Studiju izvēle: palikt vai aizbraukt? • IR.lv

Studiju izvēle: palikt vai aizbraukt?

3
Krista Soste

 

Pirmoreiz ideja par mācībām ārzemēs man radās pēc 9.klases izlaiduma, kad uzzināju – studijas Dānijā ir bezmaksas. Vēlāk noskaidroju, ka tāda iespēja ir arī Somijā, Norvēģijā, Zviedrijā.

Sapratu, ka Latvijā studēt nevēlos. Beidzot vidusskolu, uzskatu sevi par pieaugušu cilvēku, kuram ir svarīgi būt finansiāli neatkarīgam. Diemžēl Latvijā vidējā darba alga ir 1,20-1,50 lati stundā, un studijas apvienot ar pilnas slodzes darbu, lai spētu sevi nodrošināt, ir gandrīz neiespējami. Turklāt budžeta vietu skaits ir ļoti ierobežots. Man pirmajā vietā ir izglītība – vēlos tai veltīt tik daudz spēku, cik vien iespējams.

Daudzus studentus Latvijā neapmierina arī mācību saturs, jo galvenais uzsvars ir uz teorētiskajām zināšanām. Turklāt pasniedzēji nestrādā savā jomā jau gadiem, bet studentiem ir vajadzīgas zināšanas par to, kas pašlaik notiek darba tirgū – kādas prasmes nodrošina konkurētspēju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu