No 11.marta izsniedz jauna dizaina dzimšanas, laulības, miršanas apliecības • IR.lv

No 11.marta izsniedz jauna dizaina dzimšanas, laulības, miršanas apliecības

21
Dzimšanas apliecības dizaina paraugs.

 

No 11.marta visas dzimtsarakstu nodaļas un Latvijas vēstniecības ārvalstīs izsniedz jauna dizaina dzimšanas, laulības un miršanas apliecības, informē Tieslietu ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Vasiļjeva.

Apliecību dizains tika mainīts tāpēc, ka pret to iebilda iedzīvotāji.

Jaunās veidlapas ir A4 formāta ar krāsainu pamatni un dekoratīvu rāmīti – zaļā krāsā dzimšanas apliecībai, sarkanā krāsā laulības apliecībai, melnā krāsā miršanas apliecībai – centrā izvietots Latvijas valsts ģerbonis. Veidlapas fons ir gaišā krāsā, papildus centrā ir izvietots valsts ģerbonis.

Iedzīvotāji apliecības, kuras saņēma no 1.janvāra, varēs apmainīt jebkurā dzimtsarakstu nodaļā bez maksas, uzrādot iepriekš izsniegto apliecību. Ja iepriekš izsniegto apliecību iesniegt nevarēs, tad persona varēs pieprasīt un saņemt apliecību atkārtoti, samaksājot par to valsts nodevu – vienu latu.

 

Komentāri (21)

oktaavs 11.03.2013. 17.49

Pašam nav aktuāli (izņemot miršanas apliecību pēc iespējas tālakā nākotnē :))
Bet kāpēc jābrauc no viena grāvja otrā ? Kāpēc nevar izvēlēties starp lēto, nesmuko interneta variantu un svinīgo – skaisto, kam to gribas ?
Čaklajiem ierēdņiem par grūtu ieviest divus variantus ?

+1
0
Atbildēt

0

dzerkaleliva 11.03.2013. 23.07

NellijaL Lūk, šī #ir ziņa – taupības pretinieka bankrots RT @petersoon111 Paul Krugman Declares Personal Bankruptcy dailycurrant.com/2013/03/06/pau,
————————————-
«Taupības režīma pretinieks Krugmans bankrotējis!» izrādījās pīle
http://www.db.lv/pasaule/taupibas-rezima-pretinieks-krugmans-bankrotejis-izradijas-pile-389668
Vairākos, tostarp konservatīvos, pasaules ziņu portālos izplatījušās ziņas, ka izšķērdīgs dzīvesveids un neapdomīgas investīcijas līdz bankrotam novedušas ekonomistu Polu Krugmanu.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu