Futbola dubļi • IR.lv

Futbola dubļi

5
Foto — RIA/Scanpix

Izmeklētāji Eiropā apgalvo, ka atklājuši līdz šim lielāko futbola spēļu manipulēšanas un totalizatora karteli – austrumeiropiešu bandu vada kāds nenotverams singapūrietis

Neilgi pirms itāļu futbola mača 2010.gada 23.maijā Toskānā Taņs Sīts Ens no Singapūras sazvanīja savu kompanjonu no Horvātijas. Spēlē starp klubiem Grosseto un Reggina esot vajadzīgi vismaz trīs gūti vārti – singapūrietis norādīja horvātam. «Nekādu problēmu,» atbildēja kompanjons, paskaidrojot, ka viņa paziņa jau strādājot pie šā jautājuma.

Tagad izmeklētāji Itālijā apgalvo, ka šī īsā saruna bija spēles rezultāta manipulēšana un nepārprotami parāda, kā darbojas singapūrietis Taņs, kuru paziņas sauc par Bosu. Togad Toskānā pēc singapūrieša norādēm ar viņam vēlamo rezultātu noslēdzās vairāk nekā desmit spēles. Bet kopumā no 2008. līdz 2011.gadam tikai Itālijas trīs futbola līgās vien mākslīgi tika manipulētas aptuveni 100 spēles. Savukārt visā pasaulē pamatotas aizdomas radušās par 680 mačiem – pie tāda secinājuma pēc 19 mēnešus garas izmeklēšanas nonākusi Eiropas Savienības kriminālizmeklēšanas aģentūra Europol. Pēc tās ieskatiem, singapūrietis Taņs ir viena no atslēgas figūrām visās šajās futbola nelikumībās.

Tajā pašā laikā par Taņu ir zināms diezgan maz. Itālijas varas iestādes saka: pat īsti nezinām, kā šis singapūrietis izskatās. «Es jums neko vairāk nespēju pastāstīt ne par viņa personību, ne uzvedību,» saka Roberto di Martino, viens no vadošajiem izmeklētājiem Itālijas futbola spēļu manipulēšanas lietā. «Taņs mums ir liela jautājuma zīme.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu