Zooloģiskajā dārzā šonedēļ Putnu dienas • IR.lv

Zooloģiskajā dārzā šonedēļ Putnu dienas

23
Publicitātes foto

Rīgas Zooloģiskajā dārzā divas dienas, 6.aprīlī un 7.aprīlī, no plkst.12 līdz 15 norisināsies pavasara tradicionālo Putnu dienu pasākumi.

Divas dienas pilnā sparā darbosies “Dzeņa darbnīca”, kurā tiks gatavoti putnu būrīši. Abas dienas apmeklētājiem būs iespēja pieredzējušu speciālistu uzraudzībā iemācīties izgatavot zīlīšu vai strazdu būri. Turklāt netiks liegts pašu pagatavoto mākslīgo ligzdvietu nest līdzi un piekārt savu māju apkaimē putniem tīkamā vietā.

Radošajā darbnīcā “Putni” varēs risināt dažādos uzdevumos, izvingrināt kājas orientēšanās spēlē, kā arī iepazīties ar ligzdu un būru daudzveidību.

Šogad, lai palīdzētu saglabāt putnu daudzveidību Latvijā, Putnu dienu goda statusā būs zaļā vārna. “Dzeņa darbnīcā” kopā ar Latvijas ornitoloģijas biedrības (LOB) programmas “Zaļā vārna” vadītāju Edmundu Račinski tiks gatavotas mākslīgās ligzdvietas šiem skaistajiem un retajiem putniem. Izgatavotie zaļo vārnu būri tiks izkārti piemērotās vietās Rīgas apkārtnē.

Zaļo vārnu izpēte un aizsardzība Latvijā aizsākās ar šai sugai veltītu Gada putna akciju 1998.gadā, kuras laikā notika zaļo vārnu meklēšanas un uzskaišu ekspedīcijas vairākās vietās Latvijā, kā arī aptauja jaunāko novērojumu ievākšanai.

Kopā Putnu dienās iecerēts izgatavot 250 būrīšus sīkajiem dobumperētājiem – zvirbuļiem, zīlītēm un mušķērājiem, 250 būrīšus strazdiem, 30 būrus zaļajām vārnām.

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu