Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

A/s Pasažieru vilciens un Spānijas uzņēmuma CAF mediācijas sarunas par vilcienu iepirkumu noslēgušās, un CAF vērsies tiesā ar prasības pieteikumu pret PV un Latvijas valsti par vilcienu piegādes un uzturēšanas līguma izpildi. Līguma kopējā vērtība bija 610,76 miljoni eiro. Ministru kabinets otrdien konceptuāli vienojās par iepirkumā neizmantotā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējuma – 100 miljoniem latu – pārdali par labu citiem projektiem.

Otrdien divu dienu oficiālā vizītē Latvijā ieradās Turcijas prezidents Abdulls Gils. Latvija pilnībā atbalsta Turcijas pievienošanos Eiropas Savienībai un saredz iespējas abām valstīm kopīgi sadarboties attiecību veidošanā ar ES Austrumu partnerības valstīm un Centrālāzijas zemēm, kopējā preses konferencē ar Turcijas prezidentu sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Starptautiskais Valūtas fonds paziņojis par pastāvīgās pārstāvniecības biroja Latvijā slēgšanu. SVF pastāvīgo pārstāvniecību Latvijā atvēra 2009.gadā pēc starptautiskās palīdzības programmas apstiprināšanas. Fonds norāda, ka Latvija ir atguvusi makroekonomisko stabilitāti, un SVF pārstāvniecība tiks slēgta šāgada vasarā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu