Vienaldzības cena • IR.lv

Vienaldzības cena

4
Kristaps Petermanis

Bez naudas nevar aizstāvēt plašas sabiedrības intereses pret šauru grupu lobijiem

Pēdējā nedēļā bieži man jautā: tu aizej no Delnas, organizācijā bijušas arī citas personālizmaiņas, kas notiek? Par nožēlu «sorosologiem» un citiem mūsu «klientiem», atbilde nu jau piecpadsmito gadu ir šāda: Delna turpina darbu, veicinot tiesiskumu un neiecietību pret korupciju Latvijā. Pārmaiņas ir dabiska dzīves sastāvdaļa, ar ko jau iepriekš Delna sekmīgi tikusi galā, un tā būs arī šoreiz.

Tomēr, pametot Delnas vadību (bet ne Delnu), man ir dažas pārdomas par Latvijas pretkorupcijas jomas sabiedriskajām organizācijām un ar labdarību nesaistīto nevalstisko organizāciju sektoru vispār.

Jāsāk ar pozitīvo. Tiem, kas sūkstās, ka Latvijā viss ir slikti, varu droši teikt: pulciniet domubiedrus, dibiniet biedrību, darbojieties. Trīs gadu laikā Delnā esmu pārliecinājies, ka sabiedriska organizācija ir pierādījusi sevi kā ļoti efektīvu instrumentu, ar ko panākt uzlabojumus. Tik mazā valstī kā Latvija ar tik pieejamu politisko eliti un politikas procesu, neliels, bet motivēts cilvēku kopums var izdarīt daudz. Pat līdzēt atbrīvot Saeimu no negodīgiem politiķiem vai apturēt prettiesiskus valdības lēmumus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu