja kas … bet tas tā …
    … un, kur daudz DAUDZ KAS NESTANDARTĪGI ne tikai sliktā, bet ĻOTI LABĀ nozīmē notiek … kur ikurat visi nav piepartij-miljonari, kas ar visiem oberpajoļiem pod ručku … kaut pliko skrējieniem iesildoties, staigā – kaut operas bufetē ….
    KUR IR KAS TĀDS, piem. pēc ( kas ko tādu – nelipmaniski-nelemberģisku arī ) var pastāstīt :
    “Привожу вам пост известного в прошлом олигарха, первого миллионера на постсоветском пространстве, а ныне обычного крестьянина, овцевода и пекаря – Германа Стерлигова:

    – Понятно, что печатание новых бумажных денег приводит к обесцениванию тех бумажных денег, которые уже на руках у населения. Это постоянно работающий метод ограбления всех людей. От американского народа до китайского. В мировом масштабе нас обирают печатники доллара и евро. В национальном дорабатывают те , кто печатает местные бумажные деньги. Чтоб мы не расстраивались примерный курс валют между собой остается примерно одинаковым. Все они обесцениваются одновременно.
    Сейчас еще появились электронные – их даже печатать не надо.
    Что надо сделать, чтоб нас перестали грабить изажили мы богато?Надо сделать так, чобы были такие деньги, которые не теряют свою ценнось именно потому, то их количество ограничено. Если их нельзя без конца печатать значит их покупательная способность все время растет.
    Надо вернуться к расчетам в золотой и серебрянной монете.
    Это даст следующие глобальные изменения в нашей личной жизни.

    1. Исчезнет как миф, мировая банковская система. Без печатания бумажных денег она существовать не может. Это означает конец основного средства разорения людей. Остануться отдельные мелкие ростовщики – как и было испокон веку. Результат – мы прекращаем кормить самую большую и самую богатую армию дармоедов. А они перестают мешать нам жить и работать. Возврат в золотые деньги – это освобождение из банковского рабства.”

    Nu, utt. – nevajag VISU un VISUS vērtēt pēc SAVIEM RĀMJIEM – kā tur tai pastāstā – ciki tur tie aklie indieši ziloni esot katrs pie savas vietas taustījuši …

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    Kârlis Kleins > ligakalnina 18.06.2013. 16.19

    Un ko domā Latvijas iedzīvotāji? ;)

    Gandrīz puse jeb 42,6% iedzīvotāju domā, ka Latvija kā neatkarīga nacionāla valsts nespēj pastāvēt, liecina pētījumu centra SKDS veiktā iedzīvotāju aptauja.

    SKDS aptauja arī atklāj, ka vairāk nekā divas trešdaļas jeb 70,9% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Rietumvalstis Latviju izmanto savās interesēs.

    Tāpat vairāk nekā puse jeb 54,4% iedzīvotāju uzskata, ka Latvijai PSRS sastāvā patiesībā klājās tīri labi.

    Gandrīz divas trešdaļas jeb 64,6% iedzīvotāju domā, ka Latvijas ekonomikas glābiņš ir ciešāka sadarbība ar Krieviju un citām NVS valstīm.

    Vairums jeb 78,3% Latvijas iedzīvotāju norāda, ka Latvija Eiropas Savienībā ir otrās šķiras valsts. Papildus tam vairums jeb 74,1 respondents domā, ka Eiropas Savienības vadībai ir vienalga, kā jūtas Latvijas iedzīvotāji.

    SKDS aptauja arī liecina, ka vairāk nekā puse jeb 50,4% aptaujas dalībnieku uzskata, ka nacionālistiskā politika Latvijā ir novedusi valsti krīzē, un 53,6% respondentiem labāk patiktu, ja mūsu valstī pie varas būtu viens līderis ar plašām pilnvarām.

    +4
    -13
    Atbildēt

    0

    Kârlis Kleins > ligakalnina 18.06.2013. 16.47

    Atslābsti un netiražē melus:

    Директор благотворительного фонда «Дети без мам» Мария Хайруллина 17 июня прокомментировала межведомственное взаимодействие по работе с детьми-сиротами в Нижегородской области.

    Мария Хайруллина заявила журналистам:

    «Я с удивлением прочитала в ряде СМИ о смерти ребенка, который якобы готовился на усыновление американской семьей. Наша организация работает в регионе уже около 6 лет и, как правило, в курсе подобных ситуаций.
    С ответственностью могу сказать, что социальные учреждения в Нижегородской области довольно ответственно подходят к вопросу оказания помощи детям-сиротам.

    Диагностика пороков сердца и других хронических заболеваний у этих детей находится на высоком уровне. Таких особенных детей довольно долго обследуют в больницах. Поэтому, когда СМИ говорят, что до четырех лет у ребенка-сироты не был выявлен врожденный порок сердца, могу с уверенностью сказать, что такого быть не может ни в одном сиротском учреждении региона.

    Думаю, этот случай – обычный пиар-ход, так как источник информации в СМИ так и не был раскрыт.

    Вроде бы она поступила от каких-то волонтеров.

    Но мы общаемся со всеми волонтерскими движениями, которые имеют отношение к сиротским учреждениям, но ни один из них тоже не подтверждает информацию. http://newsroom24.ru/news/full/37847

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    Kârlis Kleins > ligakalnina 18.06.2013. 16.30

    A tevi patiešām tik ļoti uztrauc tas bērns Krievijā ar sirds mazspēju? Un tevi nemaz nesatrauc, ka Dombrovska režīma vadītajā Latvijā, piemēram, naudas trūkuma dēļ 2011. gadā izmesti 32 donoru orgāni?

    +4
    -12
    Atbildēt

    0

    Kârlis Kleins > ligakalnina 18.06.2013. 16.59

    A tam, ko stāsta TV Dožd drīkst ticēt?

    Ok, nosauc mirušās meitenītes vārdu un uzvārdu.

    Un patiesībā jau ārzemniekus interesē veseli zilaicaini blondīni, tikai viens piemērs:

    “Par šo iespēju adoptēt bērnus itālieši nenoliedzami esot laimīgi. Itālijā samaksājuši 20 tūkstošus eiro. Tieši kam maksāts – valstij vai adoptētājus pārstāvošajai aģentūrai –, Lilija precīzi nezina, taču puse no šīs summas vecākiem, atgriežoties mājās ar adoptētajiem bērniem, tikšot atmaksāta. Rīgā laulātais pāris kopā ar adopcijai nodotajiem bērniem mitinājies dzīvoklī, par kuru mēnesī nācies noskaitīt 1200 eiro. Jāmaksā arī par dokumentu tulkošanu un citiem pakalpojumiem. Izdevumi neesot mazie, un reiz sarunas laikā itāliešu tētis nenoturas: “Tik maksā un maksā! Ātrāk prom uz mājām!”

    Latvijā viņu pirmais mēģinājums tikt pie mantinieka izrādījies neveiksmīgs. Zēnam, kuru Latvijas puse piedāvājusi adoptēt, bijuši garīgās attīstības traucējumi. Ar puisīti potenciālajiem vecākiem neveidojusies cerētā saskarsme, tāpēc no zēna atteikušies.

    Toties nākamais piedāvājums iepriecinājis – sešus gadus veca meitenīte blondiem matiem un zilām acīm, kā arī viņas gadu jaunākais brālītis.

    Ārvalstnieki ik gadus adoptē vairāk nekā simts Latvijas bērnu” http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=308143:rvalstnieki-ik-gadus-adopt-vairk-nek-simts-latvijas-brnu&Itemid=93

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    Kârlis Kleins > ligakalnina 18.06.2013. 21.47

    Un? Freedom House ir CIP organizēta, sponsorēta un vadīta organizācija.

    http://fc09.deviantart.net/fs71/f/2012/113/f/b/cia_logo_by_nvmsthlm-d4x9tms.png

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 18.06.2013. 21.31

    «Freedom House»: Latvija ir trešā demokrātiskākā valsts Centrāleiropā un Eirāzijā.

    Latvija ierindota to astoņu valstu vidū, kurās ir nostiprinājusies demokrātija, atpaliekot no Slovēnijas (1,89 punkti) un Igaunijas (1,96 punkti), bet apsteidzot Čehiju (2,14 punkti), Poliju (2,18 punkti), Lietuvu (2,32 punkti), Slovākiju (2,57 punkti) un Ungāriju (2,89 punkti).

    Sākumlapa
    Ziņas
    Latvijā
    Politika un Sabiedrība

    «Freedom House»: Latvija ir trešā demokrātiskākā valsts Centrāleiropā un Eirāzijā
    BNS
    Otrdiena, 2013. gada 18. jūnijs 19:03 31 komentārs

    Latvija cilvēktiesību organizācijas «Freedom House» ikgadējā ziņojumā par demokrātiju 29 Centrāleiropas un Eirāzijas valstīs pērn ierindojusies trešajā vietā un ir uzlabojusi savu sniegumu salīdzinājumā ar pagājušo gadu.
    «Freedom House»: Latvija ir trešā demokrātiskākā valsts Centrāleiropā un Eirāzijā

    Foto: david roessli, CC BY-NC-SA 2.0

    Valstu demokrātijas rādītāju ziņojumā «Nations in Transit» («Pārejas valstis» ) veido septiņu kritēriju – vēlēšanu procesa, pilsoniskās sabiedrības, plašsaziņas līdzekļu, valsts demokrātiskās pārvaldības, pašvaldību demokrātiskās pārvaldības, tieslietu sistēmas un tās neatkarības, kā arī korupcijas – vidējā rādītāja. Katrā kritērijā valstis saņem atzīmi no viens līdz septiņi, kur viens nozīmē augstāko demokrātijas progresa līmeni, bet septiņi – zemāko.

    Latvija šogad saņēmusi 2,07 reitinga punktus pretstatā 2,11 punktiem pērn. 1,75 punktus Latvija saņēmusi vēlēšanu procesa, pilsoniskās sabiedrības, plašsaziņas līdzekļu un tieslietu sistēmas kritērijos, 2,25 punktus – par valsts un pašvaldību pārvaldību, bet sliktākais vērtējums – trīs punkti – mūsu valstij piešķirtajā korupcijas rādītājā, kas gan ir par 0,25 punktiem labāk nekā pērn. Korupcijas rādītājs ir vienīgais, kur gada laikā Latvijas vērtējums ir mainījies.

    Latvija ierindota to astoņu valstu vidū, kurās ir nostiprinājusies demokrātija, atpaliekot no Slovēnijas (1,89 punkti) un Igaunijas (1,96 punkti), bet apsteidzot Čehiju (2,14 punkti), Poliju (2,18 punkti), Lietuvu (2,32 punkti), Slovākiju (2,57 punkti) un Ungāriju (2,89 punkti).

    «Freedom House» norādīja, ka demokrātija mūsu valstī ir ieguvusi no jaunā priekšvēlēšanu kampaņu finansēšanas likuma un tā, ka ir samazinājusies tā dēvēto oligarhu ietekme politikā. Ziņojuma autori norāda, ka Latvijas korupcijas novērtējuma rādītājs uzlabojās jau otro gadu pēc kārtas, jo ir uzlabojies politisko partiju finansēšanas modelis un korupcijas novēršanas biroja darbs, kā arī mazinājusies oligarhu ietekme.

    Latvija un Čehija ir vienīgās valstis, kas salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir uzlabojušas savu demokrātijas reitinga punktu skaitu, kā arī ir vienīgās valstis, kurās vērojami uzlabojumi kopš iestāšanās Eiropas Savienībā.

    Daļēji nostiprinājušos demokrātiju valstu grupā labākais sniegums ir Bulgārijai (3,18 punkti), kam seko Rumānija (3,50 punkti), Horvātija (3,61 punkts), Serbija (3,64 punkti), Melnkalne (3,82 punkti) un Maķedonija (3,93 punkti).

    Pārejas valstu jeb hibrīdrežīmu grupā labākais sniegums šogad reģistrēts Albānijai (4,25 punkti), kam seko Bosnija un Hercegovina (4,39 punkti), Gruzija (4,75 punkti), Moldova (4,82 punkti) un Ukraina (4,86 punkti).

    Daļēji nostiprinājušos autoritāro režīmu grupā šogad «Freedom House» reitingā par demokrātiju Centrāleiropas un Eirāzijas valstīs iekļautas trīs zemes – Kosova (5,25 punkti), Armēnija (5,36 punkti) un Kirgizstāna (5,96 punkti).

    Savukārt septiņas valstis ir atzītas par tādām, kur ir nostiprinājies autoritārs režīms. Krievija saņēmusi 6,21 punktu, Tadžikistāna – 6,25 punktus, Kazahstāna – 6,57 punktus, Azerbaidžāna – 6,64 punktus, Baltkrievija – 6,71 punktu, bet Turkmenistāna un Uzbekistāna ierindojušās dalītā pēdējā vietā, saņemot 6,93 punktus.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.06.2013. 16.25

    Nu ko lai dara, šeit “sovoku” arī pietiek, bet, vismaz, savus bērnus šeit par ķīlniekiem neņem un kā atriebības ieroci neizmanto.

    +12
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.06.2013. 16.55

    Tu vēl man pastāsti, ko par to stāsta RTR vai ORT, nezināju, ka tu esi tik nozombēts, bet, vismaz, saprotu, ka runāt ar tevi ir bezjēdzīgi.

    +14
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 18.06.2013. 16.39

    “Dombrovska režīmā” – vispār, sajēdz, ko nozīmē vārds “režīms”?
    Šeit vēl ir demokrātija.
    Vispār, mani uztrauc visi bērni, saprotams, naudas trūkuma dēļ arī cilvēki mirst, bet, ja tam bērnam jau bija plānota opoerācija ASV, un, tikai Kremļa un tās piedēkļa – domes dēļ, kas bērnus izmantoja, lai ieriebtu amerikāņiem, tam bērnam bija jāmirst, jo to aizliedza adoptēt, tas mani divtik uztrauc.
    Zini vēl kādu valsti, kas nogalina savus bērnus, lai kādam ieriebtu, jo šis jau nebūs vienīgais?

    +18
    -6
    Atbildēt

    0

oktaavs 18.06.2013. 16.42

Par ASV skaidrs – zaļi violetā skaudība, ka nav viņu vietā, bet šausmīgi gribas būt par lielvalsti.
99% aptaujāto krievu noteikti nekad nav bijuši Latvijā pēdejos gados, bet zina ko vajag neieredzēt.
Tas tikai liecina par zombijkastes milzīgo ietekmi uz cilvēku smadzenēm. Putina režīms to labi saprot, tāpēc TV bija gandrīz pirmā lieta, kam skābekļa vietā sāka pumpēt iekšā indīgo melu gāzi.
Arī šeit netiek liegta Krievijas propoganda un attiecīga vietējo zombiju audzināšana ar mīļu Latvijas valsts piekrīšanu un atbalstu. Neko jau nevar izdarīt kārtējo reizi. Vēstniecībai lielāku namu arī noteikti vajag iedot, citādi nabaga “diplomātiem” jau kļūst par šauru. :(

+17
-3
Atbildēt

4

    Kârlis Kleins > oktaavs 18.06.2013. 16.49

    99.99% šeit par Krieviju rakstošo rusofobu paši Krievijā nav bijuši gadus 25 ;)

    +1
    -11
    Atbildēt

    0

    inesite15 > oktaavs 18.06.2013. 21.42

    “raitis_licitis Toties šejienes “rusofobi” lasa Krievijas netu. Oriģinālvalodā! Vai tie Krievijas iedzīvotāji, kas Latviju uzskata par tik ļoti naidīgu valsti, lasa IR? ”
    ………………………………….
    – Štrunc pa tiem krieviem – problem gan ir iekš ko cit – vai tie paš amerikāņj (šmucig english), englishmeņ ( ne no Īstend’s – ar tīr English), sprancūž – VISS TIEŠ TIE ko MĒS (atsevišk īpatņ) LAS ORIGINALĀ …
    un, kas mūs nimaz par ko naidīg neuzskatt ( viņ to “PROSTOTA HUŽE VOROVSTVA” vnk nezin ) ….
    tie vis laikam – tāpat kā tie kriev – arīdzan nelas “ir” originalvalodā ……
    rovna kā i Kirgizstan, Uzbekizstan, Kazahstan un pat mūs tuv draug no Afganistan …

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    inesite15 > oktaavs 18.06.2013. 21.36

    MĒMĀ SAJŪSMĀ !!!!!!!!!!!!
    … kādas stundas atpakaļ pieliku kak bi “+”
    pie ŠITĀ :
    ” no_comments 99.99% šeit par Krieviju rakstošo rusofobu paši Krievijā nav bijuši gadus 25 ;)” komenta………..
    >>> tgd skatās – ? – O! … = pliks +/- atkal …
    nu, ko pieliks atkal “+” … pielik kak bi … izlēca “-” un veseli 4 ! :))))))))

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > oktaavs 18.06.2013. 20.35

    Toties šejienes “rusofobi” lasa Krievijas netu. Oriģinālvalodā!

    Vai tie Krievijas iedzīvotāji, kas Latviju uzskata par tik ļoti naidīgu valsti, lasa IR?

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu