SC neatbalstīs Maizīti SAB direktora amatā • IR.lv

SC neatbalstīs Maizīti SAB direktora amatā

14
Jānis Maizītis. Foto: Rūta Kalmuka, F64

Valdības koalīcija atbalsta Maizīša kandidatūru; ZZS būs brīvais balsojums

Politiskā apvienība “Saskaņas centrs” (SC) neatbalsta Jāņa Maizīša iecelšanu Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora amatā. Paredzams, ka Saeima par Maizīša kandidatūru lems ceturtdienas sēdē.

SC frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins teica, ka “SC nevar garantēt saviem vēlētājiem, ka Maizītis būs labākais SAB vadītājs” un līdz ar to “nevar uzņemties politisko atbildību” par šo kandidātu, tāpēc Saeimas plenārsēdē balsos pret viņa iecelšanu šajā amatā, ziņo LETA.

Agešins kā paradoksālu vērtēja situāciju, ka Saeimas deputāti lemj par SAB direktora iecelšanu amatā, savukārt viņš vēlāk lemj par to, vai parlamentāriešiem būs pielaide darbam ar valsts noslēpumu. Tomēr SC deputāti nolēmuši balsot pret un šāda situācija viņus nebiedē, piebilda Agešins. SAB pagājušā gadā atteica pielaides valsts noslēpumam trīs SC deputātiem – Jānim Urbanovičam, Sergejam Mirskim un Andrejam Elksniņam.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis prognozē, ka politiskajam spēkam šajā jautājumā būs brīvais balsojums. Pats Brigmanis solīja atbalstīt Maizīti.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien atbalstīja lēmumprojekta par Maizīša iecelšanu SAB direktora amatā virzīšanu izskatīšanai parlamenta plenārsēdē. Koalīcijas pārstāvji pauduši atbalstu Maizīša kandidatūrai.

Saeimas komisija lūgs jautājumu par Maizīša apstiprināšanu iekļaut rītdienas, 14.marta, plenārsēdē.

Maizītis komisijā atbildēja uz deputātus interesējošiem jautājumiem, tajā skaitā norādot, ka SAB direktora lēmumu par pielaides valsts noslēpumam nepiešķiršanu būtu jāļauj pārsūdzēt divreiz – abas reizes gan Ģenerālprokuratūras līmenī.

Kandidāts arī pauda viedokli – ja par kādu SAB darbinieku publiski parādās šaubas raisoša informācija, tad noteikti ir jāveic pārbaude. Ja pēc pārbaudes darbinieks turpina veikt darbu, tad iespēju robežās sabiedrībai ir jāpaskaidro, kāpēc viņam ir iespēja turpināt darbu.

Arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) vairākums ir paudis atbalstu Maizīša iecelšanai SAB direktora amatā, apliecināja NDK priekšsēdētājs Valdis Zatlers (RP). Gan 2003.gadā, gan 2008.gadā lēmumprojekta par SAB vadītāja iecelšanu sagatavošana tika uzticēta NDK.

Jau vēstīts, ka Nacionālās drošības padome nolēma SAB direktora amatam virzīt Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieku Maizīti. Pašreizējais SAB direktors Jānis Kažociņš biroju vada kopš 2003.gada 2.maija. Augstajā amatā viņš tika apstiprināts divus termiņus pēc kārtas. Šā gada 2.maijā Kažociņam beigsies pilnvaru termiņš.

 

Komentāri (14)

janis17 13.03.2013. 17.13

Svarīgāk, lai Maizītis neatbalsta sc!

+9
-1
Atbildēt

0

putekliic 13.03.2013. 16.33

Šoreiz SC ir patiesi savā argumentācijā – Maizītis noteikti nebūs tas, kurš mierīgi noraudzīsies uz visādu krievu spiegu, emisāru un provokatoru aktivitātēm.

+6
-1
Atbildēt

1

oktaavs 13.03.2013. 18.32

Maizīti mācīja, atbalstīja, ucināja un bīdīja mūsu “draugi”. Nesanāca…Toreiz nedraugi uzvarēja.
Šoreiz ir iespēja.
Ja atkal nesanāks, tad beidzot visiem būs skaidrs, kas šeit tiešām diriģē orķestri un kādu himnu tas spēlēs turpmāk.

+5
-1
Atbildēt

2

    Ieva Priedenfelde > oktaavs 14.03.2013. 07.28

    Politikā draugu nav, ir tikai intereses. Skraidīt uz svešas valsts vēstniecību ar ziņojumiem, ir kangara cienīga rīcība.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > oktaavs 14.03.2013. 10.42

    Tu par Ušaku un vēl citiem – ļoti daudziem, kas skraida uz Krievijas vēstnicību, Dikembe? Piekrītu, nav smuki:D
    Kangari? Jā-aa… Būs nākamreiz jālieto šis apzīmējums, kad dzeris teiks, ka tie nav pretinieki, tikai citādi domājošie:))

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu