Pēdējās dienās pieaug Krievijas militāro lidmašīnu aktivitāte • IR.lv

Pēdējās dienās pieaug Krievijas militāro lidmašīnu aktivitāte

18
Krievijas iznīcinātājs "Su-24". Foto: ITAR-TASS/LETA

Lidojumi notiek Latvijas gaisa telpas tuvumā

Pēdējo dienu laikā būtiski palielinājusies Krievijas reaktīvo iznīcinātāju un bumbvedēju aktivitāte Latvijas un citu Baltijas valstu gaisa telpas robežas tuvumā, liecina Latvijas Aizsardzības ministrijas izveidotā militāro ziņu portālā “Sargs.lv” publicētā informācija.

NATO gaisa telpā virs Baltijas valstīm patrulējošās lidmašīnas ir fiksējušas vairāku reaktīvo iznīcinātāju “Su-24” un “Su-27”, bumbvedēju “Tu-22” un agrīnās brīdināšanas un vadības sistēmas lidmašīnu “A-50” lidojumus virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem.

“NATO un Latvija kā šīs organizācijas dalībvalsts iestājas par caurskatāmību savstarpējās attiecībās ar Krieviju, tai skaitā savlaicīgi sniedzot informāciju par valstī notiekošajām mācībām. Diemžēl izskatās, ka abpusēja uzticība šajā jautājumā vēl joprojām nav panākta,” norāda Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība).

Divas Krievijas lidmašīnas otrdienas rītā Somu jūras līča rajonā pārkāpušas Somijas gaisa telpu, paziņoja Somijas Aizsardzības ministrija. Krievijas puse šos pārmetumus noraida.

“RKA (Rietumu kara apgabala lidmašīnas) nav Somu jūras līča rajonā pārkāpušas Somijas gaisa telpu. RKA tālās aviācijas lidmašīnu “Tu-22” un to pavadošo iznīcinātāju “Su-27″ lidojums 11.jūnijā notika plānotu mācību laikā,” sacīja Rietumu kara apgabala preses pārstāvis Vladimirs Drobiševskis.

Pirmdien Krievijas ziemeļrietumos – Karēlijā, Ļeņingradas un Murmanskas apgabalos – no kara aviācijas bāzēm tika paceltas lidmašīnas, jo Krievijas Ģenerālštāba priekšnieks, veicot kārtējo negaidīto kaujas gatavības pārbaudi, bija izsludinājis trauksmi.

Pirmā pārbaudes posma laikā lidotāji veica aviotehnikas pārdislokāciju kopumā par vairāk nekā 1300 kilometriem. Rietumu kara apgabala aviācijas bāzu kaujas gatavības pārbaudes turpinājās arī otrdien.

 

Komentāri (18)

dace_ampermane 12.06.2013. 14.55

kremļa pundurciklops ar savu vīrišķību plātās savas jaunās čuvīhas priekšā

+5
0
Atbildēt

0

Ligiña Doniña 12.06.2013. 16.10

cik noprotams no Rietumu kara apgabala preses pārstāvja Vladimira Drobiševska, tad Putinam jaunu sievu meklē !!

+4
0
Atbildēt

2

silvija_vitina 12.06.2013. 13.56

Personīgi mani daudz mazāk uztrauc tas, kas tiek darīts ar lielu troksni un pompu. Lai jau lidinās. Daudz vairāk būtu jāuztraucas par klusi un neuzkrītoši veiktajām darbībām.

+5
-3
Atbildēt

2

    ievuliitis > silvija_vitina 12.06.2013. 14.12

    Arī taisnība. Šo redzamo faktu pamana pasaulē un (iespējams) aizdomāsies.
    Kad mēs runājām par mūsu valstij nedraudzīgu politiku un Krievijas vēlmi ievilkt mūs savas politiskās ietekmes sfērā, mūs sauc par ksenofobiem, nacionālistiem un neņem par pilnu.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > silvija_vitina 12.06.2013. 14.30

    piem., Dienā Vešņakovs pilnā krāšņumā gavilē, kā rīdziniekiem ir paveicies ar mēru :)

    vai nav pozitīva ziņa, salīdzinot ar apdraudējumu, ko rada lidojošie Su…?

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu