DP: Latvijas jaunieši piedalās Krievijas apmaksātās militārās nometnēs • IR.lv

DP: Latvijas jaunieši piedalās Krievijas apmaksātās militārās nometnēs

28

No jauniešu organizācijām tiek atlasīti spējīgi jaunieši, kuriem būtu jākļūst par savu valstu nākamajiem sabiedriskās un politiskās elites pārstāvjiem

Latvijas jauniešiem Krievija apmaksā dalību militārās nometnēs Krievijā, to programmās tiek iekļauti Krievijas armijas paraugdemonstrējumi un ideoloģiskas lekcijas, kas jauniešus ietekmē psiholoģiski, darbības publiskajā pārskatā par pērno gadu secinājusi Latvijas Drošības policija (DP).

DP norāda, ka Krievijas īstenotās tautiešu politikas izpausmes Latvijā vērojamas kopš šīs tūkstošgades sākuma, kad šī politika kļuva par Krievijas ārpolitikas sastāvdaļu un tai tika atvēlēti būtiski finanšu līdzekļi. Tieši tāpēc DP analizējusi jauniešu iesaistīšanu tautiešu politikas īstenošanā, raksta LETA.

Jau tagad Krievija ar valsts (federālā aģentūra “Rossotrudņičestvo”) un nevalstisko organizāciju (fonds “Russkiy Mir”) starpniecību stiprina jauniešu, īpaši skolēnu no skolām ar krievu mācību valodu, un studentu saikni ar Krieviju, kā arī radniecīgām jauniešu organizācijām Krievijā un to aktīvistiem.

Vidusskolu absolventiem konkursu kārtībā tiek piedāvātās augstākās izglītības iespējas Krievijas augstskolās par budžeta līdzekļiem. Nereti aktīva dalība tautiešu politikas pasākumos vai rekomendācijas no pazīstamiem tautiešu politikas aktīvistiem vairo jauniešu izredzes iegūt apmaksātu studiju vietu Krievijā.

Krievijas valsts institūciju vai pašvaldību apmaksāti Latvijas vispārizglītojošo mācību iestāžu skolēnu un pedagogu braucieni un ekskursijas uz Krieviju arī tiek izmantotas, lai piesaistītu jauniešus un veidotu noturīgu saikni ar Krieviju.

Skolu un augstskolu vecuma jauniešiem no Latvijas tiek sniegtas iespējas un apmaksāta dalība vasaras, kā arī militārās nometnēs Krievijā, kur paralēli atpūtai un izklaidēm tiek rīkotas apmācības semināru un lekciju veidā par jauniešiem saistošām tēmām.

Apmācību programmā tiek iekļauti jautājumi par Krievijas vēsturi un politiku. Jaunieši tiek apmācīti politiskajās tehnoloģijās, sabiedriskajās attiecībās, sabiedrisko un politisko organizāciju veidošanā un vadīšanā u.tml.

Krievijas jauniešu organizācijas un par tautiešu politikas īstenošanu atbildīgās institūcijas ir apzinājušas un izveidojušas kontaktus ar sociāli un politiski aktīviem jauniešiem Latvijā, kuri tiek iesaistīti tautiešu politikas aktivitātēs.

Jauniešu sagatavošanu un līdzdarbību tautiešu politikā nodrošina arī atsevišķi referenduma par krievu valodu kā otru valsts valodu organizatori, kuri turpina vadīt apmācību programmu jauno sabiedrisko un politisko līderu sagatavošanai, šim nolūkam izmantojot Baltijas Starptautiskās akadēmijas telpas.

Šajā apmācības procesā aktīvi piedalās kustības “Nepilsoņu kongress” dalībnieki un redzamu Krievijas tautiešu politikas aktivitātēs iesaistītu jauniešu organizāciju aktīvisti.

DP secinājusi, ka viens no Krievijas mērķiem ir panākt, ka tautiešu mītnes valstīs ir aktīvas jauniešu organizācijas, kas darbojas pēc līdzīgiem principiem ar Krievijas organizācijām vienotu mērķu sasniegšanai.

Veicinot savstarpēju sadarbību starp jauniešu organizācijām, tiek panākts, ka sadarbībā iesaistītajām jauniešu grupām Latvijā ilgtermiņā nostiprinās noteikta, atšķirīga vērtību sistēma un pasaules uzskats.

No jauniešu organizācijām tiek atlasīti spējīgi jaunieši, kuriem būtu jākļūst par savu valstu nākamajiem sabiedriskās un politiskās elites pārstāvjiem, cerot uz to, ka nākotnē – iesaistoties politikā, iegūstot varu un ieņemot augstus amatus, šie jaunieši īstenotu Krievijas interesēm atbilstošu politiku.

“Krievijā rīkotajās jauniešu militāra rakstura nometņu programmās tiek iekļauti KF bruņoto spēku paraugdemonstrējumi un ideoloģiska satura lekcijas, kas atstāj uz jauniešiem psiholoģisku un emocionālu ietekmi. Tāpat Latvijas jauniešu studijas Krievijā rada atsevišķus pretizlūkošanas riskus, jo par ārvalstu augstskolu studentiem tradicionāli interesi izrāda Krievijas drošības dienesti,” secinājusi DP.

 

Komentāri (28)

Janka, Janic 02.05.2013. 19.23

taatad notiek klaja riidiišana pret Latvijas arpolitiskajaam un iekšpolitiskajaam tendenceem , savas ( šovinistu ) interpreteetaas veestures poteešana pilniigi nenobriedušu pusaudžu smadzenees , respektiivi Latvijas briivvalstij naidiigas paaudzes radiišana , staļins akuraat taapat riikojaas , iekaartojot kara speciaalistu apmaaciibu kopaa ar Hitleriskaas vaacijas karaviiriem….http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Sl3sip_iP5o#!
p/s, tiem kuri beiguši krievijas propagandas studijas , vajadzeetu liegt atgriezties Latvijaa , faktiski tie buus tiiri ar čekas metodeem legaali iesuutiiti spiegi un vajadziibas gadiijumaa arii diversanti , moderni izsakoties teroristi , puķins ar savu jeģinnuju rosiju jau iet aarpus jebkuriem raamjiem.

+16
-1
Atbildēt

1

    Sandris Maziks > Janka, Janic 03.05.2013. 09.43

    Ebenemezers
    Kas Latvijas specdienestiem, ja tie nebūtu krievijas FSB sīkas struktūrvienības, būtu bijis jādara ar ļumīgo čekistu skolas(MGIMO) absolventu, čekas stukača atvasi, augsta ranga čekas darbinieka znotu, čekistu un pidrillu parķijas locekli(pocu) tūlīt pēc tā atgriešanās Latvijā?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

janis17 02.05.2013. 17.53

Vēl viens iemesls un arguments segregācijas likvidēšanai izglītības jomā.
Vai tie vairs ir “Latvijas jaunieši” kas tur piedalās?

+18
-4
Atbildēt

6

    Ojārs > janis17 02.05.2013. 18.26

    Vai tie vairs ir “Latvijas jaunieši” kas tur piedalās?
    ———-
    No curiku viedokļa – bez šaubām!

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > janis17 02.05.2013. 20.55

    Īrijas okupants
    Labāk pastāsti, vai tur, tālumā, vēl neesi sastapis savu sugas un saprāta brāli, “festivāla bērnu”, Aijo Benessu?

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    Ojārs > janis17 02.05.2013. 20.22

    okupantam
    ———
    tikai nedēļu – ar šo jauno niku paraksties jau vismaz mēnesi… Turpmāk raksti uzmanīgāk

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    Andris > janis17 02.05.2013. 21.23

    Nulle. Un tev tas liekas asprātīgi? (tavs jaunais niks).
    Gribi teikt, ka okupanti ir tie, kuri savulaik ir nopirkuši lidmašīnas biļeti? Un tas ir vienīgais okupantu definējums un vienīga okupantu vaina?

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > janis17 02.05.2013. 23.13

    Nekādu problēmu, nulle! Vajadzīgs vārds, uzvārds, p.k. bankas konta Nr.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 02.05.2013. 21.01

kāpēc gan mūsu valdībai nepiedāvāt Krievijai izveidot šīs treniņu nometnes tepat Latvijā krievu skolās un speciālistus/pasniedzējus ielūgt no draudzīgās kaimiņvalsts. Šajā sakarā man visai intresanti liekās Bostonas krievu noziedznieki,nu jau pieci ,nedomāju ,ka kazahi tos būtu apmācījuši un veidojuši, tas it kā nebūtu kazahu interesēs.

+12
-1
Atbildēt

1

    Sandris Maziks > dace_ampermane 02.05.2013. 21.15

    klejotājs
    Jautājumi uz kuriem atbildes varētu sniegt krievijas FSB http://www.kavkazcenter.com/...
    Krievu fašistiskais mērglis, terorists, Ļinģerman, arī uz laiku no redzesloka bija pazudis(it kā sēdējis cietumā). Es domāju, ka pirms atsūtīšanas darbam ienaidnieka aizmugurē, viņš laiku pavadīja kādā no teroristu apmācības centriem.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu