Arodbiedrība Ušakova kabatā • IR.lv

Arodbiedrība Ušakova kabatā

62
Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC). Foto: Lauris Vīksne, F64
Sarmīte Ēlerte

Rīdziniekiem ir tiesības zināt, kā “Rīgas satiksmes” arodbiedrībām piešķirtā nauda tiks tērēta

Rīgas domes piešķirtais finansējums arodbiedrībām vairāk nekā pusmiljona latu apjomā pamatā tiekot virzīts Ušakovam pietuvinātajai arodbiedrībai LABA, kas ir nepieņemami. Par rīdzinieku naudu tiek manipulēts ar “Rīgas satiksmes” darbiniekiem, lai īstenotu politiskas intereses.

Saskaņā ar “Rīgas satiksmes” arodbiedrības “Komercio Unio” sniegto informāciju, uzņēmumā „Rīgas satiksme” nav skaidrības par arodbiedrībām piešķirtā finansējuma sadali. Arodbiedrības neatrodoties vienlīdzīgās pozīcijās, kā rezultātā nav skaidrs, kā un kam Rīgas domes piešķirtais 591 000 latu lielais finansējums tiks sadalīts un iztērēts.

Organizāciju vidū, kā norāda “Komercio Unio”, pastāv aizdomas, ka lauvas tiesu saņemšot arodbiedrība LABA (Latvijas apvienoto biedru arodbiedrība), kas iepriekš izpelnījusies sabiedrības kritiku, iesaistoties ar politiku saistītos notikumos, tādējādi radot šaubas par arodbiedrības patiesajiem darbības mērķiem.

Rīgas dome Ušakova vadībā “Rīgas satiksmi” ir pārvērtusi par vienu no necaurskatāmākajiem uzņēmumiem.

Rīgas domes piešķirtās dotācijas 60 miljonu latu apjomā regulāri tiek tērētas bez detalizētas atskaites. Izteiktie apgalvojumi par nevienlīdzīgo attieksmi pret arodbiedrībām liek domāt, ka LABA ir politisks projekts, kurā acīmredzami tiek izmantoti Rīgas domes administratīvie resursi.

Ir nepieņemami pakļaut “Rīgas satiksmes” darbiniekus politiskajām spēlītēm, jo tikai tā var raksturot arodbiedrības LABA līdz šim publiski veiktās aktivitātes. Aizdomīgā kārtā tās regulāri sakrīt ar Saskaņas centra politiskajiem uzstādījumiem. Aizdomīgā kartā tās regulāri ar savu klātbūtni pagodina Nils Ušakovs.

Aizbildinoties ar rūpēm par “Rīgas satiksmes” darbiniekiem, faktiski ir tapusi Ušakova kabatas arodbiedrība, kuru komandēt pēc sirds patikas un kuras biedrus, iespējams, ar zināmu sankciju draudiem, izmantot pēc nepieciešamības. Tā ir nekas vairāk kā padomju laika tradīciju atbalss, kam nav vietas ne Rīgā, ne Latvijā.

“Rīgas satiksmes” arodbiedrībām piešķirtais finansējumu, salīdzinot ar citām arodbiedrībām, ir visai grandiozs. Vairāk nekā pusmiljons latu ir liela summa, no kuras gan mazākā daļa, visticamāk, tiks pašiem “Rīgas satiksmes” darbiniekiem. Jebkurā gadījumā, nevienlīdzīgās arodbiedrību pozīcijas rada augsni slepeniem lēmumiem atsevišķām interešu grupām.

Rīdziniekiem ir tiesības zināt, kā “Rīgas satiksmes” arodbiedrībām piešķirtā nauda tiks tērēta. Vai politbiznesam uz rīdzinieku rēķina?

Autore ir partijas VIENOTĪBA Rīgas vēlēšanu saraksta līdere

 

Komentāri (62)

austrisv 14.03.2013. 13.38

Es domāju, ka sen jau Rīgas satiksme prasās pēc Valsts kontroles pārbaudes, lai mēs uzzinātu, par Ušakova pdomju metožu izmantošanu, ka tiem, kuri labi kalpo kungam tiek atmests pa kādam burkānam.

+17
-4
Atbildēt

17

    kristrun > austrisv 14.03.2013. 14.42

    Jums jau neizdevās to Valsts kontroli pievākt, aizmirsāt? Varu ieteikt nosponsorēt Lapsu, ja viņš neblefo un tiešām kaut ko tur pret SC, bet vai tas ko dos Vienotības reitingiem, šaubos.

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 14.03.2013. 19.54

    Susur, nevaru Tev atbildēt, jo to lapeli paņēmu un saburzīju nemaz nelasot, bet apskatīt apskatīju, kā jau parasti: Zaķis, Dombrovskis un vairāk neatceros, bet iedomāties gan varu, ko raksta par Dombrovski un viņa gan jau sievas paņemto kredītu. Nožēlojami, jo piekrītu Cinītim, ka bankas izvērtē klientu un tad arī uzliek kredītprocentus. Dombrovskis nav neko tādu izdarījis, lai meklētu viņa kažokā uti, ja nu vien SC pamatīgi ieriebis, jo neņēma tos kremlinus koalīcijā, kā bija izdomājuši ZRP Un SC!
    Nožēlojam lapele. Par Zaķi nerunāšu jo nieka 7tūkst Ls, kuri kā PVN būtu tāpat ieķļauti PVN deklarācijā viņa uzņēmumā. Senāk jau esmu to rakstījusi, ka tas atbilst likumam. Zaķis nevienam tos 7 tūkst nav nozadzis, ne arī miljoniem vērtus uzņēmumus kā to izdarījis Šķēle un Lembis(Latvija kuģniecība, Ventspils nafta, Avelat grupa utt)
    Kremlini cenšas un muļķi tiem uzķeras uz āķa un paši priecājas.
    Nezinu, varbūt bija pieminēti pat Čigānes lakatiņi kaut kad 90 gadu sākumā un tas ir vēl smieklīgāk!

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    piziks > austrisv 14.03.2013. 22.14

    lno, a kas vainas, — Kariņam tagad zemeņsargu jenelāls nes portfelīti un rezervē aviobiļetes, toties nemaisās pa MK, krītot uz nerva premjeram Dombrovskim, ka tas viņam garlaicīgi, shit-as — neinteresanti… :)

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    piziks > austrisv 14.03.2013. 17.21

    Ciniķi, Bet — tāpat kā lielākā daļa V-fanātu un V-pionieru — nepārtraukti drillē nomelnošanas plati vismaz aju nedēļu, toties par varēm izvairās tos melus definēt/precīzi nosaukt, pierādīt… da kaut aprādīt… un — arī pārliecinoši nesola apmelotāju/”nomelnotāju” vinnēt tiesā.

    Nez, kur ir problēma? :)V partijas mīlētajiem vājš vārdu krājums latviešu valodā?

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    inesite15 > austrisv 15.03.2013. 00.07

    > Bet Bet Bet Bet Bet Bet Bet Bet Bet Bet Bet Bett Bet Bet Bet Bet

    “Bet Es domāju, ka sen jau Rīgas satiksme prasās pēc Valsts kontroles pārbaudes, lai mēs uzzinātu, par Ušakova pdomju metožu izmantošanu, ka tiem, kuri labi kalpo kungam tiek atmests pa kādam burkānam.”
    ……………………………………………………………….
    Ir aizdomas, ka Tev domāt nav paredzēts pa ustavu .
    Citādi varētu aizdomāties līdz tam, ka NE TIKAI TAI 20un cik tur gadu šaraškā ……………………. nekāda GOSkantroļa nekad un neko :P)
    ………………………………………………………………………….
    “Bet Susur, nevaru Tev atbildēt, jo to lapeli paņēmu un saburzīju nemaz nelasot…” –

    – riktīgi pa komunisticheski – nopīkstināt un neklausities “Amerikas balsi” ;)))

    …………………………………………………………..
    Kas priecē –
    priecē NEIESPĒJA šitās rindas komentiem minusus pielikt :)))))))))))))))))
    ………………………….
    ……………………………………….
    – Draudziņi mīļie, ar netīrām un smirdīgām metodēm ausaino kaķumīli – un visus, kas iespēj izčikot, ar ko tas fruktiņš no tautmīļiem atšķiras, jums nepieveikt.
    ( Viņš atšķiras ar to, ka IR BRĪŽI, KAD TAS PUIKA IR TĪRS )

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    kruskops > austrisv 14.03.2013. 21.09

    Vajadzēja vēl piebilst, ka zobus griežot samīdīji nīsto “lapeli” ar kājām. Zināmā mērā fanātiķiem ir ērta dzīvošana. Smadzenes nav nepieciešamas. Tu man atgādini vienu Staļina savulaik iecienītu muzikantu, kuru tas pats Staļins ietupināja uz 10 gadiem par “spiegošanu”, bet jau pēc PSRS sabrukuma viņš joprojām turpināja jūsmot par “tautu tēvu” :)

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    Māris Bārzdainis > austrisv 14.03.2013. 17.16

    to Bet
    Kas tajā “melu lapelē”, ja neskaita Dombrovski “žīdu” cepurītē, bija meli?
    Kāpēc no Vienotības neviens nesūdz tiesā Lapsu?

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 14.03.2013. 19.56

    OT.
    Pareizi dara, ka netiesājas par tādiem niekiem, un , ja tauta ir tik stulba, tad dabūs atkal zagļu valdību.
    Re, lielie zagļi tiesājas kaut ir vainīgi, bet tiesāsies un tiesāsies bezgala, kamēr visiem būs aizmirsies par ko šie tiesājas.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 14.03.2013. 16.41

    Jā, tas ir interesanti, kas finansēja Lato un viņa brāļa nomelnošanas lapeli un, kas organizējā šis melu lapeles izplatīšanu pa visu Latviju, kas noteikti nav lēti.
    Ja šādas lapeles nebūs par SC, tad skaidri zināms, kam tas ir un būs izdevīgi un kā Erkilam Puaro viss kļūs skaidrāks par skaidru, jo ne jau nu RP vai NA to darīja.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > austrisv 14.03.2013. 14.50

    valdemir
    “Varu ieteikt nosponsorēt Lapsu, ja viņš neblefo un tiešām kaut ko tur pret SC”

    Tur vai netur, tam nav nozīmes. Pēc tam, kad Lapsa publicēja neglaimojošas patiesības par Šleseru un ar viņu aprunājās čeka, viņš pats sev vairs nepieder. Bija kādreiz žurnālists, Paiders, tagad lēta politmauka. Tas pats gadījums.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > austrisv 14.03.2013. 14.45

    Bet – es pat parādītu kur meklēt :) bet tik un tā neko neatrastu :)

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > austrisv 15.03.2013. 13.26

    “Kas tajā “melu lapelē”, ja neskaita Dombrovski “žīdu” cepurītē, bija meli?” – pat Dombrovskis “žīdu” cepurītē nebija meli.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > austrisv 15.03.2013. 13.32

    >Ino
    “Tev vajag Lapsas melus? Lūdzu – sakompilēja 2 Kristovska meilus un pataisīja par cilvēknīdēju.” – bet te mēs runājam par Vienotību it kā apmelojošu lapeli. Tav piemērs parāda Lapsas melus, tačui arī Kristovska bezprincipiālo locīšanos.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > austrisv 14.03.2013. 16.54

    “šis melu lapeles izplatīšanu” – Bet, vai, lūdzu, nevarētu minēt kādu melu piemēru šajā lapelē?

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > austrisv 14.03.2013. 15.38

    ” lai mēs uzzinātu, par Ušakova pdomju metožu izmantošanu, ka tiem, kuri labi kalpo kungam tiek atmests pa kādam burkānam.” – nu neko jaunu jau mēs neuzzināsim, vai tad padomju metodes mēs būsim aizmirsuši? Diemžēl, VK pārbaudes nebeidzas ar prokuratūras darbošanos.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > austrisv 14.03.2013. 20.16

    Optiskais Tēmeklis. Tev vajag Lapsas melus? Lūdzu – sakompilēja 2 Kristovska meilus un pataisīja par cilvēknīdēju.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    Andris > austrisv 14.03.2013. 17.09

    Neesmu, Ciniķi, “euro” fans, taču uzskatu, ka sabiedrības REĀLA informēšana par eiro + un – ir tieši tas, ko valdībai jau sen vajadzēja veikt, taču kas līdz šai baltajai dienai tā arī NAV izdarīts. Līdz ar to informēšanas kampaņa (ja tā nebūs miglas pūšana acīs) ir akūti nepieciešama un piedēvēt tai mīnusa zīmi ir (atvainojos) stulbi.
    Otrkārt, visā pasaulē ir pieņemta prakse (var to vērtēt negatīvi, var pozitīvi, taču vērtējums vismaz šodien nemaina iedibināto situāciju), ka cilvēkiem, kuriem valstī ir pozitīvs imidžs, bankas, sniedzot aizdevumus, nāk pretī. Konkrētā gadījumā – Dombrovskim (tam D., kurš ir valdības galva). Nekā nelikumīga tur nav. Bet ilustrācijai par Dombrovska “grēcīgumu” (vai angažētību?) izvēlēties bildi, kur D. fonā – Dāvida zvaigzne, ir vienkārši prasti.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

oktaavs 14.03.2013. 12.53

Jā, taisnība, bet cik daudzi rīdzinieki izlasīs šādu rakstu un tad metīsies balsot par ” Vienotību ” ?
Ēlerte nav muļķe, bet viņa NAV piemērota mēra amatam. Vajag cilvēku, uz kuru skatoties jebkuram daudzstāvenes iedzīvotājam radīsies iespaids, ka viņš risinās visas to problēmas. Mūsu pī – āristiem šāds uzdevums laikam par grūtu. Vajag no Maskavas izrakstīt ?
Kur ir vienots latviešu kandidāts Rīgai ? Nevar sameklēt un principiālie kašķi neļauj ? Nu, tad būs jums Ušakovs vēlreiz.

+13
-4
Atbildēt

2

    egils_krastins > oktaavs 14.03.2013. 19.22

    Vajag cilvēku, uz kuru skatoties jebkuram daudzstāvenes iedzīvotājam radīsies iespaids, ka viņš risinās visas to problēmas.

    __________________

    Nu klau!
    Cik ilgi vēl auklēsiet mačo kultūru Latvijā! Varbūt tev vēl tīgeru medības noorganizēt?! Lai iespaids rastos…
    Rājamies uz Omēm, kas par smukām frizūrām balso, bet ar ko tad paši labāki! :D

    West, vērtēsim raksturu – vai ir stipras gribas cilvēks, kas virzās uz mērki, lai tur vai …krievi nāk :D
    Vai tāds, kas kā niedre – visiem vējiem līdzi locās.

    Kadas vērtības kandidāts pārstāv, tas ir svarīgi, Tu saki Ēlerte nav mułke (varbū labāk teikt kas vińa ir,tātad, ir gudra) bet nav piemērota. KAS IR TAVS MĒRS ar ko tu mērī, ir vai nav piemërota – neviena vārda!

    Iespaida radīšana lai citiem paliek, mums vajag Rįgas mëru, kas strādās zekes no kurpëm ārā.
    Kā Dombrovskis! :)

    Vel atgādināšu – Sarmīte bija tā, kas apvienoja Vienotību.
    Vienotība mums deva Dombrovski…

    Nu łausim vińai arī jauno Rīgu radīt!
    Es ticu, vińai sanāks!:)

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    Aldīna > oktaavs 14.03.2013. 18.22

    Manuprāt Broka derētu!

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 14.03.2013. 18.40

V.I Ļeņin : profsojuzi eto škola kommuņizma

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu