Dūmi • IR.lv

Dūmi

3
Nellija Ločmele

 

Tradīcija diktē – vēlēšanu biļeteni tiek sadedzināti, un dūmi no Siksta kapelas dūmeņa vēsta, vai katoļu pasaulei ir jauns pāvests. Kardināli konklāvā pilnīgi noslēdzas no ārpasaules, turklāt savu izvēli sola paturēt noslēpumā – mums jāredz tikai melni vai balti dūmi. Kardināliem par savu lēmumu nav jāatskaitās nevienam, izņemot to Kungu, kuram apslēpts nepaliek nekas.

Arī Rīgā pēdējā laikā var justies kā Vatikānā. Skurstenis uz Ministru kabineta jumta gan neko nevēsta, un valdības sēžu zāli rotā nevis Mikelandželo Pastarā tiesa, bet zeltītiem burtiem rakstītais «Viens likums – viena taisnība visiem», tomēr lēmumu pieņemšanā politiķi mēdz izturēties kā kardināli konklāvā. Balso, bet neatskaitās. Šoreiz tiešām nevienam, jo visu redzošā Kunga acs politiskajos kariņos nav arguments.

Jaunākais piemērs ir dīvainā valdības rīcība simtiem miljonu vērtajā vilcienu iepirkumā, kas jau pērn atzīts par valstij neizdevīgu. Tam bija pielikts punkts, taču bez jelkādiem saprotamiem skaidrojumiem ar korupcijas ēnu aptumšotais projekts atkal ir augšāmcēlies un slepenās sēdēs tiek bīdīts uz priekšu, vairākkārt pārceļot galīgo lēmumu. Šonedēļ atkal!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu