Uz augstu FKTK amatu virza savulaik Saeimā caurkritušu kandidātu • IR.lv

Uz augstu FKTK amatu virza savulaik Saeimā caurkritušu kandidātu

10
Foto: Lita Krone, LETA

Latvijas Bankas konsultants Putniņš pirms diviem gadiem “izkrita” Saeimā – viņu nepastiprināja LB padomes locekļa amatā

Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieka kandidātu izvirzīts Latvijas Bankas konsultants juridiskajos jautājumos Pēteris Putniņš. Viņu saskaņā ar likumu ir izvirzījuši finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Saeimas Prezidijs šo jautājumu pirmdien nodeva izskatīšanai Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai. Putniņš telefona īsziņā biznesa portālam “Nozare.lv” norādīja, ka komentārus par izvirzīšanu šim amatam būs gatavs sniegt pēc Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdes.

2010.gadā Saeima Putniņu neievēlēja toreiz vakantajā Latvijas Bankas padomes locekļa amatā, jo viņa vārds presē tika saistīts ar Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu. Savulaik Putniņš strādājis a/s “Latvijas kuģniecība” padomē un a/s “Ventbunkers” padomē.

Putniņš 2010.gadā noliedza savu saistību ar Ventspils mēru Lembergu, viņa ģimeni vai jebkuru citu politisko partiju. Toreiz Putniņš apstiprināja, ka darbojies iepriekšminētajos uzņēmumos, taču viņš nekādā ziņā neesot pieskaitāms kā lojāla persona kādam no politiskajiem spēkiem un šajos uzņēmumos neesot pārstāvējis Lemberga intereses, bet gan pildījis savus pienākumus, kam bijis arī līgts. Nekādu politisku spiedienu, pildot savus darba pienākumus, viņš arī neesot jutis.

Tolaik viņš apgalvoja, ka nekad nav ziedojis nevienai no politiskajām partijām un ir politiski neitrāls. “Esmu no politikas tālu stāvošs cilvēks,” apgalvoja Putniņš.

Saeimā iesniegtajā dokumentā norādīts, ka Putniņš par Latvijas Bankas konsultantu juridiskajos jautājumos strādā kopš 2005.gada. Tajā pašā gadā viņš kā zvērināts advokāts sāka darboties Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijā.

No 2002.gada līdz 2004.gadam Putniņš bijis Latvijas Bankas Juridiskās pārvaldes vadītājs, savukārt no 2001.gada līdz 2002.gadam akciju sabiedrības “Reģionālā investīciju banka” viceprezidents. Pirms tam FKTK priekšsēdētāja vietnieka amata kandidāts guvis pieredzi, strādājot apdrošināšanas akciju sabiedrībās “Balta” un “Rīgas Fenikss”, kā arī advokātu birojā “Spāde un Miķelsons”.

Putniņš Latvijas Universitātē 2010.gadā ieguva maģistra grādu tiesību zinātnē, bet 1996.gadā kļuva par Latvijas Universitātes starptautisko attiecību bakalauru. Latviešu valoda ir viņa dzimtā valoda, un brīvi viņš pārvaldot angļu, krievu un vācu valodu. Putniņš labi pārvaldot arī zviedru valodu.

 

Komentāri (10)

oktaavs 10.12.2012. 19.52

Latvija ir maza zeme. Tajā dzīvo ~ 2 milj. neizglītotu muļķu. Izņemot tos kādus 20 neaizstājamos ģēnijus – jebkuras nozares speciālistus, kas vienmēr rotē no viena amata uz otru. Varbūt tieši tapēc vienmēr esam pastāvīgo ES “pirmrindnieku” sarakstā ?

+4
0
Atbildēt

0

mariam 11.12.2012. 08.30

Nu, ja ar Lemberga uzņēmumiem saistīts, tad jau ir tāds zināms iemesls netikt amatā.

+1
0
Atbildēt

1

    dro > mariam 11.12.2012. 11.37

    žoržs. lai ieviestu euro Vienotība būs spiesta iet uz daudz sāpīgākiem kompromisiem ne tikai ar Lembergu…

    0
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 11.12.2012. 08.23

neaizmirsiisim to ka saemaa netruukst peerkamo dveeseļu , caurkritušo kandidaatu kaaliem , piemeeram Maiziitis , netika atkaartoti apstiprinaats ģeneraalprokurora amataa , tas neliecina par kandidaata nepiemeerotiibu amatam…

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu