Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

2
Kāda ķīniešu sieviete ar Tibetas mastifu suņu izstādē—pārdošanā uz dienvidiem no Pekinas. Iespaidīgā šķirne, kuras pārstāvji var sasniegt pat 80 kg svaru, pēdējā laikā ir kļuvusi par vienu no turīgās Ķīnas elites statusa simboliem — par krāšņākajiem tīrasiņu suņiem tiek prasīti pat 750 000 dolāru.

Nedēļas notikumi pasaulē


Ungārijas parlaments pirmdien apstiprināja izmaiņas konstitūcijā
, par kurām satraukumu bija paudušas Ungārijas opozīcijas partijas un pilsoniskās organizācijas, kā arī Brisele un Vašingtona. Konstitucionālajai tiesai vairs nebūs pilnvaru anulēt likumus, ja to pieņemšanu atbalstījušas divas trešdaļas parlamenta deputātu, bet prezidentam nebūs veto tiesību uz parlamentā apstiprinātajiem konstitucionālajiem grozījumiem.

Vatikānā sapulcējušies kardināli otrdien sāka jauna pāvesta ievēlēšanas procesu, lai aizpildītu tukšumu Svētajā Krēslā pēc Benedikta XVI atkāpšanās februāra beigās. Pāvesta ievēlēšanas process notiek dziļā slepenībā, un vienīgās norādes ārpasaulei ir dūmi no īpaša Siksta kapelai uzstādīta skursteņa.

Folklenda salu iedzīvotāju absolūtais vairākums nobalsojis par palikšanu Lielbritānijas paspārnē. Referendumā svētdien un pirmdien tikai trīs no 1517 pilsoņiem, kuri piedalījās, bija pret. Arhipelāgs atrodas Lielbritānijas valdījumā kopš 1833.gada, taču Argentīna uzskata, ka briti okupējuši tās teritoriju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu