Gruzijas premjers ieceļ īpašo pārstāvi attiecībām ar Krieviju • IR.lv

Gruzijas premjers ieceļ īpašo pārstāvi attiecībām ar Krieviju

33
Jaunais Gruzijas valdības vadītājs Bidzina Ivanišvili sāk īstenot savu promaskavisko ceļu. Foto: AFP/LETA

Tas būs politologs un diplomāts Zurabs Abašidze

Gruzijas premjerministrs Bidzina Ivanišvili ceturtdien iecēlis amatā īpašo pārstāvi attiecībām ar Krieviju, ziņo LETA/RIA Novosti.

Nebūt ne vieglais uzdevums uzticēts politologam un diplomātam Zurabam Abašidzem, kurš laikā no 2000. līdz 2004.gadam bija Gruzijas vēstnieks Krievijā.

“Es uzskatu, ka mūsu varasiestādēm jāspēj atjaunot attiecības ar mūsu lielo kaimiņu – Krieviju. Abu valstu attiecību vēsture ir ļoti liela. Mēs ilgu laiku dzīvojām kopā Padomju Savienībā, mēs draudzējāmies arī pēc tam. Mums ir jānoregulē savas attiecības un jāpiešķir tām jauna kvalitāte,” šādi savu lēmumu iecelt īpašo sūtni attiecībām ar Krieviju ceturtdien skaidroja pats Ivanišvili.

Abašidze augstāko izglītību ieguvis Maskavā. Diplomātiskajā dienestā darbu viņš sāka jau padomju laikos.

No 1993. līdz 2000.gadam viņš bija Gruzijas vēstnieks Beniluksa valstīs, Eiropas Savienībā un NATO. No 2000. līdz 2004.gadam viņš bija Gruzijas vēstnieks Krievijā.

Gruzija un Krievija sarāva diplomātiskās attiecības pēc 2008.gada kara, kad Maskava atzina abu Gruzijas separātisko provinču – Dienvidosetijas un Abhāzijas – neatkarību.

 

Komentāri (33)

Aldīna 01.11.2012. 14.38

Nu man tā jau likās! Diez kā uz to reaģēs gruzīni? Ukraina un Gruzija ir uz slidena ceļa! Labi ka mēs paspējām iestāties ES un NATO, savādāk kas zin kā mums te ietu. Pietam mums jāseko Igaunijas piemēram un attiecības ar Krieviju jākārto caur Briseli – Ilvess uz Maskavu nebrauc klanīties un igauņiem gabals nav nokritis. VVF un VZ bij – atdeva Abreni un dabuja par to dārgāko gāzi Eiropā + dāvanā ēzeļa ausis. Varu saderēt ka Gruzijā būs līdzīgs scenārijs: Maskava bārstīsies ar tēlainiem izteicieniem par attiecību noregulēšanu, Ivanišvilli bļaus ka viņi redz grib salabt, tikai jāizdara 118 mājasdarbi un tad beigās aizbrauks vēsturiskā vizītē, parakstīs vesturiskus papīrus par pretenziju neesamību pret Abhāziju, dabūs savā kontā vēl 1 miljardu un svinīgi atvedīs un pamās pārējiem gruzīniem ar ēzeļa ausīm!

+18
-1
Atbildēt

3

    manatuja > Aldīna 02.11.2012. 12.37

    mary75 > Aldīna 01.11.2012. 15.03

    Lietuvai gāze dārgāka, kā Latvijai.
    Bet Abhāziju un D.osetiju neviens Gruzijass politiķis neatdos, ja viņš nav pašnāvnieks, par tu tur neesot pat diskusijas.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Aldīna > Aldīna 01.11.2012. 15.39

    Džeri – ok, Lietuvai dārgāka! Mums ar mūsu infrastruktūru, niecīgajiem pārvades attālumiem utt. tai būtu jābūt lētākajai Eiropā! Kur loģika, ekonomika? Krievijā viss ir politika un viss ir pakļauts bijušās ietekmes sfēras atjaunošanai.

    Bet Abhāziju un D.osetiju neviens Gruzijass politiķis neatdos
    ———————————————————–
    Bet ja nu atdos un aizbēgs atpakaļ uz Krieviju? Ja nu Abhāzija ar D.Osetiju pēkšņi izrādīs vēlmi turpmāk atrasties lielmātes Krievijas klēpī?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

RaivoLeimanen 01.11.2012. 18.28

Lai tas dod mums pašiem sapratni un spēku aizslaucīt savus “īpašo uzdevumu ministrus” attiecībās ar Krieviju!

+9
-1
Atbildēt

0

Kaspars Špūle 01.11.2012. 15.14

Telekanāls PIK, kas no Gruzijas krieviski raidīja caur pavadoni, arī slēgts.
Starp citu, tas bija vienīgais Gruzijas telekanāls krievu valodā, tāpēc šo Ivanišvili valdības gājienu droši varam klasificēt kā vistīrāko rusofobiju un fošismu :)

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu