Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Ar ASV Kinoakadēmijas balvu Oskars šogad godalgotie aktieri. No kreisās: labākais aktieris Daniels Dejs-Lūiss (filma Linkolns), labākā aktrise Dženifera Lourensa (Optimista stāsts), labākā otrā plāna aktrise Anna Heteveja (Nožēlojamie) un labākais otrā plāna aktieris Kristofs Valcs (Atsvabinātais Džango). Par gada labāko filmu tika atzīta Argo, kas stāsta par amerikāņu diplomātu piespiedu gūstu un atbrīvošanas operāciju Irānā 1979.gadā.

Nedēļas notikumi pasaulē


Parlamenta vēlēšanās Itālijā kreisi centriskā koalīcija izcīnījusi niecīgu vairākumu parlamenta apakšpalātā,
bet Senātā nevienai partijai nav izdevies iegūt vairākumu. Deputātu palātā Pjēra Luidži Bersani vadītā koalīcija ieguvusi 29,54% balsu, bet Silvio Berluskoni pārstāvētais centriski labējais bloks saņēmis 29,18%. 305 likumdevēju Senātā Berluskoni blokam varētu būt 100, bet Bersani koalīcijai – 97 vietas. Lai izveidotu valdību, nepieciešams vairākums abās parlamenta palātās.

Svētdien Kipras prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarēja Niks Anastasiads, kurš pārstāv opozīcijas labējo partiju Demokrātiskā apvienība (DISY). Viņš saņēma 57,5% balsu, bet viņa sāncensis Stavrs Mals, kuru atbalsta pašlaik valdošā komunistiskā Progresīvā darbaļaužu partija (AKEL), – 42,5%.

Vācijas iestādes sākušas izmeklēšanu par iespējamu vērienīgu mahināciju ar vistu olām. Pastāv aizdomas, ka 150 fermas inkubatoros iegūtas olas uzdeva par «ekoloģisku produktu». Tikmēr Eiropā vēršas plašumā skandāls par zirga gaļas pārdošanu saldētajos produktos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu