Mākslas muzeju rekonstrukcijai slēgs 11.februārī • IR.lv

Mākslas muzeju rekonstrukcijai slēgs 11.februārī

24
SIA "Re&Re" ģenerāldirektors Didzis Putniņš (no kreisās), Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs un žurnālists Andrejs Volmārs apskata Latvijas Nacionālā mākslas muzeja maketu. Foto: Ieva Čīka, LETA

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā sāks vērienīgāko remontu pēdējo simts gadu laikā

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenajā ēkā otrdien svinīgi tika parakstīti divi līgumi par Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas restaurācijas, rekonstrukcijas un būvniecības darbu veikšanu. Tādējādi jau tuvākajā laikā muzeja namā notiks plašākie remontdarbi pēdējo simts gadu laikā, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras direktore Anita Krūmiņa parakstīja līgumu par LNMM ēkas Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 10A, restaurācijas un infrastruktūras uzlabošanas projektu, kuram apstiprināts Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums astoņu miljonu latu apmērā, kā arī valsts budžeta dotācija 211 765 lati.

Savukārt ar SIA “RE&RE” ģenerāldirektoru Didzi Putniņu tika parakstīts līgums par muzeja ēkas rekonstrukcijas, restaurācijas un paplašināšanas darbu veikšanu.

Sakarā ar rekonstrukcijas darbu uzsākšanu, tuvāko nedēļu laikā muzejs sāks mākslas darbu pakošanu un pārvešanu uz pagaidu glabātuvēm, kā arī pilnīgu ēkas atbrīvošanu. Līdz ar to muzejs paziņo, ka LNMM galvenajā ēkā muzeja publiskā darbība tiks pārtraukta. Pēdējā diena, kad muzeja ekspozīcijas būs atvērtas apmeklētājiem, ir 2013.gada 11.februāris.

Kopējās projekta izmaksas ir 24 miljoni latu, no kuriem 15 miljonus latu piešķir Rīgas dome. Muzeja rekonstrukcijas darbus plānots pabeigt 2015.gadā.

 

Komentāri (24)

Þanis Bezmers 22.01.2013. 21.52

Lieliski! Viens megaprojekts vēl nav pabeigts un palaists, jau rindā gaida nākamais. Ja kas latviešus piebeigs, tad tā ir latviešu ļoti dārgā “kultūra”. Šī lavīna, izskatās, ir tā ieskrējusies, ka apturēt to vairs neviens nevar. Latvijas sīkajai ekonomikai virsū viens slogs pēc otra. Absurds nenormāls: tik kulturāla tauta un tik daudz trūcīgo. Es neaicinu šo naudu izdalīt trūcīgiem ,bet vismaz mēģināt iekustināt ļaudis uz strādāšanu, ne tik vien uz dziedāšanu un dancošanu. Un ja pat neizdodas iekustināt un iztērētā nauda pazūd, tad vismaz ir darīts, kas varēts. Bet gana izsamist, cerams, ka vēl kādi putekļu slaucītāji un parketu vaskotāji priekš tām glaunajām pilīm atradīsies. Elitei par patikšanu, ja tāda vēl būs.

+2
0
Atbildēt

0

janazakovica 22.01.2013. 19.57

visu musu nacionalas makslas vertibas.. purvitis rozentals brekte macijusies krievijaa vai parstav kadu rietumu skolu..milzigas naudas tiek izmestas pompozos remontos..lai domei butu otkati muzeja administracijai darbs un iespeja platities pa TV..cik tas viss ir tuksi..vareja iztikt ar vieglu kosmetisku remontu..parejo ieguldit dzivu cilveku apmacibaa skolosanaa un prof.izaugsmee arzemees..musdienas Latvijaa makslinieku pilns..tikai makslas nav.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu