Liepājas teātrī pirmizrāde - itāliešu kaislības lugā "Filumena Marturano" • IR.lv

Liepājas teātrī pirmizrāde – itāliešu kaislības lugā “Filumena Marturano”

32
Inese Kučinska un Egons Dombrovskis izrādē "Filumena Morturano". Publicitāte foto.

Izrādi iestudē itāliešu režisors Paolo Landi. Galvenajās lomās – Inese Kučinska un Egons Dombrovskis

Piektdien, 8. februārī, Liepājas teātrī virmos īstas itāliešu kaislības – pirmizrādi piedzīvos Eduardo de Filipo traģikomēdija „Filumena Marturano” (pēc tās 1964.gadā tapa populārā filma ar Sofiju Lorēnu un Marčello Mastrojāni “Tā precas itālieši”), ar kuru Liepājas, bet ne Latvijas teātrī debitēs itāliešu režisors Paolo Emilio Landi; arī skatuves noformējumu un kostīmus veidojis viesis no Itālijas – mākslinieks Santi Minjeko.

Neapolē dzimušais dramaturgs Eduardo de Filipo itāliešiem ir tikpat nozīmīgs, kā latviešiem Rūdolfs Blaumanis – nacionālais lepnums, drāmu karalis. Režisors Landi viņa darbus ir iestudējis vairakkārt.

1946. gadā sarakstītās lugas centrā ir bijusī prostitūta Filumena (spēlē Inese Kučinska), kura divdesmit gadus nodzīvojusi ar bagātnieku Domeniko (Egons Dombrovskis), taču nu abu kopdzīvei draud briesmas, jo Domeniko nolēmis apprecēt par sevi daudz jaunāko Diānu (Everita Pjata). Filumena nolemj to nepieļaut un, izlikdamās nāvējoši slima, panāk, ka Domeniko ar viņu salaulājas. Pēkšņi parādās arī trīs jauni vīrieši, kuri, kā apgalvo Filumena, ir viņas dēli. Un šinī brīdī kaislību karuselis var sākt griezties…

„Kā jau klasika – Filumena ir aktuāla jebkurā laikā. Un man arī šķiet, ka šajā krīzes brīdī mums ir jāpārskata vērtības, jāsaprot, kas mums ir patiešām svarīgs. Tas ir stāsts par sievieti un to, ko viņa ir gatava darīt mīlestības un bērnu dēļ. Ceru, ka izrādes beigās cilvēki padomās par to, kas viņiem dzīvē ir vissvarīgākais,” saka režisors Paolo Landi.

Izrādē piedalās arī Anda Albuže, Leons Leščinskis, Anete Berķe, Gatis Maliks, Sandis Pēcis, Kaspars Kārkliņš, Marģers Eglinskis, Laura Jeruma, Rolands Beķeris un Viktors Ellers.

Izrādi iespējams noskatīties arī 9. un 24. februārī, 12. martā un 21. aprīlī. Biļetes cena Ls 2-10.Biletes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

 

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu