Juta Vanaga, vācu detektīvu aktrise • IR.lv

Juta Vanaga, vācu detektīvu aktrise

4
Juta Vanaga 18.februārī Sat.1 spēlēs vienā no labākajiem vācu detektīvseriāliem Danni Lowinski. Attēlā aina no seriāla Tatort, kur Juta iejūtas ukraiņu viesstrādnieces lomā. Sēriju gada sākumā noskatījās aptuveni astoņi miljoni skatītāju.
Ieva Alberte

 

Juta Nacionālajā teātrī bija nospēlējusi trīs sezonas, taču vilināja kino. Viņa devās līdzi draugam uz Berlīni, lai arī vācu valodas zināšanas bija švakas. Uztaisījusi portfolio, staigāja, mezdama to kinokompāniju pastkastēs, bet par zvana pogu tālāk netika. Sekretāres pildīja savu uzdevumu – atvairīt jaunos aktierus, kuru netrūkst.

Uz pārrunām neviens viņu neuzaicināja. «Viss, ko sākumā darīju, bija nepareizi,» Juta stāsta, ka vispirms vajadzējis pamatīgi apgūt valodu un atrast sev aģentu. Pēc gadu ilgas dzīves Berlīnē viņa atgriezās Latvijā, lai spēlētu dažādās projektu teātru izrādēs un mācītos vācu valodu.

Kādu dienu Facebook.com viņa saņēma ziņu, ka vācu režisors Latvijā uzņem filmu un aicina Jutu uz provēm. Pēc mēneša viņa jau spēlēja filmā Das Blaue vom Himmel līdzās pazīstamiem vācu aktieriem. Filmas veidotāji ieteica Jutai palikt Vācijā un sarunāt tikšanos ar aģentiem. Pēc neilga laika viņa saņēma ziņu, ka ieguvusi abas stipendijas, uz kurām bija pieteikusies: Gētes institūta un ES stipendiju Leonardo da Vinci. Juta devās uz Vāciju un sāka patstāvīgu dzīvi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu