FOTO: Rīgas centru rotā Dziesmu un deju svētku "Sidraba birzs" • IR.lv

FOTO: Rīgas centru rotā Dziesmu un deju svētku “Sidraba birzs”

8
Mākslinieks Ivars Mailītis un Dace Melbārde atklāj "Sidraba birzi". Foto: Ieva Lūka, LETA

No pirmdienas līdz pat XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētku noslēgumam Rīgas centru rotās svētkiem veltīts vides objekts “Sidraba birzs”, kuru ikviens ir aicināts izstaigāt.

Idejas autors ir mākslinieks Ivars Mailītis. “Sidraba birzs” atrodas ērti pieejamā vietā pretī valdības ēkai Elizabetes un Brīvības ielas krustojumā.

Latvijas Nacionālā kultūra centra direktore Dace Melbārde uzskata, ka vides objekta “Sidraba birzs” atklāšana ir nozīmīgs notikums, jo tas simbolizē arī svētku rīkotāju lielāko sapni – jaunu estrādi. Jau 2008.gadā notika konkurss par jaunu estrādi, kurā uzvarēja Mailīša projekts “Sidraba birzs”.

“Ceru, ka šis kalpos par iedvesmu valdībai, Rīgas domei un visiem mums, lai gūtu spēku uz nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem 2018.gadā, kad Latvijai tiks svinēta simtgade, nodrošināt jaunu estrādi “Sidraba birzs”,” akcentēja Melbārde.

Vides objekts “Sidraba birzs” sasaucas ar svētku noslēguma koncertu, jo šī koncerta scenogrāfijas galvenie elementi ir sidraba birzs un gaisma. Simboliskiem kokiem savstarpēji savijoties, veidojas birzs, kura liec savus zarus pār dziedātājiem, paklanoties un mirdzot.

Rīgas centrā aplūkojamais vides objekts atgādina koku ar daudzām sudrabā vizuļojošām lapām. Sidraba lapiņās ir rakstīti cilvēku vārdi vai vēlējumi. Savu vēlējumu uzrakstīja un kokā iekāra arī valdības vadītājs Valdis Dombrovskis, kultūras ministre un svētku rīkotāji.

 

Komentāri (8)

juhans 18.06.2013. 10.57

Tā „kancele” ar kāpnītēm gan izskatās tāda ērmota un mīklaina, un šķiet, ka jauc visu labo iespaidu

+1
0
Atbildēt

0

janis17 17.06.2013. 22.46

Sidraba birzs galā zārks. Simboliski? Pravietiski? Stulbi? Es nesaprotu…

+1
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu