Zoodārzs bez laimes lāča • IR.lv

Zoodārzs bez laimes lāča

3
Indulis Emsis
Indra Sprance

Sācis kā «zaļais» Atmodas cīnītājs, vēlāk kļuvis par pirmo «zaļo» premjeru Eiropā, no politikas Indulis Emsis (60) bija spiests aiziet skandāla dēļ, kurā arī bija iesaistīti «zaļie» – šoreiz dolāri

Jā, zooloģiskajā dārzā būtu labi – ekspremjers Indulis Emsis momentā piekrīt manam piedāvājumam tikties vietā, kas ir ne tikai zvēru mājvieta, bet kopš 2007.gada arī sinonīms aizkulišu varas spēlēm Latvijas politikā, jo šeit daži ietekmīgi politikas darboņi slepeni izraudzījās Valsts prezidenta kandidātu. Man zooloģiskais dārzs šķiet piemērota vieta sarunai ar biologu Emsi, kurš pats sevi ne reizi vien salīdzinājis ar kādu dzīvnieku – te darba zirgu, te murkšķi, kas cieši gulējis naktī pirms izšķirošā budžeta balsojuma, ar kuru tika pielikts punkts viņa valdībai.

Kopš 2007.gadā ar skandālu pametis politiku, Emsis tikai retu reizi manīts Saeimā, ierodamies uz kādām sarunām ZZS frakcijā. Nekādos vēlētos amatos vairs nav bijis, arī ziņu lentēs atrodama skopa informācija – nodarbojas ar lauku tūrismu savas ģimenes mājā akmeņainajā Vidzemes jūrmalā Vitrupē un konsultē uzņēmējus zaļās enerģijas jautājumos.

Emsis atbrauc ar velosipēdu. «Tepat netālu dzīvoju,» sirsnīgi sasveicinoties, viņš paskaidro un pieslēdz riteni kafejnīcas Daba mamma riteņu novietnē netālu no zooloģiskā dārza ieejas. Smaidīgs, dzīvespriecīgs. Mazliet notievējis, taču citādi nekas neliecina par būtiskām pārmaiņām viņa dzīvē. Mugurā rūtains flaneļa krekls un tumša ādas veste. Viņam esot vienalga, kā izskatīsies bildē, – 2004.gadā, kad sāka vadīt valdību, laikraksti uz vāka uzlikuši fotogrāfiju, kurā viņš pilnīgi kails bridis no jūras. Tagad šie jautājumi esot vienaldzīgi, jo politikai esot pielicis «treknu un neatgriezenisku punktu». Pavisam. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu