Konkursam uz LTV valdes locekļu amatiem pieteikušies 45 kandidāti • IR.lv

Konkursam uz LTV valdes locekļu amatiem pieteikušies 45 kandidāti

29
TV pultis. Foto: Jānis Saliņš, F64

Grūbe: skaits ir pietiekams, lai varētu izvērtēt

Pirmdien, 28.janvārī, ir noslēgusies pieteikšanās Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) rīkotajam konkursam, kurā tiks izraudzīti trīs Latvijas Televīzijas (LTV) jaunās valdes locekļi – valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis programmu attīstības jautājumos, kā arī valdes loceklis finanšu un tehnoloģiju jautājumos. Konkursā pieteikušies 45 kandidāti, liecina medijiem izplatītā informācija.

NEPLP 2012.gada 21.novembrī izsludināja konkursu uz LTV jaunās valdes locekļu amatiem – valdes priekšsēdētāju, valdes locekli programmu attīstības jautājumos, kā arī valdes locekli finanšu un tehnoloģiju jautājumos. Valdes locekļu kandidātiem izvirzītas augstas profesionālās pieredzes, izglītības, svešvalodu zināšanu un reputācijas prasības.

Par LTV atbildīgais NEPLP loceklis Gints Grūbe norāda: “Nav apstiprinājušās skeptiķu bažas par it kā zemo kandidātu interesi vadīt LTV. Kandidātu skaits ir pietiekams, lai varētu veikt izvērtēšanu.”

LTV pagaidu administrators Gints Miķelsons iepriekš biznesa portālam “Nozare.lv” norādīja: “Nepieteicos konkursā uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļa amatu, jo profesionāli mans izaicinājums ir strādāt tālāk pie jaunā sabiedriskā medija izveides projekta. LTV valdes atlīdzības līmenis arī nav atbilstošs šādai organizācijai un priekšā stāvošajām pārmaiņām”.

Valdes locekļu kandidātiem izvirzītas augstas profesionālās pieredzes, izglītības, svešvalodu zināšanu un reputācijas prasības, kuru izvērtēšana ir uzticēta profesionālam un neatkarīgam personāla atlases uzņēmumam SIA ”AIMS International Latvia” (Fontes).

Grūbe norādīja, ka patlaban svarīgākais ir dot iespēju uzņēmumam “Fontes” veikt profesionālu kandidātu izvērtēšanu, lai atlasītu cilvēkus, kas spējīgi veikt LTV pārmaiņu vadību. Jaunā LTV valde tiks iecelta amatā ne ātrāk kā februāra beigās vai marta sākumā – pēc “Fontes” veikta neatkarīga kandidātu izvērtējuma un kandidātu tikšanās ar LTV darbiniekiem. NEPLP uz šo procesu raugās ļoti nopietni un informēs sabiedrību par nozīmīgākajiem lēmumiem.

Pretendenti tiks vērtēti atbilstoši NEPLP apstiprinātajam konkursa nolikumam. Pirmdien pēc aplokšņu atvēršanas NEPLP izvērtēs iesniegto dokumentu atbilstību nolikuma prasībām un tādējādi noskaidros pretendentu loku, kas turpinās dalību konkursā. Pēc tam notiks “Fontes” un NEPLP pārstāvju intervijas ar visiem pretendentiem, kas atbilst nolikuma prasībām.

Pēc visu pretendentu uzklausīšanas NEPLP balsos par konkursa pretendentiem izvirzīšanai konkursa otrajā kārtā. Ne vairāk kā trīs katra amata kandidāti, kas saņēmuši augstāko novērtējumu, turpinās dalību otrajā kārtā. Otrajā kārtā “Fontes” veiks piemērotāko kandidātu padziļinātu izvērtējumu. Konkursa otrās kārtas pretendenti publikai taps zināmi NEPLP organizētā publiskā diskusijā, tiekoties ar LTV darbiniekiem, kas paredzēta 25.februārī.

“Fontes” pienākums būs veikt kandidātu profesionālu un neatkarīgu izvērtēšanu saskaņā ar skaidru kritēriju sistēmu. Tiks izvērtēta kandidātu izglītība un līdzšinējā pieredze, motivācija un izpratne par sabiedrisko mediju, tā lomu demokrātiskā sabiedrībā. Tāpat uzmanība tiks pievērsta sociālajām kompetencēm (pārmaiņu vadība, līderība, komunikācijas spējas, mērķtiecība) un profesionālajām kompetencēm (zināšanas un pieredze konkrētā jomā), kā arī biznesa uzdevumu risināšanai (lai noteiktu kandidātu spēju stratēģiski risināt ar LTV lieluma organizāciju saistītas problēmas). Saskaņā ar konkursa nolikumu kandidātu novērtēšanas rezultātus ņems vērā NEPLP, pieņemot lēmumu par LTV valdes locekļu iecelšanu.

Jau ziņots, ka LTV ģenerāldirektors un valdes loceklis Edgars Kots ar gadumiju pameta LTV vadītāja amatu. No 2013.gada 2.janvāra Kots ir a/s “Diena” valdes priekšsēdētājs. Kots no 2008.gada bija LTV ģenerāldirektors un vienīgais valdes loceklis.

NEPLP 2012.gada 13.decembra sēdē līdz jaunas valdes iecelšanai par LTV pagaidu administratoru iecēla biznesa attīstības projektu vadītāju Gintu Miķelsonu.

 

Komentāri (29)

Anita Gozīte 29.01.2013. 01.33

man liekas šis būs svarīgākais priekšvēlēšanu notikums.

+1
0
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 29.01.2013. 09.47

Vai senāk tādus amatus nesauca par sinekūru? Tur gribētāju esot bijis ne mazāk.

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 29.01.2013. 08.50

padomju laikaa ari katrs gribeja siltu vietinu..kur var neko nedarit..parasti tadi gaja stradat uz miliciju..kaa grutups..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu