„Brigādes" darbnīcās Voldemārs Dūdums un Vita Brakovska • IR.lv

„Brigādes” darbnīcās Voldemārs Dūdums un Vita Brakovska

28

„Brigāde” darbnīcas  ir par radošas, sociāli atbildīgas un kultūrā balstītas uzņēmējdarbības tēmām

Otrdien, 13. novembrī, un sestdien, 17. novembrī, norisināsies programmas „Brigāde” darbnīcas par radošas, sociāli atbildīgas un kultūrā balstītas uzņēmējdarbības tēmām. Brigadieru lomā šoreiz iejutīsies nepieradināto reklāmu autors Voldemārs Dūdums ar meistarklasi „Ideju spridzināšana”, kā arī biedrības „Zinis” eksperte Vita Brakovska, kas vadīs darbnīcu „6 soļi no radošas idejas līdz uzņēmējdarbībai”. 

Dalība  ir bez maksas, iepriekš piesakoties mājaslapā www.brigade.lv. Programmu „Brigāde” organizē Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija.

Otrdien, 13. novembrī, no 17 līdz 20 Ģertrūdes ielas teātra telpās (Ģertrūdes ielā 101a) notiks Voldemāra Dūduma meistarklase „Ideju spridzināšana”. Eksperts dalīsies savā pieredzē ar veiksmīgākajām paša īstenotajām idejām, kā arī sniegs ieskatu pasaules labākajos piemēros. Pēc tam sekos darbnīca, kuras mērķis ir rast praktiskus risinājumus katra dalībnieka individuālajām ikdienas problēmām, pārvēršot tās oriģinālās biznesa idejās. Lekcijai iespējams pieteikties: http://ej.uz/dudums.

Voldemārs Dūdums ir nepieradināto reklāmu autors, kas ieguvis „Webby Award” kategorijā „Online Guerilla and Innovations”, šobrīd ir izdevuma „Ir” radošās komandas loceklis un pašnodarbināts inovators. Strādājis tādās labi zināmās reklāmas aģentūrās kā „Leo Burnett Riga”, „Guilty”, „McCann Erickson Riga” un citur.

Sestdien, 17. novembrī, no plkst. 13 līdz 17 Laikmetīgās mākslas centrā (Alberta ielā 13), notiks Vitas Brakovskas darbnīca „6 soļi no radošas idejas līdz uzņēmējdarbībai”. Ekspertes vadītās meistarklases uzdevums ir rosināt potenciālos Brigādes dalībniekus – radošos uzņēmējus pilnveidot savas biznesa idejas no konkurences, ilgtspējas un XXI gadsimta indivīda vajadzību apmierināšanas viedokļa. Pasākuma rezultātā dalībnieki spēs patstāvīgi izprast pamatprincipus ilgtspējīgas biznesa idejas attīstībai, izstrādāt biznesa modeli idejas komerciālās vērtības celšanai, pielietot radošās domāšanas metodes produktu pievienotās vērtības celšanai, izzināt savus iekšējos nemateriālos resursus un pielietot tos uzņēmuma izaugsmei, izmantot starpnozaru disciplīnas un nākotnes izaicinājumus. Uz Vitas Brakovskas darbnīcu aicināti pieteikties tie, kuriem jau ir padomā konkrēta uzņēmējdarbības ideja. Lekcijai iespējams pieteikties: http://ej.uz/brakovska

Vitai Brakovskai, MBA (biedrība „Zinis”), ir praktiska pieredze indivīdu radošo uzņēmējspēju veicināšanā, kā arī inovācijas atbalsta instrumentu izstrādē un ieviešanā. V. Brakovska ir ieguvusi starptautisku pieredzi radošās domāšanas rosināšanā Krievijā un Turcijā, kā arī Eiropas Komisijas atzinību par LIAA inovatīvo biznesa ideju konkursa „Ideju kauss” ieviešanu. Eksperte ir Britu padomes Latvijā radošās domāšanas metodoloģijas „Nākotnes pilsētas spēle” sertificēta vadītāja.

Plašāku informāciju par programmu „Brigāde”, konkursa nosacījumiem, pieteikšanās norisi un pasākumiem, iespējams iegūt projekta mājas lapā www.brigade.lv, kā arī Twitter @brigade_lv un Facebook http://www.facebook.com/programmabrigade.

Programmas „Brigāde” mērķis ir atbalstīt radošu, ilgtspējīgu uzņēmējdarbību, kas balstīta mākslā un kultūrā, risina sociālos jautājumus un uzlabo vietējo kopienu dzīves kvalitāti. Programmas ietvaros līdz šī gada decembrim norisināsies izglītojoši pasākumi, savukārt janvārī būs iespējams iesniegt savus pieteikumus konkursam. 2013.gada sākumā līdz pat 15 konkursa uzvarētājiem ar inovatīvām un oriģinālām idejām tiks piešķirti līdz 5000 latu sava uzņēmuma radīšanai un attīstīšanai. Programmu „Brigāde” organizē Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija, savukārt programmas finansējumu nodrošina Open Society Foundations.

 

 

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu