Drosme uzvilkt trako kreklu • IR.lv

Drosme uzvilkt trako kreklu

3
Foto — Gatis Gierts, F64
Anda Burve-Rozīte

Biedrības Montessori māja vadītāja Ņina Stepanova (29) cer izveidot Latvijā tādu mācību sistēmu, kas sāktos ar zināšanām vecākiem, gaidot bērnu, un beigtos ar bērna 18 gadu dzimšanas dienu

Trauslā, elegantā Ņina Stepanova mērķi izveidot Latvijā Montesori skolu sev noformulēja pēc tam, kad bija absolvējusi Banku augstskolu un vairākus gadus nostrādājusi biznesā. Tad viņas rokās nejauši nonāca izcilās itāļu ārstes un pedagoģes Marijas Montesori (1870-1952) grāmata Uzsūcošais prāts. Tā mainīja visu Ņinas dzīvi. Viņa iedziļinājās Montesori idejās, apmeklēja šīs izglītības sistēmas seminārus un mācību iestādes Itālijā un Krievijā. Sāka pedagoģijas studijas Daugavpils Universitātē. Ņina juta lielu aicinājumu palīdzēt mūsdienu vecākiem izaudzināt pašapzinīgus un laimīgus bērnus. 

Montesori pedagoģijas pamatprincips ir sekot katra bērna individuālajai attīstībai, neuzspiežot vispārīgus rāmjus. Marija Montesori izstrādāja milzīgu materiālu klāstu pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērnu attīstībai. Lielu vērtību piešķīra brīvās audzināšanas un bērna brīvās darbošanās principam. 

Kā tas var noderēt 21.gadsimta cilvēkiem Latvijā, par to Ņina stāsta intervijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu