Izraēla uz laiku atliek sauszemes operāciju Gazas joslā • IR.lv

Izraēla uz laiku atliek sauszemes operāciju Gazas joslā

23
Palestīniešu vīrs skatās uz Izraēlas armijas sagrautās mājas drupām. Foto: AFP/LETA

ASV iebilst pret ANO Drošības padomes paziņojumu Gazas joslas jautājumā

Izraēlas valdības ministri naktī uz otrdienu nolēmuši uz laiku atlikt sauszemes militāro operāciju Gazas joslā. Šāds lēmums pieņemts, lai dotu iespēju centieniem panākt pamieru, vēsta LETA/AFP.

“Pagaidām pieņemts lēmums uz laiku atlikt sauszemes uzbrukumu, lai dotu iespēju diplomātijai,” otrdien pavēstīja vārdā neminēta augsta ranga izraēliešu amatpersona.

ANO Drošības padome pirmdien tā arī nespēja pieņemt paziņojumu Gazas joslas jautājumā, jo ASV paziņoja, ka iebilst pret jebkādu rīcību, kas apdraud centienus panākt uguns pārtraukšanu.

Savukārt Krievija brīdinājusi, ka gadījumā, ja līdz otrdienai netiks panākta vienošanās par arābu valstu ierosināto paziņojumu, kurā prasīta karadarbības pārtraukšana Gazas joslā, Maskava pieprasīs balsojumu par tās sagatavoto tiesiski saistošo Drošības padomes rezolūciju, kas, domājams, liks Vašingtonai izmantot savas veto tiesības.

Iebildumi pret arābu valstu ierosināto tekstu ir arī Lielbritānijai, Francijai un Vācijai, jo tajā nav pat pieminēta Izraēlas teritorijas apšaudīšana ar raķetēm, kuru no Gazas joslas turpina palestīniešu kaujinieki, vēsta diplomāti.

Visas rietumvalstis norādījušas, ka Izraēlai ir tiesības sevi aizstāvēt, lai gan Eiropas valstis vienlaikus aicinājušas Izraēlu izrādīt savaldību.

Eiropas Savienības (ES) valstu ārlietu ministri pirmdien aicināja nekavējoties apturēt bruņoto konfliktu Gazā un Izraēlā, norādot, ka tas pakļauj neattaisnojamām ciešanām civiliedzīvotājus. Kā norādīts ministru pieņemtajā paziņojumā, konflikta apturēšanā ieinteresēti visi – īpaši laikā, kad situācija reģionā jau tā nav stabila. Dokumentā apliecināts ES atbalsts Ēģiptes un citu vidutāju centieniem panākt drīzu pamieru.

Naktī uz otrdienu upuru skaits palestīniešu vidū sasniedzis 109 cilvēkus. Savukārt palestīniešu kaujinieki pirmdien izšāvuši 61 raķeti, no kurām 42 trāpījušas Izraēlas teritorijā, bet atlikušās izraēlieši pārtvēruši.

 

Komentāri (23)

mary75 20.11.2012. 14.54

Un nepareizi dara, ka atliek.
Šim te teroristiskajam anklāvam jābūt Izraelas kontrolē, citas izejas nav, neko citu, izņemot terorismu, Hamazs, kas, būtībā, pilda Irānas pavēles, radīt nespēj.
Izraela kopā ar ES un ASV, tos iedzīvotājus baro, un par to saņem raķešu apšaudi.

+1
0
Atbildēt

1

    ARNO > mary75 20.11.2012. 16.45

    Tie Gazas palestīniešī (kuri starp citu arī ir semīti) ir glužī kā žīdi kurus neviena cita tauta īsti negrib. Negrib Ēģipte kaut arī viņi ir “reliģiskie brāļi” un noteikti negrib Izraēla jo vienīgais veids kā noturēt ilgstošu aneksiju būtu dot viņiem pilnas pilsoņa tiesības. Vienīgais risinājums ir taisīt “tiltu” kas savieno šo zonu ar Rietumkrastu un veidot Palestīnu kas būtu dzīvotspējīga. Gazas brīvdabas cietumā kurā viņi nekontrolē gaisa telpu, jūru, ūdeni, elektrību un muitu sagaidīt citu rezultātu nav iespējams.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu