SC Latgalē politiskajā aģitācijā iesaistījis bērnus • IR.lv

SC Latgalē politiskajā aģitācijā iesaistījis bērnus

28
Saskaņas centra līderis Jānis Urbanovičs pērn partijas kongresā. Te arī redzama partijas simbolika. Foto: Edijs Pālens, LETA

Pašvaldības prāto, ko tagad darīt ar apdrukātajām somām

Sākoties jaunajam mācību gadam, apvienība “Saskaņas centrs” (SC) Latgalē pirmklasniekiem dāvinājusi somas ar politisko reklāmu, tādējādi bērnus padarot par staigājošiem reklāmstendiem, svētdien ziņoja LTV raidījums “De facto”.

Auduma mugursomās iestrādāti atstarotāji, uzlikts SC logo un uzdrukāts partijas nosaukums, bet uz daļas no somām ir arī norāde uz interneta vietni “ribakovs.lv”. Pēc Saeimas deputāta Ivana Ribakova (SC) teiktā, par gandrīz 700 latu apdrukāts pustūkstotis somu un tās izdalītas pirmās klases skolēniem Latgales reģionā.

Ribakovs SC nupat ziedojis 700 latu, un par šo naudu somas arī nodrukātas. Viņš nav noliedzis, ka viens no mērķiem bijusi partijas reklamēšana, savukārt SC līderis Jānis Urbanovičs sacīja, ka somas izskatās “smuki” un ir tikai labi, ka somas netiek dalītas priekšvēlēšanu laikā.

Robežnieku un Indras pagasta pārvaldniece Ērika Gabrusāne „de facto” par somām rausta plecus un teic, ka nesaprot, ko tagad ar somām iesākt. Ņemt nedrīkst, jo tad būs aģitācija, atstāt skapī arī nedrīkstot, jo baidās, ka apsūdzēs mantas piesavināšanā. Bet atpakaļ nevar nosūtīt, jo nav īsti zināms, kam sūtīt, ja neskaita adresi „ribakovs.lv”.

Savukārt Robežnieku pamatskolas direktors Pjotrs Boločko stāsta, ka somas uz Robežniekiem atvedis Saskaņas centra Krāslavas nodaļas vadītājs Raimonds Kalvišs un palūdzis tās atdot arī indriešu pirmklasniekiem. Robežnieku pamatskolā iecerēts par politiskajām tarbām informēt vecāku sapulces laikā, lai pēc tās varētu izlemt par dāvanas pieņemšanu.

Sašutis par bērnu iesaistīšanu cīņā par varu ir politologs, Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens. Viņš „de facto” uzsver, ka Rietumu politikas tradīcijās šādas metodes nav cieņā: „Rietumu tradīcijā ir iegājies, ka bērnus tomēr cenšamies neiesaistīt, jo īpaši pavisam mazus bērnus neiesaistīt politiskā cīņā (..). Man patiešām šķiet, ka cīņai par varu nevajadzētu pārvērsties par tādu aziātisku kauju bez jebkādiem noteikumiem. Mums būtu ļoti svarīgi tādas līdzsvarotas un prognozējamas attīstības vārdā tomēr turēties pie noteikumiem spēlē vai uzvesties tā, kā ir pieņemts angļu klubā, nevis Biškekas ielās.”

 

Komentāri (28)

buchamona 17.09.2012. 09.03

Interesanti, vai ES vēl ir valsts bez Latvijas un Igaunijas, kur legāli darbojas politiski spēki, kas izmanto valsts dotās demokrātiskās iespējas, lai demontētu pašu valsti?

Pie kā mūs novedīs šī visatļautība, 90. gados greizi uzsāktais “neoliberālisma” ceļš?

Protams, pēc 20 gadu ilgas visatļautības, tagad būs grūti sākt saukt pie juridiskas atbildības Latvijas putinistus, taču vienreiz tas būs jāsāk. Un, jo ilgāk tiks gļēvi ” vilkts” laiks, jo uzdevums kļūs vēl grūtāks.

Somas, tā ir tikai tāda emocionāla daļa visā 20 gadus garajā stāstā, bet ja tagad kāds te sāks šajā kontekstā runāt par ” vārda, uzskatu brīvību”,tad gribētu dzirdēt formulējumu – kas ir valsts? un pamatojumu, kāda vispārēja mērķa labā mūsu valsts ir jāziedo tās ienaidniekiem? :)

+14
-1
Atbildēt

2

    Egitazz > buchamona 17.09.2012. 09.58

    iesniedziet tiesā pieteikumu ar prasību aizliegt SC darbību ar pamatojumu.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > buchamona 17.09.2012. 09.42

    “Un, jo ilgāk tiks gļēvi ” vilkts” laiks, jo uzdevums kļūs vēl grūtāks.” – diemžēl, galvenā problēma ir tā, ka mums vispār nav politisko līderu un valstsvīru, kas gribētu ko reāli sākt darīt, vienīgi laiku viņi savā gļēvulībā spēj vilkt, neko citu.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

cheszz 17.09.2012. 10.18

Urbanovičs un Ribakovs grib iejāt pašvaldībās uz bērnu mugurām? Nemaz nav smuki.

+9
-1
Atbildēt

3

    ilmisimo > cheszz 17.09.2012. 11.33

    …. un
    pirmklasnieks atver somu(visu ceļu uz skolu jau brīnījies,ko tik smaga soma) un…. iekšā ieluocījies būdīgs tēvainis- Jānis.U….

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > cheszz 17.09.2012. 14.20

    sabīstas un iemet tarbu ar visu tēvaini peļķē.
    _______________– varianti;

    -peļķē Jānis U. pārvēršas par mazu jauku vardīti…

    -peļķē paresnais tēvainis Jānis U. pārvēršas par princi- Nilu U.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    cheszz > cheszz 17.09.2012. 13.21

    …Un tad bērns sabīstas un iemet tarbu ar visu tēvaini peļķē.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

astra_ozo 17.09.2012. 09.43

Saskaņas centra Krāslavas nodaļas vadītājs Raimonds Kalvišs
——————
kur tādi kalviši rodas?

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu