Mūkusalas Mākslas salonā būs Kristapa Zariņa izstāde "Sejas" • IR.lv

Mūkusalas Mākslas salonā būs Kristapa Zariņa izstāde “Sejas”

27
Gleznotājs Kristaps Zariņš. Foto - Atis Ieviņš, f64

Izstāde “Sejas” mākslinieks portretējis draugus un paziņas, ar ko dzīve dažādos gadījumos ir savedusi kopā

Mūkusalas Mākslas salonā no 5.janvāra būs skatāma gleznotāja Kristapa Zariņa izstāde “Sejas”, kurā iekļauti pēdējo divu gadu laikā tapušie portreti, raksta aģentūra LETA.

Mākslinieks portretējis draugus un paziņas, ar ko dzīve dažādos gadījumos ir savedusi kopā. Pretēji iepriekšējiem darbiem, šajās gleznās dominē vīriešu tēli, un to var dēvēt par jaunu saturisku šķautni Zariņa mākslā – atveidot savus laikabiedrus.

Lielformāta vertikālajos gleznojumos mākslinieks lieto sev raksturīgos formālos izteiksmes paņēmienus – reālistisku portretējumu, ko apvieno ar plaknes glezniecību. Vēl vienu pretmetu paņēmienu, ko lieto Zariņš, ietver viņa apgalvojums: lai glezna labi izskatītos, tās pamatā jābūt siltā un vēsā spēlei noteiktās attiecībās.

Zariņš ir LMA prorektors un aktīvi strādājošs mākslinieks, kas regulāri rīko un piedalās izstādēs. Mākslinieks dzimis 1962.gadā. Profesionālo izglītību viņš ieguvis Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā, LMA Glezniecības nodaļā, kā arī absolvējis profesora Imanta Vecozola meistardarbnīcu. Kopš 1994.gada Zariņš ir LMA profesors un kopš 2007.gada – prorektors jaunrades un administratīvajā darbā.

Mākslinieks izstādēs piedalās no 1979.gada. Viņa darbi ir regulāri skatāmi personālizstādēs un grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā, Krievijā, Vācijā, Dānijā, Francijā, Marokā, Nīderlandē, Japānā, Norvēģijā un citur.

Zariņa gleznotās “Sejas” Mūkusalas Mākslas salonā būs aplūkojamas līdz 2.februārim

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu