Citā līmenī • IR.lv

Citā līmenī

4
Foto — Corbis/Scanpix

Trešoreiz uzņemoties Džeimsa Bonda lomu, aktieris Daniels Kreigs (44) slepenā aģenta ādā jūtoties tik labi kā vēl nekad

Tas notika 2009.gada septembrī pēc Brodvejas izrādes Ilgs lietus, kurā Daniels Kreigs spēlēja vienu no galvenajām lomām, – pirmizrādes ballītē viņš satika un sāka pļāpāt ar režisoru Semu Mendesu. Esot bijis nedaudz iedzēris («priekam, lai pasaule izskatītos labāka»), un viņam izsprucis ieteikums, lai Mendess uzņemas nākamās Bonda filmas Skyfall veidošanu. «Tā ir ļoti īpaša kinopieredze,» aktieris esot stāstījis apmulsušajam draugam. «Domāju, ka tev tas sagādās tikpat lielu baudu kā man.»

Abi bija strādājuši kopā jau agrāk, kad Mendess uzņēma Ceļš uz pekli (2002), savukārt Kreigs spēlēja brutāla noziedznieka dēlu. Pēc 12 gadus ilgas teātra vadīšanas Londonā Mendess tobrīd jau bija liegi un talantīgi ieslīdējis kinoindustrijā – par savu pirmo filmu Amerikāņu skaistums viņš 2000.gadā saņēma labākā režisora Oskaru. Tikpat vizuāli skaista un emocionāla pēc dažiem gadiem sekoja filma Revolūcijas ceļš, kurā galveno lomu spēlēja režisora sieva Keita Vinsleta (pērn viņi izšķīrās). 

«Es nodomāju, ka viņam būtu pa spēkam uztaisīt kaut ko pavisam citādu,» stāsta Kreigs. «Tā arī teicu: pamēģini, tas ir diezgan interesanti! Tā, protams, bija tikai spontāna ideja. Parasti līdzīgās situācijās, kad varbūt esi iztukšojis mazliet par daudz glāzīšu, gadās pateikt to, ko drīz pēc tam gribas ņemt atpakaļ. Bet toreiz man nebija tādas sajūtas. Likās, ka tas ir prātīgs ieteikums.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu