Pret zagšanu • IR.lv

Pret zagšanu

2
Aivars Ozoliņš

Nepiedalīties vēlēšanās nozīmē atbalstīt Saskaņas centru

Labs kungs ir tāds, kas zog, bet dalās – tas, spriežot pēc sabiedriskās domas aptauju rezultātiem, sola būt vēlēšanu vadmotīvs vairākās Latvijas lielajās pašvaldībās. Bet lielākajā no tām, Rīgā, varam pieredzēt zem «Rīgas ceļa» zilibaltsarkanā karoga pārgrupējušos oligarhu revanšu pēc sakāves Saeimas vēlēšanās.

Jaunā Rīgas teātra režisoram Alvim Hermanim šķiet «satriecoši un prātam neaptverami», ka rīdzinieki varētu «atdot galvaspilsētu vīriešiem pelēkos uzvalkos, kas draudzējas vairāk ar Krievijas nekā Latvijas valdību». Viņaprāt, Rīgas mēra Nila Ušakova vēlētāju «kontingents» esot precīzi tas pats, kas Krievijā atbalsta Putinu: «Plebejiem patīk, ka politiķis par valstiskām lietām runā vienkāršos nepaplašinātos teikumos.»

Diezin vai tas ir tik vienkārši Krievijā, un arī Latvijā vēlētāji nav «plebeji». Savukārt politiķiem jāprot saprotami runāt arī par nopietnām lietām. Taču Hermaņa sašutums laikam gan ir nevis par runātā formu, bet gan saturu, kurā, viņam taisnība, dominē nevis «valstiskas lietas», bet gan brīvbiļetes. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu