Uz svētdienas sarunu Biržā aicina nīderlandiešu romantiķi • IR.lv

Uz svētdienas sarunu Biržā aicina nīderlandiešu romantiķi

22
Viena no izstādes gleznām. Publicitātes foto

Tas būs glezniecisks kultūrvēsturisks ceļojums XIX gadsimta Nīderlandē

Svētdien, 24. martā, plkst. 15 Mākslas muzeja „Rīgas Birža” vadītāja Daiga Upeniece aicina uz sarunu muzejā izstādē „Romantisma laiks” Lielajā izstāžu zālē (Doma laukumā 6, Vecrīgā). Tas būs glezniecisks kultūrvēsturisks ceļojums XIX gadsimta Nīderlandē.

Katra no 70 izstādē redzamajām gleznām stāsta par ideālajām dabas un cilvēka attiecībām, nostalģiju pēc pagātnes un sapņu universālo skaistumu, reālās dzīves traģismu un spēju palūkoties uz apkārtējo pasauli ar īpašu ironisku skatienu.

Romantisma laikmeta glezniecība pirms vairākiem gadiem tik ļoti iedvesmoja pazīstamu Nīderlandes televīzijas raidījumu producentu Jefu Rademakersu, ka viņš nolēma pārdot savu uzņēmumu un kļūt par pilna laika mākslas kolekcionāru. Tagad viņam pieder viena no lielākajām holandiešu un flāmu XIX gadsimta glezniecības privātkolekcijām Eiropā (vairāk nekā 100 darbu), kura jau tika rādīta dažādās izstādēs Krievijā, Beļģijā, Somijā, Igaunijā. Tagad apjomīgā darbu izlase no Jefa Rademakersa krājuma ir skatāma arī Rīgā.

Izstādei Mākslas muzejā „Rīgas Birža” ir izvēlētas slavenāko holandiešu un flāmu romantiska laika mākslinieku gleznas, kas apbur ar fascinējošu tehniskās izpildes meistarību, ļaujot skatītājam izjust tā laika atmosfēru un autora iecerēto noskaņu.

Dalības maksa: ieejas biļete izstādē. Izstāde skatāma līdz 21. aprīlim.

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu