Rautakallio atlaists no Rīgas "Dinamo" • IR.lv

Rautakallio atlaists no Rīgas “Dinamo”

20
Peka Rautakallio. Foto: Edijs Pālens, LETA

Somu treneris ir piektais šosezon KHL atlaistais treneris

No Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas “Dinamo” galvenā trenera posteņa pirmdien atlaists somu speciālists Peka Rautakallio, aģentūrai LETA apstiprinājusi vienība. Rautakallio kļuvis par piekto KHL atlaisto treneri šosezon.

Darbā ar komandu Rautakallio aizstās viņa līdzšinējais palīgs Artis Ābols, kurš iecelts par vienības galvenā trenera pienākumu izpildītāju.

“Man nav nekas sakāms,” sarunā ar aģentūru LETA izteicās Rautakallio. Tāpat viņš arī nevēlējās prognozēt kā Ābolam veiksies amatā.

Par 59 gadus vecā somu speciālista pēdējo pārraudzīto spēli kļuva svētdienas regulārā čempionāta mačs, kurā Rīgas “Dinamo” savā pēdējā cīņā pirms novembra pārtraukuma ar rezultātu 0:2 savā laukumā piekāpās Baltkrievijas komandai Minskas “Dinamo”.

Iepriekš Rīgas “Dinamo” komanda oktobra 12 spēlēs izcīnīja vien divas uzvaras pamatlaikā. Tāpat tā izbraukuma mačos šosezon tikusi vien pie vienas uzvaras pamatlaikā. Kopumā šosezon Rautakallio vienību 24 mačos aizveda līdz astoņām uzvarām, no kurām tikai piecas izcīnītas pamatlaikā.

Rautakallio komandu sāka vadīt pirms pagājušās sezonas, kurā tā somu trenera vadībā iekļuva Gagarina kausa izcīņas turnīrā, tomēr nepārvarēja Rietumu konferences ceturtdaļfināla kārtu.

Pirms kļūšanas par Rīgas “Dinamo” galveno treneri Rautakallio, kurš ir viens no visu laiku slavenākajiem somu hokeja aizsargiem un vairākus simtus spēļu aizvadījis Nacionālajā hokeja līgā (NHL), divas sezonas vadīja savas dzimtenes vienību Pori “Assat”. Tāpat viņš bija trenējis arī komandas Šveicē.

39 gadus vecais Ābols savas karjeras laikā piedalījās četros A divīzijas pasaules čempionātos, bet 2008.gadā smagas traumas dēļ beidza karjeru. Jau nākamajā sezonā viņš kļuva par Šuplera palīgu Rīgas “Dinamo” rindās. Savukārt šā gada pavasarī viņš bija arī Teda Nolana palīgs Latvijas valstsvienības treneru korpusā.

Rīgas “Dinamo” komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

 

Komentāri (20)

mariterage 05.11.2012. 15.03

>Andrew
Dinamo jau pēc būtības tāds pats siers peļu slazdā kā krievu popsa “Jaunajā vilnī” ar nakts tusiņu 11.novembra krastmalā un krievu TV seriāli par labajiem NKVDešnikiem un SMERŠistiem. Tikai šo ēsmu labi iecienījuši arī letiņi, atšķirībā no abām iepriekšminetajām, kas vairāk priekš tiem kas jau pieradināti (pieradināšanai jau arī Dinamo projektam nauda no Krievijas tiek dota).

+7
-1
Atbildēt

1

    Sanšains > mariterage 05.11.2012. 15.40

    Tikai šo ēsmu labi iecienījuši arī letiņi, atšķirībā no abām iepriekšminetajām
    =====================
    Nu, to droši zināt nevar. Šodien, piemēram, Radio SWH dzirdēju, ka reklamē gaidāmo Valērija Meladzes koncertu – reklamē latviešu auditorijai!

    http://www.youtube.com/watch?v=y0o4j1qnO6Y&feature=related

    Ja vēl līdz nesenam laikam “inteliģentajai” latviešu daļai neaizskaramo krievu popmūzikas dārgumiņu vācelē bija Grebenščikovs, Mumij Troļ un laikam arī Bi-2, kas nez kāpēc tiek uzskatīti par īpaši godājamām un atšķirīgām krievu popzvaigznēm, tad šobrīd izskatās, ka pat šis “inteliģento” letiņu pašapmānīgais robeždambis sāk izirt.

    Kā tur savulaik rakstīja Sandra Kalniete – “Es lauzu, tu lauzi, mēs lauzām, viņi lūza”? Jā, tieši to pašlaik dara ar mums.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

Aivars Krauklis 05.11.2012. 14.23

Notikums ar grandiozu starptautisku (somu slavenība un diženā KHL) un vēsturisku (MVD slavenās komandas cēlais vārds – Dinamo) nozīmi.

+6
-1
Atbildēt

2

oktaavs 05.11.2012. 15.40

Jā, tā ir diezgan svarīga ziņa hokeja līdzjutējiem, kam neinteresē politika.
Neesmu vairs skatījīes nevienu “Ģinama” spēli, kad uzināju kuram kantorim tas klubs pieder.

+3
-1
Atbildēt

2

    Dzintra > oktaavs 05.11.2012. 15.48

    nepārmaksājiet citos kantoros, Ātrais.lv izmantoju daudz izdevīgāk…

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > oktaavs 05.11.2012. 18.08

    west
    “kad uzināju kuram kantorim tas klubs pieder.”

    Labrit!!! Ģinamo projekts bija tikai autinos, kas jau bija zinams, ka to bida cekas pederokratija.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu