Pēc Dziesmusvētkiem brīvdiena pienāksies tikai to dalībniekiem • IR.lv

Pēc Dziesmusvētkiem brīvdiena pienāksies tikai to dalībniekiem

31
Dziesmusvētku logo. Foto: LETA

Svētku dalībniekam līdz 15.jūlijam darba devējam būs jāiesniedz svētku dalībnieka identifikācijas kartes kopija

Saeimas deputāti ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā, kas nosaka, ka šogad Dziesmu un deju svētku dalībniekiem nākamajā dienā pēc svētku noslēguma pienāksies brīvdiena, ziņo LETA.

Dziesmu un deju svētku likumā noteikts, ka brīvdiena pienāksies šogad notiekošo svētku dalībniekiem, kuri būs vērsušies ar iesniegumu pie darba devēja.

Svētku dalībniekam līdz 15.jūlijam darba devējam būs jāiesniedz Latvijas Nacionālā kultūras centra izsniegta svētku dalībnieka identifikācijas kartes kopija, uzrādot oriģinālu. Svētku dalībnieka nodarbināšana attiecīgajā brīvdienā būs iespējama Darba likumā noteiktajos izņēmuma gadījumos. Darba devējam būs tiesības prasīt, lai darbinieks, kurš kā svētku dalībnieks izmantojis brīvdienu, šajā laikā nenostrādātās stundas nostrādā citā laikā.

Likumā par pienākumu noteikts Ministru kabinetam līdz 2013.gada 31.decembrim iesniegt Saeimā likumprojektu, kas paredzētu pārdomātu risinājumu brīvdienas piešķiršanai turpmāko Dziesmusvētku noslēguma dienā un nākamajā dienā. Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti vēlas, lai turpmāk pēc Dziesmu un deju svētku noslēguma brīvdiena būtu nodrošināta ikvienam, lai visi varētu pilnvērtīgi piedalīties noslēguma koncertā.

Kā ziņots, iepriekš 6.jūnijā Saeimas deputāti konceptuāli pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Dziesmu un deju svētku likumā, paredzot, ka uz 2013.gada Dziesmu un deju svētkiem dienu pēc noslēguma – 8.jūliju – noteiktu par atpūtas dienu un to pārceltu uz šā gada 23.novembri. 6.jūnijā atbalstītā versija paredzēja brīvdienas noteikšanu visiem iedzīvotājiem, ne tikai svētku dalībniekiem, taču pret to iebilda uzņēmēji.

 

Komentāri (31)

Kristīne 13.06.2013. 13.13

Tā arī nesaprotu, no kurienes šī odiozā ideja izpeldēja, un kāpēc kļuva populāra. Tiesības uz brīvdienu dalībniekiem vēl varētu izskatīt kā variantu, ja šamiem gadījušies nagu maucēji par darba devējiem, bet citādi neredzu jēgu.

0
0
Atbildēt

0

janis17 13.06.2013. 12.48

Gļēvulība bija nedot brīvdienu visiem!

+2
-2
Atbildēt

0

Una Grinberga 13.06.2013. 12.33

Vispār Tevi vajadzētu izraidīt no valsts par valsts pamatelementu noliegšanu!

0
0
Atbildēt

1

    dace_roze_lmt_lv > Una Grinberga 13.06.2013. 12.38

    Atvainojiet, esmu kaut ko palaidis garam. Vai slinkošana un slaistīšanās šobrīd jau no jūsu neoficiālā dzīves veida kļuvušas par jūsu valsts pamatelementiem?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu