Ir jautā • IR.lv

Ir jautā

6
Juris Pūce

Kāpēc lielo valsts uzņēmumu vadībai pēkšņi trīskāršotas algas?


Kaspars Kauliņš, personālvadības speciālists:

Tas, ka paaugstina algas, ir apsveicami, jo dod iespēju piesaistīt profesionālus vadītājus un samazina korupcijas risku. Taču veids, kā paaugstināšana notika, un apjoms nebija pareizs. Būtu ieteicis izveidot trīs gadu plānu, iekļaujot līgumā nosacījumus, kas algas paaugstinājumu saista ar biznesa rezultātiem. 

Juris Pūce, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs:

2009.gadā valsts kapitālsabiedrību valdēm solidāri samazināja algu, Latvenergo valdes priekšsēdim – trīs reizes. Tā nav iespējams noturēt profesionāļus. Lēmums balstīts uz trīs kritērijiem: samaksa šāda līmeņa vadītājiem tirgū, nozares speciālistu atalgojums un uzņēmuma darbības rezultāti, kas ir ļoti labi.

Aivis Freidenfelds, satiksmes ministra biroja vadītājs:

Bija MK noteikumi, kas ļāva veikt samaksu gan par amatu kā valdes locekļiem, gan kā attiecīgo struktūrvienību vadītājiem. Tad valde vērsās pie akcionāriem ar lūgumu pārskatīt iespējas atalgojuma palielināšanai. Pirms tam tika veikts pētījums, kas aptvēra tāda līmeņa vadītāju atalgojumu Baltijas valstīs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu