Dailes teātrī Maskavas teātra "Sovremeņņik" viesizrādes • IR.lv

Dailes teātrī Maskavas teātra “Sovremeņņik” viesizrādes

30
Aktrise Marina Ņejolova izrādē "Rudens sonāte". Publicitātes foto

Zviedru režisora Ingmāra Bergmana slavenais darbs Maskavas teātra izpildījumā ir traģikomiska groteska

Maskavas teātra “Sovremeņņik” viesizrāžu laikā Dailes teātrī 3.jūnijā un 4.jūnijā varēs noskatīties iestudējumu “Rudens sonāte”, kas tapis pēc zviedru režisora Ingmara Bergmana kulta statusu iemantojušā scenārija, raksta aģentūra LETA. 

Izrādes režisore ir Jekaterina Polovceva un spožu aktierspēli iestudējumā demonstrē Marina Ņejolova, Aļona Babenko, Aleksandrs Rapoports, Jeļena Plaksina, Sergejs Girins un citi. Autors pārkāpj sāpju slieksni savā stāstījumā par mātes un meitas attiecībām. Abas spērušas liktenīgo soli no mīlestības līdz naidam. 

Lai arī “Rudens sonātes” stāsts ir tas pats,  kas Ingmara Bergmana slavenajā filmā, izrādes žanrs pārvērties traģikomēdijā. Režisore sabiezina Bergmana pietušētās krāsas līdz traģikomiskai groteskai. 

Izrādē ir daudz mūzikas, kur būs saklausāmi Johana Sebastiana Baha, Ludviga van Bēthovena, Frederika Šopēna un citu komponistu mūzika. 

5.jūnijā un 6.jūnijā Maskavas teātra “Sovremeņņik” viesizrāžu laikā Dailes teātrī būs skatāma arī komēdija “Laimīgu Jauno gadu!”.

Biļetes cena Ls 20 -70. Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu