Studiju virzienu akreditācijas termiņu pagarina līdz 30.jūnijam • IR.lv

Studiju virzienu akreditācijas termiņu pagarina līdz 30.jūnijam

28
Studenti auditorijā. Foto: Evija Trifanova, LETA

Paredzēts, ka likuma grozījumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas

Saeimas deputāti steidzamības kārtā otrajā, galīgajā, lasījumā ceturtdien pieņēma Augstskolu likuma grozījumus, pagarinot studiju virzienu akreditācijas termiņu, ziņo LETA.

Saskaņā ar Saeimas atbalstītajām likuma izmaiņām lēmumu par augstskolas vai koledžas studiju virzienu akreditāciju vai atteikumu akreditēt būs jāpieņem līdz šī gada 30.jūnijam, nevis līdz 1.jūnijam, kā bija noteikts līdz šim.

Kā iepriekš informēja Saeimas Preses dienestā, lēmums par studiju virzienu akreditāciju vai lēmums par atteikumu akreditēt attiecīgu studiju virzienu stāsies spēkā tā pieņemšanas dienā.

Likums nosaka – ja tiks pieņemts lēmums par atteikumu akreditēt kādu studiju virzienu, tam atbilstošās studiju programmas, kuras ir akreditētas un kuru akreditācijas termiņš līdz lēmuma pieņemšanas dienai nebūs beidzies, tiks uzskatītas par akreditētām līdz attiecīgās studiju programmas akreditācijas lapā noteiktajiem termiņiem.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete (Vienotība) norāda, ka tagad likums ne tikai novērsīs apdraudējumu absolventiem saņemt valsts atzītus diplomus par augstākās izglītības iegūšanu, bet arī topošajiem studentiem neradīs šaubas, ka viņu izvēlētā studiju programma ir valsts akreditēta.

Bija radusies situācija, ka lēmumu par sociālo zinātņu, komerczinību, tiesību zinātņu, humanitāro zinātņu, mākslu un izglītības studiju programmu studiju virzienu akreditāciju vai atteikumu akreditēt nevarēja pieņemt pašlaik Augstskolu likumā noteiktajā termiņā – līdz šī gada 1.jūnijam. Tādēļ likuma grozījumi nodrošinās Latvijas augstskolu īstenoto studiju virzienu akreditācijas procesa nepārtrauktību, norāda likumprojekta autori.

Paredzēts, ka likuma grozījumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas.

Jau vēstīts, ka 10.maijā Studiju virzienu akreditācijas komisija sāks to studiju virzienu akreditāciju, kuros iekļautas studiju licencētas, bet neakreditētas programmas, aģentūra LETA uzzināja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Patlaban ministrija, konsultējoties ar augstākās izglītības jomas ekspertiem, praktiķiem un dažādu institūciju pārstāvjiem, izstrādā metodiku, pēc kuras tiks izvērtēti studiju virzieni. Studiju virzienu novērtēšanas organizatoriskā procesa metodiku plānots apstiprināt Studiju virzienu akreditācijas komisijas sēdē 10.maijā.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu