Pērngada labākā jaunbūve - īslaicīgās aizturēšanas vieta Daugavpilī • IR.lv

Pērngada labākā jaunbūve – īslaicīgās aizturēšanas vieta Daugavpilī

13
Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs. Publicitātes foto

Piešķirtas balvas par gada labākajām būvēm

Piektdien tika paziņoti labākie 2012.gada Latvijas būvniecības nozares sasniegumi un noskaidroti divu konkursu laureāti: Latvijas Būvnieku asociācijas ikgadējās skates „Gada labākā būve Latvijā 2012″ laureāti un žurnālu „Latvijas Būvniecība” un „Latvijas Arhitektūra” organizētā konkursa „Gada būvinženieris Latvijā 2012″ laureāti.

Par pagājušā gada labāko jaunbūvi Latvijā atzīta īslaicīgās aizturēšanas vieta Hospitāļu ielā 3, Daugavpilī. Savukārt nominācijā “Restaurācija” 1.vietu ieguva Marka Rotko Mākslas centrs ar projektu “Artilērijas arsenāla ēkas rekonstrukcija” Mihaila ielā 3, Daugavpilī.

Pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko centru viņa dzimtajā pilsētā Daugavpilī atklās šogad 24. aprīlī, informē Daugavpils novada tūrisma informācijas centra pārstāvji. Rotko centrs Daugavpilī būs vienīgā vieta Austrumeiropā, kurā varēs iepazīties ar pasaulē slavenā mākslinieka, abstraktā ekspresionisma pamatlicēja Marka Rotko oriģināldarbiem.

Nominācijā “Rekonstrukcija” 1.vietu ieguvusi pirmskolas izglītības iestādes un administratīvās ēkas rekonstrukcija un teritorijas labiekārtojums Tīnūžu sākumskolā Ikšķiles novadā, bet nominācijā “Inženierbūve” 1.vietu ieguvusi Jāņa Čakstes bulvāra Jelgavā 1.kārtas rekonstrukcija.

Kā “Publiskās ārtelpas objekts” labākais projekts nosaukts parka labiekārtojums un Mežaparka brīvdabas estrāde Zemgales ielā 38A, Olainē. Nominācijā “Renovācija” 1.vietu ieguvusi ambulatorās veselības aprūpes centra jaunbūve Raiņa ielā 6/8, Ventspilī.

Konkursā “Gada labākā būve Latvijā 2012” piedalījās no 30 objektiem un konkursā “Gada būvinženieris Latvijā 2012” – 40 speciālisti.

Skatei “Gada labākā būve Latvijā 2012”, kurai darbu pieteikšana beidzās janvāra beigās, šogad notika jau 15.reizi.

 

Komentāri (13)

ligakalnina 23.03.2013. 15.04

Ar to “ieslodzīto tiesībām” uz normālu vidi, kur tos var turēt, arī ir visai strīdīga problēma.
No vienas puses, tas ir pareizi, pat vieslodzītam jādzīvo kaut cik cilvēcīgos apstākļos, pietiek, ka viņiem laupīts pats galvenais – brīvība.
No otras puses, ieslodzīto apstākļiem jābūt samērojamiem ar valsts iespējām un dzīves līmeni.
Viens piemērs – eirobirokrātija un Latvijas varas iestādes, kas ir absolūti atrautas no realitātes, panākušas to, ka,daudzās Latvijas mazpilsētās, par vienu tādu zinu ļoti konkrēti, policija vairs negrib aizturēt huligānus, utt., jo tas īsl. aizt. izolators neatbilst Eiropas normām, un viņi var dabūt pa galvu, ja kāds pasūdzās par “necilvēcīgiem apstākļiem”, tātad aizturētais jāved uz rajona centru, bet, ar to benzīna limitu, ko tiem piešķir, viņi cenšas to nedarīt, jo par tā pārsniegšanu arī var dabūt pa mici.
Agrāk kādu pārdzērušos lopu varēja ielkt būrī, kāmēr atiet un nomierinās, tagad to darīt vairs nedrīkst.
Nu bet, benzīns policijas darbā, saprotams, nav galvenais, toties Latvijā policijas ģenerāļu skaits uz milj. iedzīvotāju ir, šķiet, lielākais Eiropā, tā ka ne viss mums ir tik slikti, ja paskatās no otras puses – arī policijas birokrātija taču saņem algu no pamatbudžeta, un maksā sociālo nodokli, tātad, uzlabo situāciju ar soc. budžetu, ar ko mums vislielākās problēmas, manuprāt, tas ir tas valdības slepenais plāns socialā budžeta glābšanai – pēc iespējas lielāks birokrātu daudzums naudas pārpumpēšanai no pamatbužeta uz sociālo, jo taisni tas mums patreiz arī notiek!

+6
-1
Atbildēt

2

    ligakalnina > ligakalnina 23.03.2013. 17.54

    Citur ir ģenerālie komisāri utt., svarīgiir tas, ka mums tādu ir stipri par daudz.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    efeja60 > ligakalnina 23.03.2013. 16.11

    Latvijā policijas ģenerāļu skaits uz milj. iedzīvotāju ir, šķiet, lielākais Eiropā
    ==============
    Tik tiešām lielākais. Nevienā citā ES valstī policijā nav ģenerāļu vispār, ne arī majoru un pulkvežu. Baltkrievijā, Krievijā ir.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

ilmisimo 23.03.2013. 22.04

Pērngada labākā jaunbūve – īslaicīgās aizturēšanas vieta Daugavpilī
_____________________
nevar aizmukt?

aiztuo tik laba?

+2
0
Atbildēt

0

janazakovica 23.03.2013. 23.55

butu laba vieta godmanim un parejiem parex parnemejiem un ipasniekiem

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu