Maize pāvestam un zemniekam • IR.lv

Maize pāvestam un zemniekam

6
Lāču īpašnieks Normunds Skauģis: «Mūsu produkti vairāk ir tāds eksotisks brīnums, ko ārpus Latvijas lielos apjomos grūti pārdot.»

Pirms gadiem 20 Normunds Skauģis dzejas vietā izvēlējās rupjmaizi. Tagad viņa Lāči var izrādīties vienīgā rūpnieciskā ceptuve pasaulē, kurā maize top kā sentēvu laikos, kas apdziedāti tautasdziesmās

Nepabeidzis ceturto kursu, Normunds Skauģis studijas Filoloģijas fakultātē nomainīja pret darbu ceptuvē. «Lai studētu filoloģiju, daudz jālasa, tas prasa laiku, un pienāca brīdis, kad maizes cepšanu vairs nevarēja apvienot ar mācībām,» savu seno lēmumu skaidro maizniekmeistars. Izrādās – skolas gados viņš rakstījis dzejoļus, pat publicējies un piedalījies Mirdzas Ķempes Jauno autoru semināros.

Tagad nav iespējams uzskaitīt visus apbalvojumus, ko saņēmuši Lāči, sākot ar zelta diplomiem starptautiskajās izstādēs Riga Food un vairākkārt iegūto balvu Zaļākais uzņēmums. Savukārt pats īpašnieks pēdējos gados ne reizi vien atzīts par uzņēmuma vadītāju ar labāko reputāciju.

Lāču maizi garšojuši un slavējuši ne tikai Latvijas prezidenti un premjerministri, bet arī ASV prezidents Džordžs Bušs, Romas pāvests Benedikts XVI un citas slavenības. Pērn tā bija nopērkama 11 pasaules valstīs, to skaitā arī Japānā, ASV, Krievijā un Austrālijā. Bet savulaik viss sācies ar vienu 90.gadu sākumā pašu mūrētu lauku maizes krāsni.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu