Bostonas spridzinātājs apsūdzēts par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu • IR.lv

Bostonas spridzinātājs apsūdzēts par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu

24
Džohars Carnajevs maaratona laikā uzņemtajā video. Foto: AFP/LETA

19 gadus vecajam čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods

Aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu turētajam Džoharam Carnajevam pirmdien izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, 19 gadus vecajam čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods.

Carnajevs arī tiek apsūdzēts par noziedzīgu nodomu pielietot masu iznīcināšanas ieročus un ļaunprātīgu īpašuma iznīcināšanu, pielietojot nāvējošus spridzekļus, pavēstīja ASV Tieslietu ministrija.

Ja Carnajevs, kurš ir naturalizējies ASV pilsonis, tiks notiesāts saistībā ar federālajām apsūdzībām, viņam var tikt piespriests ieslodzījums vai nāvessods, ziņo LETA/AFP.

“Mēs vēlreiz esam parādījuši, ka tiem, kas uzbrūk nevainīgiem amerikāņiem un mēģina terorizēt mūsu pilsētas, neizdosies izvairīties no tiesas,” sacīja ASV ģenerālprokurors Ēriks Holders.

Tikmēr Baltais nams paziņojis, ka apsūdzētajam netiks piešķirts “ienaidnieka kaujinieka” statuss, kas nozīmē, ka viņš tiks tiesāts Savienoto Valstu civilajā tiesā.

Kā skaidroja Baltā nama preses pārstāvis, ASV likumi liedz ASV pilsoni tiesāt militārajā tiesā.

Džohars Carnajevs patlaban atrodas Bostonas medicīnas centrā “Beth Israel Deaconess”. Viņa stāvoklis ir nopietns, bet stabils.

ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus – brāļus Džoharu un Tamerlanu Carnajevus. 26 gadus vecais Tamerlans naktī uz piektdienu zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā.

Kā ziņots, pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet aptuveni 180 tika ievainoti.

 

Komentāri (24)

silvija_vitina 23.04.2013. 11.01

ja jau islams tik ļoti gājis pie sirds, tad jau arī tiesāt džoharu derētu pēc islama parašām. Kas tur viņiem topā – nomētāšana ar akmeņiem, locekļu nociršana, vizuāla izkropļošana? Katrā ziņā – daudz un visai efektīvas soda metodes.

Lai gan, ja kaut kas tajā galvā vēl ir palicis neizskalots, gan jau nevainīgie upuri nakts murgos neļaus gulēt. Es ceru.

Un gan jau viņš pats būs sodījis arī visu savu klanu – paša māsas, vecākus, ntos onkuļus un tantes – lai arī viņi “ņepričom”, dzīves viņiem vairs nīstajā, bet tik ļoti iekārojamā valstī nebūs. Varēs doties atpakaļ uz savu dzimto miestu un turēt islama tradīcijas augstā godā.

+4
-2
Atbildēt

0

Sandris Maziks 23.04.2013. 13.45

Ar MII, kas iebrūkot amerikāņiem Irākā tika pārvesti uz Sīriju, krievu draudziņš Sadams Huseins indēja kurdus, Čarņajevu izmantotos spridzekļus klasificēt kā MII, muļķīgi.

0
-1
Atbildēt

0

dro 23.04.2013. 12.58

Žēl jauno ideālistu. Vai Latvijai nebūtu iespēja apmainīt jaunekli pret Čalovski pāraudzināšanai?:)

+4
-5
Atbildēt

4

    Aivars Krauklis > dro 23.04.2013. 13.19

    Ino, taisība, šoreiz neuztvēru (kaut ar to latvietību man pašvakāk)

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > dro 23.04.2013. 13.31

    J. Biotops…. ar to latvietību man pašvakāk
    ____________________
    Nekas, NA iemācīs:):):)

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > dro 23.04.2013. 13.08

    Lai pēc gada tas ideālists spridzinātu Rīgā? Paldies, kaut kā iztiksim.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > dro 23.04.2013. 13.11

    Biotops.
    Vai tad Lindermani nepāraudzināja? Tagad no terorista kļuvis par politiķi.
    Grūti gan latvietim uztvert ironiju:):):)

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu