Manuels Nunezs no Peru dzied korī Gaudeamus • IR.lv

Manuels Nunezs no Peru dzied korī Gaudeamus

6
Manuela mīļākā dziesma ir Dievs, svētī Latviju! To viņš dziedās 18.novembrī ar kori Gaudeamus Rīgas Latviešu biedrības namā un pie Brīvības pieminekļa.
Ieva Alberte

 

Peruānis izdancināja visas sievietes! Tā man ziņoja no Gulbenes puses Tirzas pēc vīru kora Gaudeamus koncerta. Korī dziedot peruānis! «Visas meitenes bija skaistas, un visas gribēja ar mani dejot! Tāda balle!» atceras Manuels un smaida, kad tiekamies.

Korī Gaudeamus viņš sācis dziedāt pirms pusgada, kad ar sievu Annu pārcēlies uz dzīvi Rīgā. Iepazinušies pirms sešiem gadiem Maiami. Manuels tolaik strādājis uz kuģa un gājis gar līci uz darbu. Pamanījis cilvēku grupu, arī kādu meiteni. Iepatikās uzreiz. Viņai bija piesprausta identifikācijas karte. Ieraudzījis uz tās sarkanbaltsarkano karogu, nodomājis, ka tas ir Austrijas, tāpēc meiteni uzrunājis vāciski. Viņa atbildējusi vāciski. Kad pārgājuši uz angļu valodu, Anna pateikusi, ka ir latviete. Pēc gada viņi apprecējās Peru.

«Krītošas sniega pārslas pirmoreiz ieraudzīju Rīgā,» Manuels stāsta, ka iepriekš sniegu redzējis tikai uz zemes, kāpjot Andu kalnos. Viņa dzimtā vieta ir netālu no Ekvadoras Peru ziemeļos un ir viena no lielākajām mango piegādātājām pasaulē. «Plūcam no koka un ēdam!» Peru ziemā ir vidēji +16 grādu, tāpēc savu pirmo ziemu Latvijā Manuels gaida kā pārsteigumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu