Meklēt jaunu vai iemīlēt veco? • IR.lv

Meklēt jaunu vai iemīlēt veco?

8
Katrīna Ošleja

 

Bieži dzirdam par gadījumiem, kad cilvēki radikāli maina savu karjeru. Ne tik bieži redzam, ka lielās pārmaiņas ir atnesušas gaidīto laimi. Iespējams, īstā pieeja ir vaicāt nevis, «kā es varētu iegūt mīlamu darbu?», bet gan – «kā iemīlēt darbu, kas man jau ir?». Lūk, daži jautājumi pašizpētei un balansa atgūšanai.

Attieksme. Tas, kā mēs veicam savu darbu, raksturo mūs daudz vairāk nekā pats darbs. Jebkuru darbu var padarīt īpašu, ja veicam to ar īsto attieksmi – ar prieku, uzmanību un degsmi. Veids, kā izturamies cits pret citu, mūsu garastāvoklis un mirkļa nokaitinājums nepazūd nepamanīts. Tam ir milzīga ietekme uz cilvēkiem apkārt. Ne vienmēr mēs izvēlamies situāciju, kurā būt, bet mēs varam izvēlēties savu attieksmi jebkurā situācijā.

Nauda. Daudzi no mums apgalvo, ka darbā nav laimes, jo nevaram nopelnīt pietiekami daudz. Naudas nekad nebūs gana, līdz ar to ir bezjēdzīgi ar to attaisnot savu neapmierinātību. Katram no mums mēneša beigās ir sajūta, ka laimei pietrūkst pavisam nedaudz. Iegūstot labāk apmaksātu darbu, atskāršam, ka naudas trūkuma sajūta nepazūd, jo vajadzības pieaugušas. Darba samaksa ir pavisam maza daļa no darba. Tad kādēļ visu uzmanību fokusēt tikai uz šo vienu aspektu?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu