Sīrijas režīms un nemiernieki viens otru apsūdz ķīmisko ieroču izmantošanā • IR.lv

Sīrijas režīms un nemiernieki viens otru apsūdz ķīmisko ieroču izmantošanā

31
Sīrijas pilsētā Alepo uzspridzinātā universitāte. Foto: AFP/LETA

 

Sīrijas režīms un nemiernieki apsūdz viens otru ķīmisko ieroču izmantošanā Alepo provincē, kur otrdien gājuši bojā vismaz 26 cilvēki un vēl vairāki desmiti ievainoti, ziņo LETA/AFP.

Ja ķīmisko ieroču izmantošana tiks apstiprināta, tā būs pirmā reize, kad Sīrijas konflikta laikā likti lietā šādi ieroči.

Sīrijas režīmam lojālie valsts mediji ziņoja, ka nemiernieki izšāvuši raķetes, kas saturējušas ķīmiskus materiālus, un Sīrijas ārlietu ministra vietnieks paziņoja, ka nogalināts 31 cilvēks un aptuveni 100 ievainoti.

Arī Krievijas Ārlietu ministrija ziņoja, ka no Damaskas saņemtā informācija liecina, ka ķīmiskos ieročus izmantojuši nemiernieki.

Nemiernieki savukārt vainoja režīma spēkus, sakot, ka tie izšāvuši tālas darbības rādiusa raķeti un tās izraisītā eksplozija radījusi elpošanas problēmas.

Baltais nams informēja, ka ASV rīcībā “nav pierādījumu, lai pamatotu apsūdzību, ka opozīcija izmantojusi ķīmiskos ieročus”.

Arī ANO nevarēja apstiprināt, ka ķīmiskie ieroči patiešām būtu izmantoti, bet ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns norādīja, ka tas būtu briesmīgs noziegums.

Londonā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija “Syrian Observatory for Human Rights” (SOHR) ziņoja, ka raķete izšauta pret armijas pozīcijām, nogalinot 16 karavīrus un desmit civiliedzīvotājus. Bet arī SOHR nezināja teikt, vai raķete saturējusi ķīmiskas vielas.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta. ANO lēš, ka konfliktā dzīvību zaudējuši aptuveni 70 000 cilvēku, bet bēgļu gaitās no nemieru pārņemtās valsts jau devies miljons cilvēku.

 

Komentāri (31)

Kristīne Pfafrote 21.03.2013. 05.25

Ķīmiskas vielas droši, ka saturēja – kā minimums, kālija nitrātu, sēru, un, oglekli. Grūti iedomāties raķeti bez ķīmiskām vielām …

0
0
Atbildēt

0

ligakalnina 20.03.2013. 10.22

Cerams, Rietumu plānprātiņi, kas atbalsta un apbruņo kārtējos teroristus, kas sauc sevi par demokrātiku opozīciju Sīrijas režīmam, ķīmiskos ieročus tiem vēl nedod.
Izskatās, ar Ēģipti, Tunisu, Lībiju, utt., tiem vēl par maz, tikai vājprātīgais var iedomāties, ka tur būs kas labāks Asadam.
Arī ar to Ritumu muļķību Izraela, kurai labāk par visiem zināma situācija tai reģionā, taisās runāt ar Obamu, kad viņš tur uzturēsies.

+1
-1
Atbildēt

2

    buls_international > ligakalnina 20.03.2013. 12.25

    Paldies! Kur mēs liktos bez ikdienišķās anti-Rietumu propagandas dozas?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 20.03.2013. 12.31

    Arī Rietumus jāuztver ar kritiku, nevis nekritiski jāpiekrīt visam, ko tie dara.
    Kas tad tagad pie varas Ēģiptē, Tunisā, Lībijā – kādi “liberāļi demokrāti”, vai musulmaņu radikāļi, ne bez Rietumu atbalsta?
    Kas notiek ar Rietumu ekonomiku un finanšu sistēmu?
    Var un vajag aizstāvēt Rietumu vērtības, bet, ne katru Rietumu rīcību, arī ne visu finanšu un ekonomiskajā politikā.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Rudīte Krūmiņa 20.03.2013. 09.46

Alternatīvā marsa zonde ziņo, ka tā bijusi kosmiskā medūza, kas nokritusi Sīrijā un nemiernieki ar tās atliekām sākuši mētāties.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu